2. 10. 2020

Slovenj Gradec prekini niz Mariborčanov

Rokometaši Slovenj Gradca so v petek vpisali tretjo zmago v tej sezoni Lige NLB. Na gostovanju v Mariboru so zanesljivo opravili z gostitelji, ki so bili pred tekmo na visokem četrtek mestu lestvice. Korošci so bili boljši s 30:26.

S štirimi obračuni se bo 5. krog nadaljeval v soboto, ki bo prinesla mestni derbi med Ljubljano in LL Grosistom Slovanom. Dvoboj na Galjevici bo na sporedu ob 19. uri. Istočasno se bo Koper v gosteh zoperstavil okrepljeni ekipi Rika Ribnice - v klub sta se vrnila Mitja Nosan in vratar Jaka Glavan -, Butan plin Izola pa bo doma gostila škofjeloški Urbanscape. Pol ure za omenjenimi tekmami sledi še začetek obračuna med Krko in ormoškim Jeruzalemom.

Z veliko nestrpnostjo bomo čakali tudi na nedeljo, ko se bosta pred kamerami TV Slovenije pomerili trenutno najboljši moštvi tekmovanja. Celje Pivovarna Laško bo zasedbo Trima Trebnjega - obe po štirih tekmah ne poznata poraza - pričakala ob 17.30.

Tekma med Gorenjem Velenjem in Dobovo je odložena zaradi zdravstvenih težav v ekipi iz Šaleške doline.

LIGA NLB, 5. KROG:

Petek, 2. oktobra:
RK MARIBOR BRANIK : RK SLOVENJ GRADEC 2011 26:30 (10:16)
Sok 10 (3), Žabić 5; Cvetko 8 (2), Milenković, Grobelnik in Yankovskyy po 4.


Igralec tekme: Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec 2011)

Uvodni obračun petega kroga Lige NLB se je končal z zmagoslavjem koroških rokometašev. V štajerski prestolnici so dosegli tretjo zmago v tej sezoni in se po točkah izenačili z današnjimi osmoljenci tekme, oboji pa so zadržali mesto v zgornji polovici prvenstvene lestvice.
Izbranci gostujočega stratega Sebastjana Soviča so temelje za zmago postavili v prvi polovici tekme, ko so povsem zasenčili gostitelje. Že po desetih minutah igre so vodili s 6:2 in imeli tudi v nadaljevanju vse niti igre v svojih rokah, največ pa so vodili za sedem golov (15:8).
V drugem polčasu so malenkostno popustili. Mariborčani so se jim dobrih deset minut pred koncem dvoboja približali na dva gola (21:23), nato pa so Korošci znova strnili svoje vrste in preprečili morebiten preobrat.
Pri Slovenj Gradcu je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Rok Cvetko z osmimi goli, pri Mariboru pa je dva gola več dosegel Tadej Sok.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostila Ljubljano. Obe tekmi bosta v soboto, 10. oktobra.

IZJAVI PO TEKMI:

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"V tekmo nismo vstopili zbrano. Mislim, da so igralci pričakovali lažjo nalogo. Borbenosti jim ne morem očitati, saj so se borili do zadnje minute, a tekmo smo zares začeli slabo in se takoj znašli v zaostanku. Proti kakovostni ekipi, kar Slovenj Gradec je, se razlike ni dalo več izničiti. Prišli smo sicer na dva gola razlika, a je nato znova padla osredotočenost. Ekipi Slovenj Gradca lahko na koncu čestitam za zasluženo zmago."

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Mislim, da smo vso tekmo, z izjemo nekaj minut sredi drugega polčasa, igrali zelo dobro. Maribor Branik je v prvem polčasu v napadu imel težave, tekmeci niso bili dovolj pogumni. Mi smo to izkoristili in si nabrali lepo prednost. V drugem polčasu smo nato bolj ali manj nadzirali rezultat. Gostitelji so sicer imeli napad za -2, ampak na koncu smo postavili stvari na svoje mesto. Pohvalil bi svoje fante za izreden pristop, imamo še veliko rezerv, ampak tokrat je bilo dovolj. Pohvalil bi tudi Mariborčane, ki so prikazali zelo solidno igro. Vem, da njihov trener ne bo zadovoljen, a ekipa, lahko igra le tako dobro, kot ti tekmec dovoli."

Sobota, 3. oktobra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD KOPER (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"V soboto ne bo važno, kdo bo lahko igral in koga ne bo zaradi poškodb. Na igrišču moramo pustiti srce in se vsem vpletenim v našem klubu oddolžiti za sobotno sramoto v Ormožu."  

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Vsi dobro poznamo ribniško ekipo in njen domač teren. Spet nas čaka težka tekma. Obe ekipi trenutno ne igrata na želeni ravni. Sam si od svojih fantov želim le, da pustijo na igrišču srce ter da vseh 60 minut prikažejo stvari, ki jih delamo na treningih. Moram priznati, da na treningih delamo zelo dobro. Če bomo prikazali dobro predstavo bom zelo zadovoljen."

