6. 12. 2019

Trimo Trebnje po hudem boju strl Korošce

V petek sta bili odigrani prvi tekmi 13. kroga Lige NLB. Po hudem boju so rokometaši RK Trimo Trebnje tudi v drugo ugnali Slovenjgradčane (26:22) . Zmagovalni niz medtem nadaljujejo Celjani, ki so bili uspešni v Dobovi (32:24).

LIGA NLB, 13. KROG:

Petek, 6. decembra:
MRD DOBOVA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:32 (11:17)
Sintič 5 (3), Kunst, Mijušković, Mladkovič, Krnc in Florjančič (1) po 3; Horžen 9, Kodrin 6.


Igralec tekme: Kristjan Horžen (RK Celje Pivovarna Laško)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi po derbiju 13. kroga lige NLB ostajajo neporaženi na domači sceni. Na gostovanju v Dobovi so zmagali z osmimi zadetki razlike.
Gostitelji so doživeli tretji poraz na domačem parketu in drugega v zadnjih treh tekmah, vseeno pa ostajajo najprijetnejše presenečenje sezone in so na dobri poti, da se uvrstijo v Ligo za prvaka.
Dobova je vodila le z 1:0, nato pa so zadeve v svoje roke vzeli celjski rokometaši in si po petnajstih minutah priigrali prvo občutnejšo prednost (11:6). Slabih deset minut kasneje je bilo že 16:8 in s tem tudi konec vprašanja o zmagovalcu.
Najvišjo razliko so Celjani dosegli v 46. minuti (30:18), po izključitvi Tobiasa Cvetka ter dveh obrambah domačega vratarja Tilna Lebena pa so domači v zaključku tekme prišli do častnega poraza 24:32.
V štirinajstem krogu (14. 12.) bodo Celjani gostili Urbanscape Loko, Dobova pa bo gostovala v Ormožu.

IZJAVI PO TEKMI:

Marko Sintič, igralec MRD Dobova:
"Še vedno je opazna razlika v kakovosti ekip, kljub temu pa bi pohvalil svoje soigralce za izjemno borbo do zadnje sekunde. Pohvalil bi rad tudi naše navijače in se jim zahvalil za navijanje skozi celotno tekmo. Žal smo bili poraženi, želeli smo si ostati v stiku s Celjani do konca, vendar se ni izšlo. Sedaj moramo to odmisliti in trenirati naprej, saj nas naslednji vikend čaka težak obračun z ekipo Jeruzalema Ormoža. Zahteven bo še toliko bolj, ker ga bomo odigrali na njihovem igrišču, vendar še vedno ciljamo na zmago in si želimo domov prinesti novi dve točki."

Kristjan Horžen, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
"Proti ekipi Dobove smo pričakovali težko tekmo, saj slednja iz tekme v tekmo raste in prikazuje dobre rezultate. Borili smo se, saj smo vedeli da vsak klub proti nam prikaže največ, kar lahko in če mi nismo najboljši, potem hitro izkoristijo naše napake. Tekmo smo začeli dobro, stopnjevali ritem ter dobro začeli tudi v drugem polčasu. Zadnjih petnajst minut smo malce popustili. Priložnost so dobili tudi ostali igralci, ki imajo drugače nekoliko manjšo minutažo, vendar pa menim da smo kljub temu zasluženo zmagali."

RK TRIMO TREBNJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 26:22 (11:8)
Rašo 5 (1), Dobovičnik 4; Cvetko 4, Štumpfl 3.


Igralec tekme: Leon Rašo (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši Trima iz Trebnjega so se po dveh porazih vrnili v zmagovalne tirnice. Pred domačimi gledalci so premagali Slovenj Gradec 2011 s 26:22.
Za Trebanjce je bila to osma zmaga v trinajstih nastopih in osma v domači dvorani, za Slovenjgradčane pa je bil to četrti zaporedni poraz, skupno deseti v sezoni, po katerem ostajajo pri repu lestvice.
Gostitelji, ki so z uspehom začasno prehiteli Dobovo in Gorenje Velenje ter se povzpeli na tretje mesto lestvice Lige NLB, so do zmage prišli šele v zaključku tekme.
Podobno kot prvi obračun v tej sezoni, ki se je končal z golom prednosti za Trimo, je bil tudi tokratni napet vse do konca. Gostje so se kljub zaostanku 10:17 v 42. minuti v zaključku tekme vrnili na 21:22 (55.) in bili v igri za presenečenje.
A tokrat njihova glavna strelca Rok Cvetko in Aleksander Glendža - skupaj sta dosegla le pet zadetkov - nista bila razpoložena, tako da so domačini s štirimi zadetki v zadnjih štirih minutah rešili vprašanje zmagovalca.
V naslednjem krogu 13. decembra bo Trimo Trebnje gostoval pri drugouvrščeni Ribnici, Slovenj Gradec 2011 pa čaka derbi začelja z Butan Plin Izolo.

IZJAVI PO TEKMI:

Leon Rašo, igralec RK Trimo Trebnje:
"Tekmo smo odprli nekoliko slabo, s protinapadi pa v nadaljevanju prišli do prednost ter jo uspeli zadržati tudi do konca. Plani do konca leta so takšni, da želimo odigrati vsako tekmo po najboljših željah."

