29. 4. 2020

Zaponšek se seli v Francijo

Slovenski vratar Rok Zaponšek bo svojo športno pot nadaljeval v Franciji. 28-letnik, ki je sodeloval na zadnjih pripravah slovenske reprezentance za nastop na januarskem evropskem prvenstvu, bo v novi sezoni okrepil zasedbo Cesson-Rennes. Z novim francoskim prvoligašem je sklenil enoletno sodelovanje.

Zaponšek je športno pot začel v velenjskem Gorenju, kjer se je prebil vse do članskega moštva, za katerega je nastopal šest sezon in se z njim v tem času veselil tudi naslova državnega prvaka. Vmes si je na posojah izkušnje nabiral pri Sevnici, Krki in Slovenj Gradcu. Poleti 2018 se je prvič odpravil na tuje. Na Madžarskem je okrepil zasedo iz Csurga, za katero je nastopal zadnji dve sezoni.

Za slovensko člansko izbrano vrsto je debitiral na leta 2018 na povratni tekmi kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Do danes je zbral 13 nastopov in dosegel en zadetek.

Klub Cesson-Rennes je leta 2011 nastal na pogorišču OC Cesson, ki je deloval od leta 1968. Moštvo, ki domuje okoli 40 kilometrov jugovzhodno od Pariza, je v predčasno sklenjeni sezoni osvojilo prvo mesto v francoski drugoligaški konkurenci. Do naslova sta mu pomagala tudi dva stara znanca iz Lige NLB - krožni napadalec Igor Anić in organizator igre Luka Mitrović.