16. 9. 2020

Danci izkoristili težave Celja in slavili tesno zmago

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so začeli svojo 26. sezono v elitni EHF Ligi prvakov. V 1. krogu so doma gostili danski Aalborg, ki je tudi tokrat odnesel celoten plen (31:29) in izkoristil težave s poškodbami v domačem taboru, kar je izpostavil tudi trener gostov. Celjani v drugem krogu gostujejo v Barceloni.

Gostje so današnje srečanje začeli silovito, po 2:2, so hitro pobegnili in povzročali veliko težav domači ekipi, ki srečanja ni začela najbolj sproščeno. Danci so v 11. minuti povedli s 6:9, zato je domači trener Ocvirk posegel po minuti odmora. Po njej so Celjani spremenili obrambno postavitev v 5-1, ki je hitro dala rezultate. Igralci so se sprostili tudi v napadu in z zadetki Novaka, Kljuna in Horžena na polovici prvega dela izenačili. Druga polovica prvega dela je bila popolnoma v rokah domače ekipe, ki je večkrat povedla za dva zadetka, odlično je zadeval Kljun. Žal je bilo v igri nekaj preveč napak, tako da je bila razlika zgolj en zadetek.

V drugem polčasu je bila celjska igra v napadu premalo odločna, tako, da so Danci hitro prevzeli pobudo, ko je s številnimi nasprotnimi napadi prešli v vodstvo. V 40. minuti so vodili že z 21:24; a so se Celjani z dvema zadetkoma Mazeja vrnili v igro. Pri zadetku zaostanka je Ocvirk v igro na sredino poslal Mitjo Janca, za katerega je bil to debi v tekmovanju, Šarac pa je dve minuti kasneje izenačil. Žal je sledil padec v igri, Aalborg pa je v napadu z igro 7 proti 6 zagospodaril in delal zelo malo napak. Razlika je ob nekaj zgrešenih strelih domače ekipe znova narasla, Celjanom, ki so se odločno borili ves čas, pa je žal v zaključku zmanjkalo časa, da bi lahko ogrozili zmago Aalborga. Pri domačih je bil najboljši strelec Tadej Kljun s šestimi zadetki, pri gostih pa Jensen, ki jih je dosegel 7.  

V soboto bodo v Ligi NLB doma gostili Urbanscape Loko, kar bo verjetno zadnja domača tekma brez gledalcev, saj naj bi se z oktobrom na tribune vrnilo omejeno število navijačev, v naslednjem tednu pa v ligi prvakov gostujejo v Barceloni.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Čestitke Aalborgu, ki je zasluženo prišel do zmage. Moram reči, da sem zadovoljen s prvim polčasom, igrali smo zelo dobro, bili smo agilni, veliko smo se gibali in iskali priložnosti, na drugi strani pa v obrambi igrali trdo, moško, s čimer smo dobili priložnosti za nekaj lahkih zadetkov. V drugem polčasu pa smo nerazumljivo padli v napadu, preveč je bilo statične igre, žoga ni tekla in Aalborg je to izkoristil, nato pa nam z igro sedmih proti šestim ni več dovolil, da se vrnemo v igro."

Tadej Kljun, igralec Celja Pivovarne Laško: 
"V prvem polčasu smo zelo dobro igrali tako v napadu, kot tudi v obrambi. Postavili smo se tako, kot smo se dogovorili. V drugem polčasu pa smo igrali v napadu preveč počasi, delali napake, slabo zaključevali in Aalborg je to kaznoval z lahkimi zadetki, to pa je odločilo tekmo."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : AALBORG HANDBOLD 29:31 (16:15)
RK Celje Pivovarna Laško: Ivić 5 obramb, Vujovič 2 obrambi; Cvetko, Mazej 4, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 5, Poteko, Janc, Kodrin 2, Horžen 1, Grebenc 2, Kljun 6, Leban 3, Novak 1, Načinović 1; trener Tomaž Ocvirk
Aalborg Handbold: Gade 10/1 obramb, Aggefors 4 obrambe; Jakobsen 2, Samuelsson 5, Barthold 1, Claar 2, Sandell 1, Christensen N., Jensen M. 7, Jensen A. 1, Marcher 2, Christiansen M. 3, Møllgaard 3, Antonsen 2, Juul-Lassen 2; trener: Stefan Madsen