16. 10. 2020

Trebanjci prepričljivo, Slovan zapretil prepozno

Trebanjski Trimo je v petek na gostovanju v Izoli zanesljivo vpisal šesto zmago (41:26) na prav toliko tekmah v Ligi NLB. S četrtim uspehom se medtem lahko pohvalijo rokometaši iz Slovenj Gradca, ki so vodili skozi celotno tekmo in zadržali mirno kri tudi povsem v končnici, ko se je LL Grosist Slovan približal na končnih 22:23.

Preostale redne tekme bodo na sporedu preko vikenda. V soboto ob 17.30 se bosta pred kamerami TV Slovenije 2 pomerila prvak in podprvak minule sezone, Celje Pivovarna Laško in Riko Ribnica, ob 19. uri pa bo sledil še dvoboj med Gorenjem Velenjem in Jeruzalemom Ormožem. Za priboljšek s parketa slovenske prvoligaške smetane ne bomo prikrajšani niti v nedeljo, ko se bosta na obračunu, ki je bil sprva prestavljen, ob 20. uri srečala Maribor Branik in Dobova.

Niti v tem krogu zdravstvene težave niso obšle ekip, saj imajo z njimi težave pri Krki in Ljubljani. Zaradi tega sta preloženi dve tekmi. 

LIGA NLB, 7. KROG:

Petek, 16. oktobra:
RK LL GROSIST SLOVAN : RK SLOVENJ GRADEC 2011 22:23 (9:13)
Kotar 9 (3), Jovičič 4; Cvetko (1) in Štumpfl po 6.


Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec 2011)

Ljubljanska zasedba je doživela šesti poraz v tej sezoni. V dosedanjih tekmah je ukanila le svojo mestno tekmico, kot zadnja pa ji je rokometno mero danes vzela v tej sezoni zelo vroča koroška zasedba, ki je po četrti zmagi na šestih tekmah skočila kar na tretje mesto v Ligi NLB.
Izbranci gostujočega trenerja Sebastjana Soviča so vodili od prve do zadnje minute. Dokaj hitro so si priigrali tri gole prednosti (6:3), to prednost pa v končnici prvega polčasa še malce oplemenitili in ga končali z vodstvom 13:9.
Gostujoči rokometaši v drugi polovici niso popustili, njihova prednost je večji del znašala od dveh do štirih golov. Izbranci domačega trenerja Aleša Repine so se jim v predzadnji minuti po golu Davida Svečka resda približali na gol (21:22), zmago Korošcev pa je v zadnji minuti potrdil Žan Šol.
V koroški zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Rok Cvetko in Uroš Štumpfl. Oba sta dosegla po šest golov, v ljubljanski pa je prednjačil Miha Kotar z devetimi zadetki.
Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ekipa iz Slovenj Gradca pa v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Čestitke gostom za zmago in športno igro. Ponovil se nam je Koper. Slabo smo začeli tekmo, pri igralcih ni bilo osredotočenosti. Zaradi tega smo zgrešili precej strelov, tudi sedemmetrovk. Obramba je bila korektna, predvsem v drugem polčasu, ko se nam je uspelo približati tekmecem. V končnici nam je malo zmanjkalo. Preprosto težko je loviti pet zadetkov razlike in potem še dobro zaključiti tekmo. Poskušali bomo odpraviti slabe stvari, se dobro pripraviti in iti na naslednji tekmi po zmago."

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Čestitke mojim fantom za zasluženo zmago, čeprav smo plašno odigrali končnico. Prejšnji teden nismo imeli tekme, kar se je poznalo. Poleg tega smo prišli na Kodeljevo nekoliko zdesetkani, tekmeci pa so bili dobri. Gradili smo skozi celotno tekmo, končnico pa odigrali nerazumljivo, preveč nervozno, z nerazumljivimi odločitvami. Tu imamo ogromno rezerve. V obrambi smo naivno izpadali, v napadu pa nam žoga nikakor ni stekla. Skoraj bi plačali ceno za to. Kljub vsemu, na koncu štejeta točki. Obramba je bila izvrstna, na čelu z vratarjem Dobajem. Še enkrat čestitam fantom za zmago, Slovanu pa za pošteno in res pravo borbo."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK TRIMO TREBNJE 26:41 (13:21)
Velkavrh 10, Nikolić (2) in Stopar po 5; Dobovičnik in Cirar po 5.


