1. 10. 2020

Nosan in Glavan se vračata v Ribnico

Potem ko se sezona Lige NLB za prvoligaško moštvo iz Ribnice začela skromnejše od pričakovanj, so pri Riku segli po dveh okrepitvah. V deželo suhe robe se vračata Jaka Glavan in Mitja Nosan.

Glavan, ki šteje 19 let, je v Riko Ribnico prestopil kot mladinec, poprej pa športno pot koval pri matičnemu klubu iz Iga. V sezoni 2019/20 je bil že posojen članski ekipi Ljubljane, s katero se je veselil drugega mesta v 1. B ligi in s tem preboja med prvokategornike. Tudi to sezono je začel v vrstah Ljubljane. Zanjo je odigral štiri tekme, dosegel en zadetek, debitanti med prvoligaši pa so se razveselili treh točk. Sedaj se s posoje seli nazaj v Ribnico, kjer bo med vratnicama zamenjal Marka Klariča. Ta si je poškodoval koleno, zaradi česar bo z igrišč odsoten dlje časa.

Ribničani imajo po štirih tekmah polovičen izkupiček (po dve zmagi in poraza), ob tem pa negativno razliko med danimi in prejetimi zadetki. V povprečju so prejeli 30 zadetkov. Pri aktualnih slovenskih podprvakih so tako moštvo dopolnili s povratnikom Mitjo Nosanom. Izkušeni 30-letnik je to sezono začel v Škofljici, odigral eno tekmo, sedaj pa se vrača v svojo matično sredino, v katero se je pred tem vrnil poleti 2017. Na svoji športni poti je nosil še dresa klubov iz Škofje Loke in Velenja.