28. 2. 2020

V soboto se v Rdeči dvorani obeta nov spektakel

To soboto rokometaše Gorenja Velenja čaka nov preizkus v skupinskem delu Pokala EHF. Tokrat bodo v domači Rdeči dvorani gostili ekipo Ademar Leona, ki so jo minuli vikend premagali v Španiji in tako dosegli veliko evropsko zmago nad nekdanjimi španskimi šampioni.

Ekipa, ki jo vodi trener Manuel Cadenas Montañés v domačem prvenstvu trenutno zaostaja 5 točk za vodilno Barcelono. Najboljši strelec pri Ademar Leonu je David Fernández Alonso, ki je dosegel 93 zadetkov na 19. tekmah v španski ligi.

Ekipa Gorenja Velenja se bo z Abanco Ademar Leonom pomerila že četrtič v zgodovini kluba. V sezoni 2017/2018 so namreč Velenjčani nastopili v elitni Ligi prvakov, kjer je bil v skupini C tudi rokometni klub iz Leona. Takrat so bili obojni uspešni na domačem terenu. Tretjič pa sta se ekipi pomerili na tekmi skupinskega dela Pokala EHF minuli vikend v Španiji, kjer so Velenjčani pripravili lepo presenečenje in zasluženo slavili s 26:23. Tokrat se bodo Španci zagotovo želeli osam oddolžiti za poraz in osvojiti prvi dve točki v skupini C, kjer nastopata še nemški Magdeburg ter francoski Nantes.

Tekma bo v soboto ob 17.00 v Rdeči dvorani, neposredni prenos pa si bo mogoče ogledati tudi na Šport TV 2.

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zavedamo se, da nas v soboto čaka zelo težka tekma. Kljub temu, da smo v Španiji zmagali, vemo, da se bo tekmec dobro pripravil na nas. Mi bomo dali vse od sebe, da prikažemo se boljšo igro kot v Španiji. V Trebnjem smo žal pokvarili vtis, ki smo ga pustili po tekmi z Ademar Leonom, zato se bomo v teh dveh dneh dobro pripravili na nasprotnika in v soboto dali od sebe svoj maksimum. Upam, da se nam priključijo tudi poškodovani igralci, ki niso igrali v Španiji, kajti ob takšnem tempu tekem je prav vsak igralec pomemben. Seveda pa lepo vabim vse navijače, da nas pridejo v soboto spodbujati v Rdečo dvorani in se tekme udeležijo v čim večjem številu."

Pokal EHF – Skupina C

Sobota, 29. februar, 17:00 (Rdeča dvorana, Velenje)
GORENJE VELENJE : ABANCA ADEMAR LEON