29. 7. 2020

Za trebanjske vratarje bo skrbel nekdanji reprezentant

Trimo Trebnje ima novega trenerja vratarjev članske ekipe. To je postal nekdanji vratar tega kluba David Imperl. 

Imperl ima za seboj bogato vratarsko kariero. Pričel jo je v Krškem, nato v Prulah, nadaljeval na Kodeljevem pri Slovanu, Slovenj Gradcu, trebanjskemu Trimu ter nazadnje v novomeški Krki. Gre za dolgoletnega reprezentančnega vratarja z devetnajstletnim branjenjem v elitnem razredu slovenskega rokometa.

S slovensko moško člansko reprezentanco se je leta 2000 udeležil evropskega prvenstva na Hrvaškem, kjer si je ta priborila prvi nastop na olimpijskih igrah nekaj mesecev kasneje v Sydneyju. Nato je branil slovenske barve na svetovnem prvenstvu v Franciji in se znašel na širšem spisku kandidatov za EP 2004 na domačih tleh. V dresu z državnim grbom je zbral 35 nastopov.

Nazadnje je deloval kot trener vratarjev pri Krki in v Dolu pri Hrastniku, po osmih letih pa se vrača v trebanjski klub. Skrbel bo za pripravljenost Aleksandra Tomića, Urha Brane ter Mihe Gaberca.

"Na povabilo Uroša Zormana in vodstva kluba sem se z veseljem odzval in v Trimo se vračam po kar nekaj letih, kjer sem preživel lep del vratarske kariere. Ekipo večinoma poznam, predvsem vratarje, saj sem z nekaterimi že delal. Zavedam se, da je pred nami težka in posebna sezona, vključno s trenutno situacijo zaradi epidemije koronavirusa. Upam, da bomo v novi zasedbi nadaljevali večletno uspešno tradicijo dobrih rezultatov v klubu, obenem pa uspešno nastopali v EHF ligi. Fantom in vodstvu ob tem želim veliko uspeha, potrpežljivosti in predanosti," je dejal Imperl za uradno spletno stran kluba.