Igralec tekme: Dino Hamidović (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so na svoji šesti tekmi državnega prvenstva dosegli že šesto zmago in so - ob tekmi več - povsem na vrhu lestvice z dvema točkama prednosti pred državnimi prvaki iz Celja, ki bodo v soboto gostili v tej sezoni ne najbolj prepričljive Ribničane.
Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so v začetku tega tedna v dolenjski prestolnici na kolena spravili Velenjčane, so imeli današnjo tekmo na Obali vseskozi pod nadzorom. Vse dvome o zmagi so razrešili v prvi polovici tekme, ki so ga zaključili s prednostjo osmih golov (21:13).
Zorman je v nadaljevanju neenakovrednega obračuna v ogenj poslal manj obremenjene rokometaše v dosedanjem delu sezone, udarni možje pa so varčevali moči za veliko bolj pomemben torkov obračun na mednarodni sceni z izjemno močnim nemškim moštvom Rhein-Neckar Löwen v Mannheimu.
V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Anže Dobovičnik in Gal Cirar, ki sta dosegla po pet golov, v primorski pa je Andraž Velkavrh tekmecem zabil deset zadetkov.
Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, trebanjska pa bo gostila Maribor Branik.

IZJAVI PO TEKMI:

Peter Božič, vodja moštva Butana plina Izole:
"Rokometaši Trima Trebnjega so dokazali, da so konkurenti za vrh Lige NLB, pa tudi vložek kluba ni zanemarljiv. Mi smo se borili, a so tekmeci takoj na začetku pokazali, da z njimi ne bo šale. Obračun se je hitro odvijal naprej, vendar mi tega nismo znali zaustaviti in rezultat je temu primeren."

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Po tekmi z Gorenjem Velenjem, smo imeli samo dva dni časa za pripravo. Fante sem po najboljših močeh opozarjal na angažiranost. To so tudi upoštevali, rezultat je viden. Drugi polčas smo spočili nosilce igre in dali priložnost mlajšim igralcem."

Sobota, 17. oktobra, ob 17.30:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA (prenos na TV Slovenija 2 in spletni prenos RTV4D)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Ne smemo razmišljati o ritmu in prihodnjih tekmah. Za nas je sedaj pomembna vsaka naslednja in posvečati jim moramo vso osredotočenost. Tako sedaj razmišljamo samo o Riku Ribnici, ki je dobra ekipa. Tekmeci so nekaj smole, težav, sedaj pa se vračajo, kar kaže tudi njihov zadnji rezultat. Še naprej pa moramo mi predvsem razmišljati o svoji igri in odpravljati napake, ki nas na tekmah lahko veliko stanejo. Riko Ribnica je ekipa, ki jih lahko kaznuje, seveda pa tudi sami vemo kje iskati ribniške slabosti in kako igrati, da bomo mi takšni, kot želimo. Dvigujemo se, odpravljamo napake in verjamem, da bomo to pokazali tudi v soboto."

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"Tekma s Celjem Pivovarno Laško za nas sigurno ne prihaja ob pravem času, saj se še vedno ubadamo s poškodbami in posledično slabo formo. V Celje se gremo boriti in poskusiti ponoviti dobro igro iz naše zadnje tekme proti Krki. So pa Celjani v tem trenutku absolutni favoriti za zmago na sobotni tekmi.”

Ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RK JERUZALEM ORMOŽ (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"V soboto nas čaka nova tekma. Jeruzalem Ormož je ekipa, ki je vredna spoštovanja. Ponoviti moramo takšno igro, kot smo jo odigrali v prvem polčasu proti Trimu Trebnjemu in izboljšat drugi polčas."

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"V dani situaciji se veselimo prav sleherne tekme. Smo ena redkih ekip, kateri je uspelo odigrati vse tekme. Upam, da tako tudi ostane v prihodnosti. V Velenje odhajamo z željo po čim boljši predstavi. V pripravljalnem obdobju smo proti Gorenju Velenju visoko izgubili, a mislim, da je zgodba sedaj drugačna in da bomo tokrat konkretnejši in konkurenčnejši. Še vedno pa so ose v vlogi favorita."

Nedelja, 18. oktobra, ob 20.00:
RK MARIBOR BRANIK : MRD DOBOVA

Preloženo:
MRK KRKA : RD KOPER
MRK LJUBLJANA : RD URBANSCAPE LOKA
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 6 6 0 0 197:168 29 12
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5 5 0 0 176:127 49 10
3 RK SLOVENJ GRADEC 2011 6 4 0 2 162:155 7 8
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 6 4 0 2 187:181 6 8
5 RK GORENJE VELENJE 4 3 0 1 116:97 19 6
6 RK MARIBOR BRANIK 5 3 0 2 142:128 14 6
7 RD RIKO RIBNICA 5 3 0 2 158:150 8 6
8 RD KOPER 5 2 0 3 130:133 -3 4
9 MRK LJUBLJANA 5 1 1 3 114:135 -21 3
10 RD BUTAN PLIN IZOLA 6 1 1 4 150:179 -29 3
11 RD URBANSCAPE LOKA 3 1 0 2 76:86 -10 2
12 MRD DOBOVA 5 1 0 4 128:148 -20 2
13 RD LL GROSIST SLOVAN 7 1 0 6 180:204 -24 2
14 MRK KRKA 6 1 0 5 152:177 -25 2