21. 5. 2020

V domači Koper se vrača kadetski reprezentant

V Kopru so predstavili novo okrepitev pred novo sezono. Po odhodu Tilna Sokoliča k Gorenju Velenju bo v prihodnji sezoni mesto na levem krilu zasedel Staš Jovičić (187 cm, 2000).

Levokrilni rokometaš mladinske reprezentance je rokometno pot v mlajših selekcijah začel še v Cimosu, od leta 2013 pa je igral za RD Koper. Pred sezono 2017/18 se je preselil v Ljubljano k LL Grosistu Slovanu, kjer si je izboril mesto v članski ekipi in ji v zadnji sezoni z 61 zadetki na 16 tekmah pomagal do prvega mesta v 1. B ligi ter s tem povratka med slovensko klubsko elito. 

Jovičić je lansko poletje s kadetsko reprezentanco Slovenijo zastopal na svetovnem prvenstvu v Makedoniji, kjer se je ta uspeli uvrstiti v osmino finala, letos pa bo ta generacija igrala v mladinski konkurenci.

Staš Jovičić, povratnik v RD Koper:
"Občutki ob vrnitvi so odlični, veselim se ponovnega igranja v Bonifiki in novih zmag v domačem dresu. Pričakovanja imam zelo visoka, ker vem da je ta ekipa zmožna veliko. Navijačem bi sporočil, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe in pomagal ekipi do novih zmag."

Nejc Poklar, direktor RD Koper:
"Zelo smo zadovoljni, da smo hitro pokrili manjko na položaju levega krila ter se dogovorili s Stašom, produktom koprske rokometne šole ter našo prvo izbiro za zapolnitev tega mesta. Staš se v vseh pogledih vklaplja v našo vizijo, tako po rokometni kvaliteti kot po karakternih značilnostih. Prepričani smo, da se bo kmalu spet dobro znašel na domačem parketu ter da bo takoj pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev."