30. 9. 2019

Dobova z novo zmago do 3. mesta na lestvici

Rokometaši MRD Dobova so v 4. krogu Lige NLB gostovali pri RK Slovenj Gradec 2011, ki do zdaj še ni osvojil točke, in zabeležili že tretjo zmago (40:35) in se z novima dvema točkama povzpeli do 3. mesta na lestvici. 

LIGA NLB, 4. KROG

Sreda, 25. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MRK KRKA 32:20 (18:8)


Igralec tekme: Tilen Kodrin, RK Celje Pivovarna Laško

Celjski rokometaši so vpisali nov par točk na domačem prizorišču. Po zmagoslavjih nad tekmeci iz Izole, Dobove in Škofje Loke so na kolena položili še Novomeščane, ki so na uvodnih štirih tekmah lige NLB zbrali zmago in doživeli tri poraze. Gostitelji so zanesljivo odprli dvoboj, od prve minute so narekovali visok ritem in že po vsega 14 minutah igre vodili z 10:3, polčas pa zaključili z desetimi goli prednosti (18:8). Domači rokometaši so v nadaljevanju imeli vse niti igre v svojih rokah, hkrati pa varčevali moči za nedeljski obračun na evropskem prizorišču. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tilen Kodrin s šestimi in Domen Makuc s štirimi goli, v novomeški pa Luka Klemenčič s sedmimi in Tilen Kukman s štirimi zadetki.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Dogovorili smo se, da bomo pokazali željo in borbenost od samega začetka in fantje so tako vstopili v tekmo. Igrali smo globoko in agresivno, kar je dobro delovalo. Malo nam je ritem padel ob vseh menjavah. Kar nekaj stvari je zelo dobro delovalo, manjka nam še malce več odgovornosti v napadu, saj je bilo preveč izgubljenih žog.“ 

Roman Zarabec, trener Krke: “Z določenimi zadevami sem zadovoljen, potrebovali smo svoj čas, da se poberemo, saj je Celje odlično začelo. Nato smo odigrali dobro, bili enakopravni, vseeno pa naredili nekaj taktičnih napak, ki so nas stale razlike. Ta ekipa ima prihodnost, manjka ji še ostrine, izkušenj.“

Petek, 27. septembra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RD BUTAN PLIN IZOLA 27:27 (9:14)


Igralec tekme: Uroš Udovič (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so proti povratnikom na prvoligaško sceno iz Izole do točke so prišli na dramatičen način, saj so slabi dve minuti pred koncem zaostajali s 25:27, izenačujoča gola pa sta prispevala Anže Dobovičnik in Uroš Udovič štiri sekunde pred koncem dvoboja. Večji del prvega polčasa so imeli vajeti igre v svojih rokah Primorci, ki so si nekajkrat priigrali pet golov prednosti (12:7 in 14:9). V drugem polčasu Dolenjci v 42. minuti ujeli goste in izenačili na 18:18, dve minuti pozneje pa po zadetku Marka Kotarja povedli z 20:19. Na koncu so Primorce malenkosti ločile do končne zmage. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Dobovičnik, v gostujoči Matjaž Brumen, oba sta dosegla po sedem golov.

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje: "Moji fantje niso tekme vzeli dovolj resno. Ponavljal sem pred tekmo, da je Izola zahteven in kvaliteten nasprotnik. Primorci so nam v prvem polčasu precej ušli, naša obramba ni funkcionirala, v napadu smo storili preveč napak. V nadaljevanju smo ujeli goste in povedli za dva zadetka, a so se gostje ponovno vrnili in niso bili daleč od tega, da bi iz Trebnjega vzeli dve točki. Izolanom čestitam za zasluženo osvojeno točko."

Fradi Radojkovič, trener RK Butan plin Izola: "Fantom lahko le čestitam. Danes se je videlo, kaj pomeni igrati disciplinirano. Na začetku smo odigrali izjemno, a vedeli smo, da bodo Trebanjci drugi polčas začeli drugače. Na koncu so nas ujeli in povedli, a smo z dobro obrambo in uspešnimi napadi prišli do velike točke. Hvala fantom in našim Ribarom! Dokazali smo, da se lahko kosamo z veliko boljšimi od nas.”

Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 28:27 (15:13)


Igralec tekme: Risto Vujačić (RK Riko Ribnica)

Ribničani so dosegli četrto zmago v državnem prvenstvu in na vrhu lestvice ujeli vodilne Celjane, medtem ko so Velenjčani na četrti tekmi doživeli že tretji poraz. Velenjčani so sijajno odprli dvoboj, a so domačini hitro nadoknadili prednosti pri prišli do vodstva (6:3). Na odmor so Ribnčani odšli s prednostjo dveh zadetkov (15:13). Izbranci Zorana Jovičića so v nadaljevanju rezultat izenačili na 19. Nato so na igrišču znova zagospodarili gostitelji in si v 53. minuti povedli s 27:23, a ose se niso predale. Odločilen gol za vodstvo z 28:26 je v predzadnji minuti dosegel Uroš Knavs. V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Jan Pucelj s šestimi in Blaž Nosan s petimi goli, v velenjski pa Matic Verdinek s šestimi in Domen Tajnik s petimi zadetki.

Risto Vujačić, rokometaš RD Riko Ribnica: “Tekmo smo začeli zelo slabo, nato smo se zbrali, agresivneje zaigrali v obrambi in zmanjšali število tehničnih napak. Tekmeca smo ujeli in prehiteli še pred polčasom. Tudi drugi del srečanja smo igrali solidno, vendar kljub temu dovolili, da nas v končnici ujamejo. V zaključku je ekipa pokazala pravi karakter in zasluženo zmagala.”

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Mislim, da sta bili želja in volja na vrhunskem nivoju, ampak če želiš premagati Ribnico ne smeš zgrešiti toliko čistih priložnosti. Imeli smo priložnost, ampak je zaradi zgrešenih strelov in drugih stvari, ki se niso izšle tako kot bi se morale, nismo uspeli izkoristiti."

Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD KOPER – RK MARIBOR BRANIK 26:25 (13:11)


Igralec tekme: Matevž Žagar (RD Koper)

Po hudem in enakovrednem boju so Koprčani ugnali Mariborčane. Koprsko-mariborski obračun je bil od prve minute negotov in izenačen, odločitev o zmagovalcu je padla šele v končnici tekme. Še v 56. minuti je bilo izenačeno (23:23), nato pa so gostitelji po golih Andraža Makuca in Tilna Sokoliča povedli s 25:23 in majhno prednost zadržali do konca dvoboja. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Krečič s sedmimi goli, dva manj sta dosegla Matevž Žagar in Sokolič. Toliko zadetkov je v štajerski ekipi dosegel Filip Jerenec, Jan Sivka in Nejc Planinšek sta prispevala po štiri gole.

Matevž Žagar, igralec RD Koper: "Tekmo smo začeli s hitro in agresivno igro v obrambi in s tem pripomogli, da smo si do polčasa nabrali nekaj zadetkov prednosti. V drugem polčasu nam je nekoliko padla koncentracija. V obrambi nismo bili več agresivni, igrali smo prepočasi in dopustili Mariborčanom, da so nas ulovili. Ampak na koncu smo se vseeno zbrali in obdržali ti dve točki."
 
Mark Ferjan, igralec RK Maribor Branik: "Prvi polčas smo začeli zelo slabo, Koprčanom smo dopustili nekaj hitrih napadov in protinapadov. Drugi polčas smo začeli veliko boljše kot prvega, Koprčanom smo se približali in tudi povedli. Ampak kot nas spremlja že celo sezono, so na koncu odločale malenkosti, ki so bile tokrat na strani Kopra."

Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – MRD DOBOVA 35:40 (17:19)


Igralec tekme: Ivan Budalić (MRD Dobova)

Korošci so se nadejali prvih točk v državnem prvenstvu, načrte pa so jim prekrižali v uvodu sezone zelo dobri rokometaši iz Dobove, ki so slavili v Slovenj Gradcu in dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu. Rokometaši iz Posavja so sprva zaostajali za štiri gole, v drugi polovici prvega polčasa pa zaigrali sijajno in po golu Vladana Lončarja povedli s 15:14. Ob polčasu so varovanci gostujočega trenerja imeli prednost dveh golov (19:17), v nadaljevanju pa povsem zagospodarili na igrišču in zanesljivo osvojili tretji par točk v tej sezoni. V gostujoči ekipi so Dorian Markušić, Vladan Lončar in Teo Jezernik dosegli po osem golov, v domači pa sta bila strelsko najbolj učinkovita Rok Cvetko z 12 in Kenan Pajt z enajstimi zadetki.

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011: ”Zelo dobro smo začeli tekmo, ravno obratno kot na prvi domači tekmi. Začeli smo disciplinirano, strpno in odločno. Po nekaj obranjenih zicerjih gostujočega vratarja smo iz minute v minuto začeli padati. Delali smo napake, ki si jih na tem nivoju ne smemo privoščiti, od zmešnjave pri menjavah, do neodgovornih prekrškov. Na trenutke igramo res lepo, sedaj je to igro treba sestavit za 60 minut, ne ostane nam drugega kot trdo delo na treningih in vera vase, da nam bo uspelo. Čestital bi Dobovi za dobro odigrano tekmo in zasluženo zmago."

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova: "Mislim, da smo si vsi želeli točk, kar smo tudi pokazali na igrišču. Za gledalce je bila izredno atraktivna tekma, z veliko zadetki. Tekmo smo začeli medlo, nismo upoštevali tistega, kar smo se dogovorili in gostujoči igralec Cvetko nam je povzročil veliko težav. V nadaljevanju smo se nekako zbrali, sestaviti nam je uspelo tudi obrambo. Tekmo so v našo korist prevesile dve, tri napake in mi smo to z dobro obrambo vratarja izkoristili, prišli do prednosti, ki smo jo nato rutinirano zadrževali."

Sobota, 28. septembra, ob 20.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RD URBANSCAPE LOKA 27:27 (9:16)


Igralec tekme: Bojan Čudić (RK Jeruzalem Ormož)

Po prvem polčasu je kazalo na zanesljivo zmago gorenjskih rokometašev, ki so se dobesedno razleteli po ljutomerskem parketu in gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre. Ob polčasu je njihova prednost znašala kar sedem golov (16:9), a so lepo zalogo v zadetkih zapravili v uvodnih petnajstih minutah drugega dela tekme. Gostje so se približali na vsega gol zaostanka (19:20), deset minut pozneje pa jih po golu Danijela Mesariča tudi ujeli (24:24). V razburljivi končnici so bili Škofjeločani vseskozi v majhni prednosti, a gostitelji so jim vztrajno dihali za ovratnik, ob bolj osredotočeni končnici pa bi lahko tudi osvojili obe točki. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič z devetimi goli, v gostujoči pa Matevž Jesenko z osmimi zadetki.

David Bogadi, igralec RK Jeruzalem Ormož: "Tekme nismo začeli najbolje. Igra niti ni bila tako slaba kot kaže rezultat, težava je bila v zgrešenih čistih strelih in posledično v obrambah vratarja gostov, oz. slabih obrambah našega vratarja. Tu je bila glavna razlika. Prihajali smo do neoviranih strelov, ki jih nismo zadeli. V drugem polčasu smo se zmenili, da gremo na glavo, da popravimo to in takoj je bilo boljše. Na tem drugem polčasu moramo graditi našo igro še naprej ter iti naprej v Novo mesto po točke. Nocojšnja delitev točk je najbolj pravičen rezultat."
 
Matevž Jesenko, igralec RD Urbanscape Loka: "Srečanje smo začeli dobro, potem smo v nadaljevanju nerazumljivo padli. Skoraj se je obrnila zgodba iz lanske sezone. Na koncu smo lahko točke še veseli, čeprav bi po mojem mnenju morali dobiti dve. Vedeli smo, da nas pri Ormožu čaka težko gostovanje, zmeraj je tako. Borba je bila na obeh straneh, zato po mojem mnenju delitev točk pravična."