9. 10. 2019

6. krog Lige NLB v znamenju večnega debija med Celjani in Velenjčani

Pred nami je večni derbi Lige NLB, med rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki bo tokrat potekal v dvorani Zlatorog. 

LIGA NLB, 6. KROG

Sreda, 9. oktobra, ob 17.30 (prenos na RTV SLO 2):
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE

Domen Makuc, igralec RK Celja Pivovarne Laško: "Derbi je derbi, ne glede na to, kje se katera ekipa nahaja na lestvici. To slednje je lahko zavajujoče in niti na misel nam ne pride, da bi se zanašali na to. V tekmo moramo vstopiti maksimalno zbrani, odločeni in borbeni, kot smo to prikazovali na naših zadnjih tekmah. Zelo pomembno bo, da zmanjšamo število napak in v napadu odigramo zbrano. Velenje je ekipa, ki kaznuje napake in iz nasprotnih napadov dosega veliko število zadetkov. To smo videli ob našem lanskem porazu v pokalu, in lahko smo videli tudi na tekmi Pokala EHF, ki jo je v nedeljo Velenje zanesljivo dobilo v Šabcu. Pokazali so, da se dvigujejo v formi, zato nas čaka zelo zahtevna tekma, a takšni so derbiji tudi po navadi. Odigrati moramo odločno, zbrano in biti osredotočeni na našo igro."

Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja RK Gorenje Velenje: ”Na tekmo s Celjem se pripravljamo enako kot na vse ostale. Pogledali si bomo video analizo, čeprav nasprotnika že dobro poznamo. Tekmo bomo začeli stoodstotno in maksimalno angažirano. Tekmeci se med seboj zelo dobro poznamo, tako da med ekipama ni nobenih večjih skrivnosti. Tekma med večnimi rivali daje še poseben naboj in menim, da se bo zmage veselila ekipa, ki bo imela boljši dan in psihična pripravljenost posameznikov na samo tekmo. Lepo vabim tudi vse naše navijače, da nas pridejo podpret v Celje in so naš osmi igralec.”

Sreda, 9. oktobra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD KOPER

Tilen Strmljan, igralec RD Riko Ribnice: "Čaka nas težka tekma proti Kopru, ki je letos že pokazal nekaj res kvalitetnih predstav. Gre za mlado ekipo, ki igra zelo hiter rokomet. Na igrišču bomo morali prikazati zbrano in borbeno igro, če bomo želeli priti do zmage."

Janez Guček, igralec RD Kopra: "Z Ribnico smo večino tekem odigrali gol za gol in izgubljali z minimalno razliko. Odločale so malenkosti in menim, da bo tako tudi tokrat. Naše prednosti vidim v čvrsti obrambi in hitrem prehodu v protinapad, saj smo fizično zelo dobro pripravljeni. Dokazali smo, da v napadu nimamo večjih težav le zmanjšati moramo nepotrebne napake, kot so izgubljene žoge in prehitri streli na gol iz neizdelanih situacij."

Petek, 11. oktobra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA

Uroš Udovič, igralec RK Trimo Trebnje: "Še ena v vrsti izjemno težkih tekem nas čaka v petek proti Škofji Loki. Letos smo pokazali že več obrazov. Upam, da skupaj dozorevamo iz tekme v tekmo in upamo predvsem na takšen pristop, kot je bil proti Dobovi. Priprave na nasprotnika potekajo po pričakovanjih, zato pričakujem in si želim, da nam čim več navijačev na tekmi pomaga do novih točk."

Sobota, 12. oktobra, ob 18.45:
RD BUTAN PLIN IZOLA : MRD DOBOVA

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izole: "V Izolo prihaja Dobova, ki je zame in najbrž tudi za širšo rokometno javnost presenečenje dotedanjega dela prvenstva. Mi točke nujno potrebujemo, zato tekmo moramo dobiti. Letošnje prvenstvo je izjemno nepredvidljivo in velikokrat se je zgodilo, da so favoriti klonili. Kljub temu verjamem, da se bodo ekipe, ki krojijo vrh lestvice že dalj časa pobrale in hitro povzpele na vrh. Upam, da bodo moji fantje odigrali tako kot je potrebno in ob podpori navijačev pričakujem, da bodo točke ostale doma."

Marko Sintič, kapetan MRD Dobove: "V soboto odhajamo na obalo, in sicer na težko gostovanje v Izolo, kjer že komaj čakam na noro vzdušje, ki ga vedno prioravijo Izolani. Slednji iz tekme v tekmo igrajo bolje. Čaka nas zelo pomembna in dobra tekma, kjer bodo malenkosti odločile zmagovalca. Na Izolo se maksimalno pripravljamo, upamo da bomo do sobote sanirale nekatere poškodbe in gremo v tekmo maksimalno, da odigramo tako kot znamo. Na koncu bomo videli ali bo to zadostovalo za novi dve točki."

Sobota, 12. oktobra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : MRK KRKA

Žiga Lesjak, igralec RK Slovenj Gradec 2011: “Vsekakor smo v Škofji Loki dokazali sebi in vsem ostalim, da znamo igrati rokomet, da lahko premagamo skoraj vsakega v tej ligi, tako da mislim, da mora biti edini cilj to soboto pred domačo publiko nova zmaga. Imajo nekaj odličnih posameznikov v ekipi Krke, predvsem nekaj izkušenih kot so Kete, Gorela ter Irman.  Ostali pa so mladi in iz svoje šole črpajo veliko igralcev, zanimiva ekipa ampak mislim, da je premagljiva.“

Jan Irman, kapetan MRK Krka: "Trenutno smo se znašli v manjši rezultatski krizi. Dogaja se nam vedno ista zgodba, da dobro začnemo tekmo, vodimo, v drugem polčasu pa v nekaj minutah zapravimo prednost. Treniramo zelo dobro, na tekmi se še pozna, da smo mlada in neizkušena ekipa. V Slovenj Gradcu nas čaka težka tekma in peklensko vzdušje! Cilj je enak kot pred vsemi tekmami do sedaj. Želimo si odigrati najboljšo tekmo v tej sezoni in priti do novih točk."

Sreda, 30. oktobra, ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK MARIBOR BRANIK