13. 12. 2019

VIDEO: Vujačić po izteku časa zadel za zmago Ribničanov

Risto Vujačić je junak trilerja v Ribnici. Črnogorec je po izteku igralnega časa mimo dvignjenih rok obrambnih igralcev zatresel mrežo Trima Trebnjega za zmago svoje ekipe z 29:28. Pomembnega uspeha na tekmi 14. kroga Lige NLB so razveselili tudi na Koroškem. Slovenjgradčani so na krilih nezgrešljivega Kenana Pajta (11 golov iz prav toliko strelov) dosegli zmago proti Izolanom (28:25) in tako vsaj začasno ušli s predzadnjega mesta lestvice. 
GOL VUJAČIĆA ZA ZMAGO RIKA RIBNICE:
LIGA NLB, 14. KROG:

RD RIKO RIBNICA : RK TRIMO TREBNJE 29:28 (13:17)
Setnikar 8, Vujačić in Kovačič po 5; Rašo (2) in Cirar po 5.


Igralec tekme: Risto Vujačić (RD Riko Ribnica)

Osrednja tekma 14. kroga se je končala z zmago ribniških rokometašev. V prvem polčasu so bili gostitelji v podrejenem položaju, igrali so bledo in nepovezano, v drugem pa močno dvignili raven svoje igre in po izjemno dramatični končnici osvojili obe točki. Zmagoviti gol je po strelu z devetih metrov dosegel Risto Vujačić.
Ribničani so se po današnji zmagi vodilnim Celjanom znova približali na točko zaostanka, a že v soboto lahko razlika znova znaša tri točke po tekmi Celjanov in Škofjeločanov.
V prvi polovici tekme so prevladovali izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla. V 13. minuti so povedli s 7:4 in domačo klop prisilili v minuto odmora. A korekcije na taktičnem in igralskem področju niso prinesle spremembe na bolje, še naprej so škarje in platno v svojih rokah imeli Trebanjci, ki so večji del vodili za štiri gole, tolikšna razlika je znašala tudi na polčasu (17:13).
Igralci iz dežele suhe robe so v drugem polčasu zaigrali veliko bolje. Nemudoma so se podali v lov za tekmeci in jih že v 35. minuti ujeli (18:18), v 41. minuti pa so po golu Roka Setnikarja tudi povedli z 21:20, v 45. minuti pa s 24:20.
A Trebanjci se niso vdali, v končnici so znova zaigrali sijajno in po golu Gala Cirara v 59. minuti izenačili na 28:28. V zadnjem napadu so Ribničani z zvrhano mero sreče osvojili obe točki, zmago pa jim je prinesel Vujačić.
Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. decembra, gostovala v Izoli, ribniška pa bo tekmo 15. kroga z Gorenjem v Velenju igrala šele 29. januarja prihodnje leto.
Obe ekipi sredi prihodnjega tedna čakata še tekmi 1/16 finala za pokal Slovenije, trebanjska ekipa bo v sredo gostila ormoški Jeruzalem, ribniška pa bo gostovala v Celju.

IZJAVI PO TEKMI:

Risto Vujačić, igralec RD Riko Ribnica: 
"Za nami je zelo težka ter psihično zelo naporna tekma, saj je šlo za naš zadnji ligaški obračun v tem letu. Začeli smo katastrofalno, zgrešili preveč odprtih priložnosti ter naredili veliko število tehničnih napak. V drugem polčasu smo vse to popravili in na koncu, tudi z malo sreče, zasluženo zmagali."

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje: 
"Za nami je vrhunska tekma. Mislim, da so gledalci lahko uživali vseh 60 minut. Po odličnem prvem polčasu je naša zbranost v nadaljevanju na obeh straneh igrišča drastično upadla. Prišlo je do nepotrebnih tehničnih napak, kar so gostitelji kaznovali z nekaj lahkimi zadetki. Tekmo je z izjemnim zadetkom po izteku igralnega časa odločil Risto Vujačić."

Petek, 13. decembra:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD BUTAN PLIN IZOLA 28:25 (13:14)
Pajt 11 (6), Cvetko 5; Brumen 5 (1), Poberaj in Nikolić po 4.


Igralec tekme: Kenan Pajt (RK Slovenj Gradec)

Na obračunu začelja je bilo izjemno razburljivo in izenačeno, smetano pa so po hudem boju pobrali rokometaši iz Slovenj Gradca in predzadnje mesto na lestvici po nepopolnem krogu prepustili Mariborčanom.
Igralci iz Izole ostajajo na zadnjem mestu, na dosedanjih tekmah so le po enkrat zmagali in igrali neodločeno ter doživeli dvanajst porazov.
Gostitelji so uvodoma povedli s 4:2, a večji del prvega polčasa so ritem narekovali Primorci, ki so si v 24. minuti priigrali dva gola prednosti (12:10). Še bolje jim je kazalo v začetku drugega, ko so po golu izkušenega Matjaža Brumna v 34. minuti povedli za tri zadetke (17:14).
Korošci so se po zaostanku vendarle pobrali in v 41. minuti izenačili na 20:20, pet minut kasneje pa po dveh golih Kenana Pajta, z enajstimi zadetki najbolj učinkovitega igralca dvoboja, povedli z 22:20.
A gostitelji se vse do konca tekme niso mogli sprostiti, po domačem vodstvu s 26:22 v 56. minuti pa je bilo le jasno, da bosta točki ostali v Slovenj Gradcu.
Koroška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, primorska pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 21. decembra.

IZJAVI PO TEKMI:

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec:
"Zelo sem vesel zaradi svoje ekipe, ki se bori celotno sezono, a v tem času naši čudoviti publiki nismo uspeli privoščiti, da se veseli skupaj z nami. Uspelo nam je, da smo to naredili na zadnji domači prvenstveni tekmi. Ta zmaga gre izključno našim zvestim navijačem, našim podpornikom, za ljudi, ki verjamejo v naše delo, v naše fante. Tekma je bila zelo težka, takšna kot smo pričakovali. Imeli smo še dodatnih 10 kilogramov uteži na nogah. Zavedali smo se, koliko nam pometi ta zmaga in da ne bo lahko. Izola ima zelo dobro ekipo, igra dober rokomet in še enkrat več se je izkazalo, da je ogromno izenačenih ekip, ki bodo med seboj odločale, kdo se bo boril v Ligi za prvaka in kdo bo izločen. Nihče ni varen in hkrati nihče ni odpisan, jaz pa sem po tekmi zadovoljen predvsem z dvema točkama. Vem da imamo ogromno rezerv, vendar to so težke tekme, kjer je pomembno zadržati mirno kri, ohraniti osredotočenost do konca tekme in vzdržati, pa čeprav za en gol v zadnji sekundi. Zelo sem ponosen na odziv mojih fantov in se veselim novih tekem v prihodnje."

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola:
"Razočaran sem, čeprav smo vedeli, da nas čaka težka tekma. Na obračunu smo bili 40 minut v igri za uspeh. Sicer smo na koncu delali veliko napak. Na žalost se ne uspemo izvleči iz vsega tega, ampak ne smemo popustiti, čestitam še enkrat Slovenj Gradcu in jim želim veliko sreče."

Sobota, 14. decembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Domen Novak, igralec RK Celje Pivovarna Laško: 
"Vsak dvoboj je za nas enako pomemben. Sedaj prihaja Urbanscape Loka in ne razmišljamo o ničemer drugem, kot o sobotnem tekmecu. Loka ima nizke in hitre igralce, ki so že na več tekmah dokazali, da so lahko izjemno neugodni. Vzeli so že točko Ribnici, kar pove dovolj. Seveda smo favoriti tega dvoboja, a to moramo pokazati na igrišču. Od prve minute moramo zaigrati tako kot znamo in tako, kot smo na večini tekem letos. Na ta način ne dopuščamo negotovosti, hkrati pa lahko na ta način rotiramo vse igralce, tako da vsi dobimo svojo priložnost. Mislim, da nas v soboto čaka zanimiva tekma, po dolgem času prvenstvena, ki jo bomo doma igrali preko vikenda, zato vabim navijače, da se nam pridružijo."