Vuk Milenković, rokometaš RK Slovenj Gradec 2011:
"Tekma je bila dobra, z obilo borbenosti na obeh straneh. Spremljali smo pravi rokometni boj. Uspeli smo nadoknaditi zaostanek sedmih zadetkov, obenem pa odlično odigrali obrambo, predvsem v prvem polčasu. Imeli smo nekaj zgrešenih strelov, a verjamem v boljše nadaljevanje sezone."


Sobota, 7. decembra, ob 18.00:
RK MARIBOR BRANIK : RD RIKO RIBNICA 

IZJAVI PRED TEKMO:

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
"Opravili smo sestanek z igralci, ki so se nato tudi sami iskreno pogovorili. Dogovorili smo se, da ostanemo pozitivni in da se bomo s skupnimi močmi in bodrenjem ter pomočjo skušali izvleči iz trenutnega položaja. Fantje dobro trenira, tukaj ni težav, tako da samo čakamo, da se igralci sprostijo in to pokažejo tudi na igrišču. Upam, da bomo že v soboto proti Riko Ribnici gledali pogumen Maribor, ki verjame vase."

Jan Pucelj, igralec RD Riko Ribnica: 
"Maribor Branik ima svoje težave. Tekmeci niso v rezultatski formi, vendar to nas ne sme zmesti. Ranjen lev je najbolj nevaren. Začeti bodo morali zbirati točke in to bodo skušali storiti že to soboto. Na tekmece se bomo dobro pripravili, jih preučili in s pravim pristopom poskušali odnesti dve točki iz dvorane Tabor. To se od nas tudi pričakuje."

Ob 19.00:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO:

Vid Miklavc, igralec RD Butan plin Izola:
"V soboto morda za nas prihaja celo ključna tekma sezone, saj nam počasi že začenja teči voda v grlo. Na srečanje z Jeruzalemom Ormožem se pripravljamo tako kot na vsakega. Verjamemo vase in enostavno moramo začeti zmagovati. Prva priložnost prihaja v soboto in če tudi tokrat ne bomo vpisali točk, potem bo vse skupaj samo še težje. Vabim naše navijače na izjemno pomembno srečanje v tem delu sezone. "

Ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO:

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka:
"Koper igra zelo čvrsto v obrambi, dosega veliko zadetkov iz nasprotnih napadov, v napadu pa ima dobre strelce z razdalje. To so glavne značilnosti, na katere bomo morali biti najbolj pozorni.”

Matevž Žagar, igralec RD Koper:
"V Škofjo Loko gremo po zmago. Ne smemo razmišljati o preteklih obračunih, ampak se moramo osredotočiti le na tega. Dobro treniramo in verjamem, če bomo pustili na igrišču srce, lahko tudi zmagamo."

Ob 20.30:
MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO:

Mark Batagelj, MRK Krka: 
"V ekipi po zmagi nad Mariborom Branikom vlada dobro vzdušje, vendar se s tem nismo zadovoljili, še naprej smo željni zmag. V soboto nas čaka nov izziv proti ekipi iz Velenja. Pripravljamo se po ustaljenem programu. Zavedamo se, da gre za dobro ekipo z izvrstnimi posamezniki, vendar smo pripravljeni narediti vse, da jim vrnemo za poraz, ki so nam ga zadali v začetku te sezone in začnemo zmagovit niz v domači dvorani. Za ugoden rezultat potrebujemo tudi polne tribune naših zvestih navijačev, zato bi ob tej priložnosti povabil vse ljubitelje rokometa, da se nam pridružijo v domači dvorani".

Grega Okleščen, igralec RK Gorenje Velenje:
"V soboto nas čaka tekma s Krko, ki v zadnjem času kaže zelo soliden in hiter rokomet. Mi se nanjo temeljito pripravljamo, želimo si prikazati dobro predstavo. Res je, da bom prvič, odkar sem prestopil v Gorenje Velenje igral v dvorani in mestu, v katerem sem začel svoje rokometne korake, zato bo tekma zame nekaj posebnega. V Novo mesto se odpravljamo z enim namenom in to je, da domov odnesemo dve točki, zato bomo dali od sebe vse, da si priigramo novo zmago."

LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 13 13 0 0 423 : 277 146 26
2 RD RIKO RIBNICA 12 10 1 1 360 : 323 37 21
3 RK TRIMO TREBNJE 13 8 1 4 352 : 336 16 17
4 RK GORENJE VELENJE 12 8 0 4 356 : 322 34 16
5 MRD DOBOVA 13 8 0 5 389 : 386 3 16
6 MRK KRKA 12 5 0 7 314 : 333 -19 10
7 RD KOPER 12 4 1 7 325 : 338 -13 9
8 RK JERUZALEM ORMOŽ 12 4 1 7 313 : 352 -39 9
9 RD URBANSCAPE LOKA 11 2 3 6 291 : 330 -39 7
10 RK MARIBOR BRANIK 11 3 0 8 280 : 299 -19 6
11 RK SLOVENJ GRADEC 2011 13 3 0 10 349 : 393 -44 6
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 12 1 1 10 299 : 362 -63 3