9. 6. 2020

Tomšič iz Ribnice v Ljubljano

Moški rokometni klub Ljubljana je predstavil drugo okrepitev pred debitantskim nastopom v Ligi NLB. Iz Ribnice se v slovensko prestolnico seli srednji zunanji rokometaš Miha Tomšič (190 cm, 1990).

Tomšič je rokometno pot začel v Prulah 67. V prihajajoči sezoni bo okrepil konkurenco mestu organizatorja igre, kjer se bo za mesto v prvi postavi boril z Miho Kolmančičem in mladim ter Blažem Pintarjem.

Poleg Prul in Rika Ribnice je Tomšič v Sloveniji branil še barve Olimpije, Škofje Loke, Škofljice, Slovana in Sviša. Premore tudi mednarodne izkušnje, saj je bil v preteklosti član Ferlacha in Klagenfurta. Za nove delodajalce je že igral v sezoni 2016/17, tedaj pod imenom Krim-Olimpija, ko je ta ekipa zasedla 4. mesto v 1. B DRL. Za Ribničane, s katerimi je v zadnji sezoni osvojil drugo mesto v Ligi NLB, je na 21 tekmah dosegel 23 zadetkov.

"Cilj v prihajajoči sezoni je obstanek, če pa smo sposobni kaj več, pa bomo videli ob začetku sezone. Dolgoročni cilj je definitivno narediti stabilen prvoligaški klub. S svojimi izkušnjami lahko ekipi veliko doprinesem in mislim, da lahko klub dvignemo na precej višji nivo, če se bomo držali sistema igre, ki nam ga bo začrtal Bojan Čotar," je misli ob podpisu sodelovanja strnil Tomšič.