20. 8. 2019

Med najboljšimi Celjani, Velenjčani in Novomeščani

Pred pričetkom nove ligaške sezone smo se ozrli v preteklo, na lestvico klubov, ki so imeli v sezoni 2018/19 prijavljeno vsaj eno mlajšo selekcijo. Izstopajo RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje ter MRK Krka.

Klubi so razvrščeni glede na seštevek točk, ki so jih pridobili na podlagi končne uvrstitve posameznih selekcij. Od možnih 188 točk so Celjani, ki so bili državni prvaki kar v treh kategorijah (mladinci, kadeti, starjši dečki B), prejeli 184 točk, Velenjčani 174, Novomeščani pa 161.

Ekipe točke prejmejo po sistemu, da prva ekipa dobi toliko točk, kolikor ekip je v ligi sodelovalo (če je v ligi sodelovalo 35 ekip, prva prejme prva prav toliko točk, medtem, ko zadnja prejme eno). V tekmovanju mlajših dečkov A in B je sodelovalo po 35 ekip. V kategoriji starejših dečkov B je nastopalo 27 moštev. Kategorija starejših dečkov A je bila zastopana s strani 33 klubov. V konkurenci kadetov je nastopalo 30 klubov, medtem, ko je v najizkušenejši kategoriji podmladka (mladinci) sodelovalo 28 ekip.