9. 10. 2020

Kapetanka Mlinark preprečila veliko presenečenje

S petkovo tekmo med ajdovskim Mlinotestom iz Zelenimi dolinami Žalcem se je začel 5. krog ženske rokometne lige. Gostje so imele po preobratu pred kamerami Sportkluba v rokah možnost za veliko presenečenje, a je njihove upe nekaj sekund pred koncem razblinila domača kapetanka Špela Arnič, ki je zadela za končnih 25:24.

Aktualne podprvakinje iz Ajdovščine tako po štirih tekmah še niso oddale točke, za Žalčanke pa je bil to prvi poraz.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto, ko bodo na parket stopile še rokometašice v Celju, medtem ko so zaradi zdravstvenih težav Krke, Kopra in Zagorja njihove tekme prestavljene.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 5. KROG:

Petek, 9. oktobra:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 25:24 (15:12)
Leški 5 (1), Arnič 4; Vrček in Strnad (2) po 8.

IZJAVI PO TEKMI:

Špela Arnič, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Po napetem prvem polčasu smo v nadaljevanju povedla. Naše črne minute so Žalčanke izkoristile, s hitro igro izenačile in nato celo povedle. V končnici smo z našimi izkušnjami in dobro obrambo stisnile zadnje atome moči ter priborile pomembno zmago."

Sanja Vrček, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Mislim, da je ekipa Mlinotesta Ajdovščine ena izmed najboljših ekip v tej sezoni. Ima dobro zasedbo, ki je v tej sezoni še dodatno okrepljena. Vidi se, da je zelo dobro pripravljena. Že na začetku je bilo jasno, da bo to ena najtežjih tekem v sezoni, na katero pa smo se res temeljito pripravile. Prikazale smo največ, česar smo ta trenutek zmožne. Morda nam je na koncu zmanjkalo malo nezbranosti, vendar sem zelo ponosna na moje punce in na celotno ekipo."

Sobota, 10. oktobra, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRK VELENJE (spletni prenos na Facebooku)

IZJAVI PRED TEKMO:

Miša Marinček Ribežl, trenerka Z'dežele:
"Z veseljem se po dolgem mesecu dni tekem v gosteh in reprezentančnih pripravah vračamo v domačo dvorano. V goste nam prihaja ekipa iz Velenja. Pričakujem borbeno tekmo, na kateri si želim, da prikažemo dobro igro skozi vseh 60 minut. V strokovnem vodstvu upamo, da se bo ekipa na tekmo lahko pripravila mirno, brez kakršnihkoli zdravstvenih težav."

Snežana Rodić, trenerka Velenja:
"V soboto odhajamo na zahtevno gostovanje k ekipi Z'dežele. Gre za zelo izkušeno in kakovostno ekipo. Naš cilj je, da se osredotočimo na našo igro in naredimo vse, da dobre stvari s treninga v čim večjem obsegu prenesemo na tekmo."

Ob 19.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK KRKA NOVO MESTO

IZJAVA PRED TEKMO:

Borut Hren, trener Trga ABC Izole:
"Čaka nas zelo zahtevna tekma proti izredno kakovostnim tekmicam. Želim si, da bodo moje igralke pokazale pravi pristop in da bodo tekmo odigrale zelo borbeno, predvsem pa zrelo. Z zmago proti Litiji smo prebili led in ne čutimo nobenega pritiska, res pa je, da igramo v domači dvorani, kjer želimo našim navijačem prikazati dobro igro. Verjamem v punce in upam na dober končni rezultat."

Prestavljeno:
ŽRK PTUJ : ŽURD KOPER
RŽK ZAGORJE : ŽRD LITIJA

RK KRIM MERCATOR je prost.
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke