7. 8. 2019

Dobra predstava Celja premalo za zmago

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Magdeburgu odigrali prvo pripravljalno tekmo nove sezone in na njej pustili zelo dober vtis, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Domačini so tekmo dobili s 36:34 (18:17).


Ekipi sta se večji del tekme izmenjavali v vodstvu, nobena pa si ni nabrala večje prednosti, ob polčasu je domača ekipa vodila za gol. Svežina in širši kader domače ekipe, ki ji na igrišču poveljuje Marko Bezjak, sta šele v samem zaključku tekme tehtnico prevesila na domačo stran.


Za Celjena je bila to prva pripravljalna tekma v novi sezoni, z 11 zadetki pa se je izkazal novinec Diogo Silva. Josip Šarac je dodal šest golov, Jan Grebenc, še en novinec, pa pet.


Celjske rokometaše na nemški turneji zdaj čaka še turnir v Ilsenburgu, kjer bodo nastopali še Magdeburg, Lemgo, Kadetten Schaffhausen, Elverum in Malmö. Čez deset dni, 17. avgusta, se bo celjsko moštvo predstavilo tudi v domačem Zlatorogu, ko bo odigralo tekmo z Veszpremom, za katerega igrajo tudi štirje Slovenci Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek.


Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: "Glede na dejstvo, da smo se v tej postavi zbrali šele na dan odhoda, sem z igro še kar zadovoljen. Je pa dejstvo, da nas čaka še veliko dela, saj smo glede na prejšnjo sezono, nekoliko spremenili tudi način naše igre, igralci pa se na to šele privajajo. Do 45. minute smo igrali zelo dobro in večkrat vodili, a ker nam rezultat na teh tekmah ni v prvem planu, smo porazdelili minutažo kjer smo jo lahko ter tako videli kako delujejo vsi igralci in kako jim kasneje v sezoni porazdeliti vloge."


SC Magdeburg : RK Celje Pivovarna Laško 36:34 (18:17)
RK Celje Pivovarna Laško: Silva 11, Šarac 6, Grebenc 5, Poteko 3, Kodrin 3, Marguč 2, Horžen 2, Žabić 1, Leban 1.