15. 6. 2020

Ribničani predstavili novo visokoraslo trojico

Moštvo aktualnih slovenskih podprvakov iz Ribnice je pred novo sezono predstavilo prve tri okrepitve. V deželo suhe robe se po letu 2016 vrača krožni napadalec Aleksander Anatasov (200 cm, 1995), iz španske prve lige se tja seli hrvaški desni zunanji rokometaš Kristijan Eskeričić (197 cm, 1994), po kaljenju pri matičnem klubu MRK Ljubljana pa se ekipi priključuje levi zunanji igralec Uroš Miličević (199 cm, 1999).

Atanasov je svoje prve rokometne korake naredil v Kočevju, pred sezono 2011/12 pa se pridružil ribniški kadetski ekipi. Na Dolenjskem je ostal vse do poletja 2016, ko se je v želji po napredku in večji minutaži preselil k LL Grosistu Slovanu. Po dvoletnem kaljenju v Ljubljani je z dobrimi predstavami opozoril nase ter v minuli sezoni odlično nastopal v Liga NLB za Urbanscape Loko. Anatasov, ki je v minulih letih zelo napredoval tako v igri v obrambi kot napadu, je bil v zadnji sezoni Lige NLB s 63 goli na 20 tekmah tretji najboljši strelec gorenjskega prvoligaša. V novi sezoni bo tvoril par z Brinom Cimermanom.

Eskeričić prihaja iz Đakovega. V minulih dveh sezonah je bil član španskega prvoligaša Cuence, ki je ob tem nastopal tudi v Pokalu EHF. V skupinskem delu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja je do prekinitve odigral štiri tekme - njegova ekipa je premagala danski Holstebro, remizirala s francoskim Nimesom, dvakrat pa klonila proti nemškemu Rhein-Neckarju -, na katerih je dosegel 11 zadetkov. V španskem prvenstvu je njegova ekipa tekmovanje zaključila na petem mestu, Eskeričić pa je na 19 tekmah dosegel 36 zadetkov. 

Po enoletni posoji v matični klub MRK Ljubljana se ekipi slovenskih podprvakov priključuje tudi Milićević, ki bo jeseni prvič v svoji karieri okusil igranje v Ligi NLB. V dresu moštva z Galjevice, ki se po osvojenem drugem mestu z novo sezono pridružuje slovenski klubski eliti, je naravnost blestel. Na 18 tekmah je zabil kar 129 golov.