MRK LJUBLJANA : RD LL GROSIST SLOVAN (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Verjetno bi bili oboji zadovoljni, če bi bil ta derbi stalnica v Ligi NLB. Glede na status, vložek in tradicijo rezultatov v zadnjih letih je LL Grosist Slovan favorit. Mi bomo morali odigrati še bolje kot v Kopru, če želimo prekiniti to tradicijo in jaz verjamem, da jo lahko."

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"V soboto gostujemo pri mestnem tekmecu, ki je za razliko od nas zelo dobro začel sezono. Res je, da so lokalni derbiji malce drugačne tekme od ostalih. Tekmeca spoštujemo, kljub temu pa pričakujem pravi pristop, napredek v naši igri in posledično prvi dve točki v novi sezoni."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RD URBANSCAPE LOKA (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Fredi Radojković, trener Butan plina Izole:
"V soboto nas čaka nova težka tekma. V goste nam prihaja ekipa iz Škofje Loke, ki je za nas vedno neugoden tekmec. Njeni rokometaši igrajo hiter in atraktiven rokomet. Tudi velikim ekipam znajo povzročiti velike težave. Mi smo še vedno nekompletni zaradi poškodb, a to ne pomeni, da ne bomo igrali na zmago. Zmanjšati moremo črne luknje, ki se nam dogajajo med tekmo in če nam uspe, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata."

Robert Beguš, trener Urbanscapa Loke:
“Butan plin Izola je na zadnjih tekmah proti LL Grosistu Slovanu in v Slovenj Gradcu prikazala dobro igro, tako da nas čaka trdo srečanje. Dobro smo pripravljeni in naredili bomo vse, kar je potrebno za zmago.”

Ob 19.30:
MRK KRKA : RK JERUZALEM ORMOŽ (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Roman Zarabec, trener Krke:
"V Trebnjem smo odigrali korektno tekmo in če bi bili bolj odločni, bi lahko iztržili boljši rezultat. Med tednom smo za daljši čas izgubili še organizatorja igre Vida Rajha, zato imamo kar nekaj težav z rotacijo. Medtem nam v goste prihaja Jeruzalem Ormož, ki je po dobri igri proti Riku Ribnici v naletu. Potrebno se bo dobro pripraviti in analizirati igro tekmecev in seveda to tudi realizirati na tekmi. Morali bomo odigrati zelo dobro tekmo, če hočemo doseči ugoden rezultat."

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Gostovanja v Novem mestu so zmeraj bila težka in zagotovo bo tako tudi tokrat. H Krki prihajamo v vlogi favorita in od te vloge ne bežimo. Tudi tokrat želimo odigrati tekmo na visoki ravni in če nam to uspe, sta novi točki dosegljivi. Pričakujem dobro prvenstveno tekmo, na kateri bodo ljubitelji rokometa prišli na svoj račun."

Nedelja, 4. oktobra, ob 17.30:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK TRIMO TREBNJE (prenos na TV Slovenija 2 in spletni prenos na RTV 4D)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Ritem tekem je neizprosen in hitro je potrebno preklapljati med tekmovanji. Od danes velja popolna osredotočenost na nedeljsko tekmo. Trimo Trebnje kaže dobre predstave in v tej sezoni je pomembna vsaka tekma, saj ta že lahko odloči o prvaku. Ne glede na tekmeca moramo mi predvsem razmišljati o svoji igri in odpraviti napake, ki nas na tekmah z močnejšimi ekipami veliko stanejo. V nedeljo teh napak ne bo smelo biti veliko, vem pa, da se tega zavedajo tudi fantje in da bomo na ravni, ki se od nas pričakuje."

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Po uvrstitvi v skupinski del Lige EHF je tokrat pred nami izjemno zahtevno gostovanje v celjskem Zlatorogu. Na aktualne državne prvake se bomo čim bolje odpravili. V Celje ne odhajamo z belo zastavo. Gre za zahtevnega tekmeca, ki ga spoštujemo, a verjamemo, da bo na koncu zmagala boljša ekipa."


Odloženo:
RK GORENJE VELENJE : MRD DOBOVA
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 4 0 0 139:97 42 8
2 RK TRIMO TREBNJE 4 4 0 0 127:114 13 8
3 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 88:68 20 6
4 RK MARIBOR BRANIK 5 3 0 2 142:128 14 6
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 4 3 0 1 129:117 12 6
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 5 3 0 2 139:133 6 6
7 RD RIKO RIBNICA 4 2 0 2 117:120 -3 4
8 RD BUTAN PLIN IZOLA 4 1 1 2 98:107 -9 3
9 MRK LJUBLJANA 4 1 1 2 88:105 -17 3
10 RD KOPER 4 1 0 3 99:103 -4 2
11 RD URBANSCAPE LOKA 3 1 0 2 76:86 -10 2
12 MRK KRKA 4 1 0 3 95:108 -13 2
13 MRD DOBOVA 4 0 0 4 97:122 -25 0
14 RD LL GROSIST SLOVAN 4 0 0 4 98:124 -26 0