Roberta Beguš, trener RD Urbanscape Loka:
"Po odlično odigrani tekmi v sredo proti Mariboru nas v soboto čaka zasedba Celja Pivovarne Laško, ki je v tej sezoni glavni kandidat za osvojitev prvenstva. Žal se nam je na zadnji tekmi poškodoval Matija Vrbinc, ki je za nas zelo pomemben igralec. Zaradi poškodb in službenih obveznosti ne bomo kompletni, bodo pa več priložnosti dobili mlajši."

Ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRD DOBOVA

IZJAVA PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
"Na eno najtežjih gostovanj v tej sezoni se pripravljamo v ustaljenem ritmu. Jeruzalem Ormož je ekipa, katere staž med prvoligaši je eden najdaljših in to veliko pove. So izredno borbena, dobro vodena ekipa izkušenih in nadarjenih igralcev, ki je v zadnjem času v zelo dobri formi, zato pričakujem trdo, težko tekmo pred polno dvorano. Morali bomo prikazati odlično igro, saj se bomo le tako lahko nadejali pozitivnega rezultata."

RD KOPER : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Andraž Makuc, igralec RD Koper: 
"Do konca leta nas čakata še dve tekmi, želimo si pozitivnega rezultata. V soboto gostimo novomeško Krko, ki je zelo neugodna tekmica. V tej sezoni so Novomeščani odigrali kar nekaj dobrih tekem, presenetili so tudi boljše ekipe. Mi gremo po zmago, dali bomo vse od sebe in na igrišču pustili srce."

Žiga Urbič, vratar MRK Krka: 
"Po porazu proti ekipi Gorenja Velenja razočaranje ni bilo tako veliko, saj smo pokazali, da lahko kljubujemo najboljšim ekipam v Ligi NLB, vendar pa so nas napake in slab dan vratarjev stale dveh točk. Mislim, da gremo na Obalo z dobro popotnico, kjer se bomo pomerili z ekipo Kopra, ki v zadnjem obdobju dviguje svojo formo in prikazuje zelo zrel rokomet. Na tekmo se bomo morali pripraviti zelo podrobno, saj pričakujemo zelo hitro igro in izenačen boj. Verjamem, da lahko vratarji prispevamo nekaj več in dvignemo učinek iz prejšnje tekme ter da lahko igralci odigrajo kompaktnejšo obrambo. S tem lahko dosežemo tisto, kar si vsi skupaj želimo, da se z nami domov odpeljeta tudi novi dve točki."

RK GORENJE VELENJE : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVA PRED TEKMO:

Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja:
"Pred nami je še zadnja tekma Lige NLB v letošnjem letu. Vemo, da nas čaka težek preizkus, sploh zaradi tega, ker smo v Mariboru v tej sezoni že izgubili. Morali bomo dati vse od sebe, da dobimo še zadnjo prvenstveno tekmo in da zaključimo leto z dvema točkama več."



LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 13 13 0 0 423 : 277 146 26
2 RD RIKO RIBNICA 14 12 1 1 415 : 376 39 25
3 RK GORENJE VELENJE 13 9 0 4 393 : 355 38 18
4 RK TRIMO TREBNJE 14 8 1 5 380 : 365 15 17
5 MRD DOBOVA 13 8 0 5 389 : 386 3 16
6 RD KOPER 13 5 1 7 355 : 364 -9 11
7 RK JERUZALEM ORMOŽ 13 5 1 7 339 : 375 -36 11
8 MRK KRKA 13 5 0 8 347 : 370 -23 10
9 RK SLOVENJ GRADEC 2011 14 4 0 10 377 : 418 -41 8
10 RD URBANSCAPE LOKA 13 2 4 7 340 : 383 -43 8
11 RK MARIBOR BRANIK 13 3 1 9 328 : 348 -20 7
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 14 1 1 12 347 : 416 -69 3