24. 6. 2020

Najboljši posamezniki Lige NLB so Šarac, Ferlin in Kete

Ohromitev svetovnega dogajanja zaradi epidemije koronavirusa je po celem svetu prekinila tudi številna športna tekmovanja. Liga NLB, ki združuje najboljše slovenske moške rokometne klube, pri tem ni bila izjema. Kljub predčasnemu zaključku je Rokometna zveza Slovenije s pomočjo trenerjev sodelujočih moštev poskrbela, da bodo tudi letos priznan deležni najboljši posamezniki sezone 2019/20. To so postali Josip Šarac, Klemen Ferlin (oba RK Celje Pivovarna Laško) in Andraž Kete (MRK Krka).
Najbolj suvereno se je do priznanja za najboljšega vratarja sezone dokopal Ferlin, ki je prejel glasove osmih izmed 12 klubov. Dolenjec, sicer tudi številka ena med slovenskima reprezentančnima vratnicama, je do prekinitve nastopil na 17 izmed 21 tekem RK Celje Pivovarna Laško. Na poti k 24. zvezdici novih starih državnih prvakov je ubranil 107 strelov (6,3 na tekmo) pri čemer je na parketu prebil zgolj dober polčas. Njegova uspešnost med vratnicami je bila skoraj 37-odstotna, ob tem pa je dosegel tudi dva zadetka iz prav toliko strelov.  

Ferlinov klubski soigralec Šarac, ki je tekom sezone s hrvaško reprezentanco postal evropski podprvak, je bil izbran za najboljšega rokometaša Lige NLB. Zanj je glasovala polovica klubov. V dresu celjskih vitezov je odigral prav vse tekme in bil njihov najboljši strelec. Ob nekaj več kot 74-odstotni uspešnosti je zabil 90 golov.

Priznanje za najboljšega strelca tekmovanja roma v roke Keteja, ki je po težavah s poškodbo v minuli sezoni zablestel v dresu novomeške Krke. Primorski organizator igre, ki se z novo sezono seli v dres Kopra, je dosegel 139 zadetkov.

Izbor za najboljšega igralca in vratarja je bil v celoti opravljen glede na glasove, ki so jih posredovali sodelujoči klubi v sezoni 2019/20, pri čemer ti niso mogli glasovati za igralce iz svoje ekipe. Izbor najboljšega strelca je potekal izključno glede na doseženih zadetkov v Ligi NLB.

Pred odhodom na poletni premor bo v Ligi NLB na sporedu še zadnje dejanje. V torek, 30. junija, se bo na sedežu Rokometne zveze Slovenije ob 12. uri odvil žreb pred novo sezono, v kateri bo med slovensko moško klubsko nastopalo 14 moštev.