29. 2. 2020

Krimovke ostale brez možnosti za četrtfinale

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Brestu s 26:37 (14:19) in s tem ostale brez možnosti za četrtfinale. V zadnjem krogu bodo izbranke Uroša Bregarja v soboto na Kodeljevem gostile Budućnost.

Krimovke so po točki v prejšnjem krogu proti Valcei ter treh porazih tokrat vpisale še četrtega v glavnem delu, kar jih je stalo možnosti za preboj v četrtfinale. Brest, ki je bil boljši že na prvi medsebojni tekmi, je tokrat že v prvem delu imel vse pod nadzorom, v drugem pa le še dokončal delo.

V skupini 2 sta na vrhu Györ in Brest s po 15 točkami, Budućnost (ki jo v nedeljo čaka tekma z Györom) jih ima deset, Valcea po zmagi proti Sävehofu (28:20) sedem, Krim ostaja pri treh, Švedinje pa pri dveh točkah.

V prvem polčasu so Francozinje na krilih slovenske ostrostrelke Ane Gros hitro povedle s 5:2, že v enajsti minuti pa so vodile za štiri gole. Prav Grosova je v 13. in 16. minuti poskrbela za novi najvišji prednosti domačih (12:8, 15:9), Pauletta Foppa pa je v 17. minuti zadela že za ogromnih 17:9.

To pa je bila prednost, ki je za Bregarja najbolj konstantna ekipa v ligi prvakinj ni več zapravila. Slovenske prvakinje, ki so v Francijo zaradi novega koronavirusa na skoraj 1900 km dolgo pot potovale z avtobusom, so se nekajkrat sicer malce približale, a so imele tekmice tekmo bolj ali manj ves čas pod nadzorom.

V 41. minuti je Pauline Coatanea znova Francozinje popeljala do osmih golov naskoka, Monika Kobylinska pa je takoj za njo zadela že za 28:19. Dvoma o zmagovalcu tako ni bilo več, najvišja prednost na tekmi pa je znašala 13 golov.

Pri domačih sta bili najboljši strelki Foppa z osmimi in Grosova s sedmimi goli, pri Krimu pa je Harma van Kreij dosegla šest, Alja Varagić pa pet golov.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Zaradi dolgega potovanja smo imeli le en pravi trening, kar je premalo za pripravo na močne nasprotnike, kot je Brest. Domača zasedba je dokazala, kako dobra ekipa je, a kljub temu verjamem, da bi brez napak v napadu lahko bili bolj enakopravni. Želeli smo se boriti, a danes preprosto nismo imeli dovolj moči. Proti Valcei smo pokazali, kaj lahko dosežemo, če imamo čas za pripravo. Brez tega pa v tem trenutku trenutno žal nimamo dovolj kakovosti, da bi se lahko borili popolnoma enakovredno."

Harma van Kreij, igralka Krima Mercatorja:
"V obrambi bi danes lahko igrale precej bolje, manjkalo nam je agresivnosti. Če bi želele bolje konkurirati Brestu, bi morale popraviti tudi igro v napadu, kjer smo izgubile preveč žog."