6. 1. 2020

Mariborčani z novim organizatorjem igre

Zimski premor v Ligi NLB je vodstvo RK Maribor Branik kluba izkoristilo tudi za iskanje okrepitev. Na Štajerskose iz hrvaške prve lige seli srednji zunanji igralec Marko Kobetić.


187 centimetrov visoki hrvaški igralec iz Siska je v jesenskem delu sezone igral za RKHM Dubrovnik, predtem pa je tri sezone igral v Makedoniji, kjer je najprej nosil dres Ohrida, nato pa igral še za Pelister iz Bitole.


Kobetić ima ob igranju v hrvaški in makedonski ligi tudi nekaj izkušenj iz Francije, kjer je v sezoni 2013/14 igral za Montelimar-Cruas Handball. Z zasedbami RK Siscia, RK Poreč in HC Ohrid 2013 je igral tudi v evropskih tekmovanjih (EHF Challenge Cup in EHF Cup).


Kobetić je z Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.


Marko Kobetić, igralec RK Maribor Branik:
Veselim se novega izziva. Prvič bom zaigral v 1. slovenski rokometni ligi, Maribor pa sem sicer že spoznal, saj sem pred osmimi leti proti vijoličastim igral v dresu Siska v EHF Challenge Cupu. Glavni cilj v preostanku letošnje sezone je, da ekipi pomagam v borbi za točke in da s klubom pridemo do čim boljših rezultatov.


Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
Prva okrepitev pred nadaljevanjem sezone je Kobetić, ki je k nam prišel iz hrvaške prve lige, kjer je nazadnje igral za ekipo iz Dubrovnika. En trening z nami je že opravil, upam, da se bo hitro vklopil v ekipo in da nam bo spomladi pomagal v boju za pomembne točke.


Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik:
Potrebovali smo okrepitev na položaju srednjega zunanjega in izkoristili priložnost, da v Maribor pripeljemo Marka Kobetića. V prvem delu sezone smo imeli veliko težav s poškodbami, ki so zdaj na srečo v večini sanirane. Z Markom smo še okrepili zunanjo vrsto in prepričani smo, da se bo to poznalo tudi na rezultatih.