9. 10. 2020

Poklar Kopru prinesel drugo zmago

Po pravi drami se rokometaši Kopra veselijo druge zmage v Ligi NLB. LL Grosist Slovan je Primorce lovil domala celotno tekmo, jih natanko minuto pred koncem ujel na 30:30, odločilen zadetek pa je tri sekunde pred koncem s sedmih metrov dosegel izkušeni Tine Poklar.

Dogajanje na slovenski prvoligaški sceni se bo nadaljevalo v soboto, ko bodo ob 19. uri na sporedu še tri tekme. Dobova bo pričakala Butan Plin Izolo, v goste k ormoškemu Jeruzalemu bodo odpotovali rokometaši Celja Pivovarne Laško, Riko Ribnica pa bo gostila novomeško Krko.

Po prestani karanteni se bodo v prihodnjem tednu na tekme Lige NLB vrnili tudi člani Gorenja Velenja. Ti bodo v torek gostovali pri trebanjskem Trimu. Obe ekipi na dosedanjih tekmah nista oddali točk, pri čemer so trebanjski levi odigrali štiri obračune - zadnji, ki bi moral potekati v nedeljo v Celju, je bil preventivno preložen, saj je bil eden izmed članov trebanjske ekipe v stiku z okuženo osebo, vendar je kasnejši test na koronavirus vrnil negativen rezultat -, velenjske ose pa do odhoda v obvezno karanteno tri.

V 6. krogu bi se morala srečati tudi Urbanscape Loka in Maribor Branik. Ker se gorenjska zasedba trenutno nahaja v 10-dnevni karanteni, je tekma prestavljena. Zaradi okužbe v zasedbi Ljubljane je bilo prestavljeno tudi za petek načrtovano gostovanje ekipe iz prestolnice v Slovenj Gradcu.

LIGA NLB, 6. KROG:

Petek, 9. oktobra:
RD KOPER : RD LL GROSIST SLOVAN 31:30 (17:13)
Poklar 8 (4), Jovičič 6 (1); Tufegdžić in Sankovič po 6.

Igralec tekme: Tine Poklar (RD Koper)

Varovanci Uroša Rapotca so v domači dvorani prišli do druge zmage v z novim koronavirusom precej zaznamovani sezoni slovenskega državnega prvenstva. Koprčani so po tesni zmagi zabeležili četrto točko, LL Grosist Slovan pa z dvema ostaja pri dnu lestvice.
Dvoboj so nekoliko bolje odprli domači, ki so hitro povedli za dva zadetka, Slovan pa je izenačil v 12. minuti (4:4). Domači so nato stopnjevali ritem, delo gostov iz prestolnice pa je postalo oteženo v 18. minuti, ko je po udarcu v glavo Matevža Žagarja rdeči karton prejel David Svečko.
V drugi polovici prvega dela igre so domači dvakrat povedli za šest golov, gosti pa so se jim po pol ure približali na štiri gole razlike (17:13).
V drugem delu so varovanci Aleša Repine začeli počasi grizti v prednost domačih. V 47. minuti je moral domači trener vzeti minuto odmora, potem ko so se jim gosti približali na dva gola (25:23), nato pa pri 26:25 le še na enega.
V napeti končnici je bil Koper ves čas za gol ali dva v prednosti, gosti pa so v 59. minuti izenačili na 30:30. Napad za zmago je imel Koper, ki je tik pred iztekom časa izsilil sedemmetrovko.
Izkoristil jo je Tine Poklar, z osmimi zadetki najboljši strelec pri domačih, točki pa sta posledično ostali doma. Pri gostih sta bila s šestimi goli najbolj učinkovita Aleksa Tufegdžić in Robert Sankovič.
V sedmem krogu bodo Koprčani v soboto, 17. oktobra, gostovali v Novem mestu pri Krki, medtem ko rokometaše Slovana dan prej čaka domači obračun s Slovenj Gradcem.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Kot pričakovano, je za nami še ena težka tekma. Rad bi pohvalil vse naše fante, od prvega do zadnjega, borili so se vseh 60 minut in verjeli v zmago. V nadaljevanju Lige NLB pričakujemo še več takšni tekem!"

Aleš Repina, trener LL Grosist Slovan:
"Najprej bi rad gostiteljem čestital za zmago in za korektno igro. Mi smo se borili do konca. V končnici se nam je celo ponudila možnost, da Kopru odvzamemo vsaj točko, če ne celo dve, a nam je zmanjkalo nekoliko osredotočenosti, malo pa tudi sreče. Tekma se je razpletla kot se je in mi bomo iskali srečo v naslednjih krogih."

Sobota, 10. oktobra, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD BUTAN PLIN IZOLA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener Dobove:
"Pričakujemo izredno izenačeno srečanje. Butan plin Izola se je do sedaj izkazala za zelo čvrsto ekipo, ki igra enako dobro tako doma kot v gosteh. Mi želimo s čvrsto obrambo in strpnim napadom do prvih točk. Z maksimalnim vložkom posameznika in ekipe želimo do zmage."

Fredi Radojkovič, trener Butana plina Izole:
"V soboto nas čaka zahtevno gostovane. Ekipa iz Dobove je trenutno brez točk, vendar to ni njena realna slika, saj je na začetku Lige NLB imela neugoden razpored. Mi kljub nenehnim težavam s poškodbami, katerim se je dodala še karantena nekaterih naših igralcev, ki v soboto ne bodo smeli igrati, v Dobovo potujemo zato, da obračun odigramo po naših najboljših močeh. Igrišče bo pokazalo ali zmoremo tudi ko smo ranjeni. Verjamem, da naši fantje to zmorejo."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Najprej bomo veseli, če do tekme, glede na dogodke okrog virusa, sploh pride. Če do nje pride, pa bomo v njo šli povsem neobremenjeni in v želji, da na tekmi proti absolutnemu favoritu uživamo. Po uspešnem startu lahko zaigramo brez pritiska. Seveda to ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo, ampak želimo tudi tokrat čim dražje prodati svojo kožo. Celje Pivovarna Laško je edini klub v Ligi NLB, ki na Hardeku še ni doživel poraza. Leto in pol nazaj so Celjani namreč padli v Ljutomeru. Sanje so dovoljene in seveda v Ormožu sanjamo, da bo pogled na lestvico po tekmi še lepši (smeh). Seveda so tekmeci popolni favoriti obračuna, a to bodo morali dokazati tudi na parketu."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Spoštujemo vse tekmece in se nanje pripravljamo po najboljših močeh. Dejstvo je, da proti nam vsi slovenski tekmeci igrajo sproščeno in skrajno angažirano, zato moramo biti zelo osredotočeni na vsako tekmo Lige NLB, sploh pa na gostovanja. Zavedamo se, da smo že v minuli sezoni v Ormožu imeli velike težave, tudi v tej pa tam že odigrali eno od pripravljalnih tekem. Gostitelji so dobra in nevarna ekipa. Zato je pomembno, da gremo v tekmo maksimalno, brez kalkuliranja. Samo v tem primeru ne bomo imeli težav, sicer pa vanje lahko zaidemo in Jeruzalem Ormož je ekipa, ki jih zna izkoristiti. Moramo biti stoodstotni na čisto vsaki tekmi, saj v tej sezoni ne bo končnice in s tem možnosti popravnega izpita."

RD RIKO RIBNICA : MRK KRKA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"Ne glede na to, da imamo veliko težav s poškodbami, v soboto za nas pride v poštev samo zmaga. Upam pa tudi to, da ne bo spet prišlo do kakšnega prelaganja tekem in se kolo odigra v celoti."

Roman Zarabec, trener Krke:
"Zaradi slabo odigrane končnice na zadnji tekmi proti Ormožanom, na kateri smo izgubili predvsem zaradi lastnih napak, sem pozitivno usmerjen. To je pač cena mladosti in neizkušenosti, ki pa bo ob kakovostnem delu in odnosu dozorevala v boljšo uspešnost in pridobila zmagovalno miselnost. Tudi Riko Ribnica je pomladila in spremenila ekipo, tako da bo to dvoboj mladosti. Želim, da fantje odigrajo kakovostno tekmo, s čim manj tehničnimi napakami, saj bomo le tako konkurenčni gostiteljem."

Torek, 13. oktobra, ob 20.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE (prenos na TV Slovenija 2 in spletni prenos na RTV 4D)

Prestavljeno:
RD URBANSCAPE LOKA : RK MARIBOR BRANIK