24. 10. 2020

V končnici krimovke klonile v madžarski prestolnici

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu Delo EHF Lige prvakinj v sobotnem popoldnevu gostovale pri madžarskem FCT-ju. Igralke domačega Ferencvaroša so nazadnje slavile zmago z 32:25 (14:14). Najbolj razpoloženi krimovki sta bili Samara Da Silva Vieira in Branka Konatar s po štirimi goli, pri naših vzhodnih sosedah pa je kar deset zadetkov zbrala nizozemska reprezentantka Antje Angela Malestein. Elitno evropsko žensko klubsko tekmovanje se nadaljuje v soboto, 7. novembra, ko v Stožice prihajajo rokometašice CMS-ja iz Bukarešte. 


Tekmo v Erd Areni, kjer so na tribunah za domače rokometašice lahko navijali tudi gledalci, so bolje začele gostiteljice, ki so do izida 5:5 narekovale ritem igre. Nato so pobudo prevzele krimovke in po četrtem zadetku črnogorske levokrilne igralke Konatarjeve v 22. minuti prešle v vodstvo z 11:9. Sledili so štirje zaporedni goli Madžark, nazadnje pa se je prvi polčas končal z neodločenim rezultatom – 14:14. Ljubljančanke so po uvodnih 30 minutah lahko obžalovale predvsem 10 zgrešenih strelov, od tega dve sedemmetrovki.


Drugo polovico dvoboja so bolje začele slovenske prvakinje, pri katerih se je med strelke prvič v sezoni vpisala tudi Ana Kojić, in hitro dvakrat ušle na dva zadetka prednosti – 16:14 in 17:15. Rokometašice glavnega trenerja Uroša Bregarja so nato stik z domačo zasedbo držale še do 48. minute, ko je prav Kojićeva zadela za 23:23. Sledila pa je zadnja patina tekme, ki so jo Madžarke dobile z 9:2 in tako razblinile vse upe “tigric” za nove točke v najboljšem klubskem tekmovanju. Ob pogledu na statistiko je moč razliko med ekipama najti predvsem pri učinkovitosti v napadu (FTC-Rail Cargo Hungaria 32:39 – 82 %; Krim Mercator 25:45 – 60 %), kar pa bo za Ljubljančanke gotovo le še moti več, da na zaporednih tekmah v DELO EHF Ligi prvakinj proti CSM-ju iz Bukarešte (7. in 14. novembra) pokažejo in dokažejo, da so iz pravega testa.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Prvi polčas smo odigrali zelo dobro in vse do 43. minute je bil izid poravnan. Na koncu nam je zmanjkalo izkušenj, rokometašice so bile v krču. Obramba ni več delovala tako kompaktno, nato so tekmice naredile razliko, ki je nismo mogli več ujeti. V naslednjih dveh tednih nas čakajo zaostale tekme domačega prvenstva, nato bomo iskali nove točke Lige prvakinj doma."


Branka Konatar, rokometašica Krima Mercatorja:
"Dobro smo se pripravile na tekmice in v tekmo stopile učinkovito. Sledile smo navodilom trenerja. Žal so nas tekmice nadigrale v drugem delu tekme. Upam, da se jim bomo na povratni tekmi v Stožicah oddolžile za ta poraz. Nismo si zaslužile takšne razlike v golih."


Delo EHF Lige prvakinj, skupina A
Sobota, 24. oktobra:

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (MAD) : RK KRIM MERCATOR 32:25 (14:14)

FTC: Malestein 10, Klujber 6, Bölk 5, Szucsanszki 4, Schatzl 2, Márton 2, Háfra 2, Stolle 1.

Krim Mercator: Da Silva Vieira 5, Konatar 4, Van Kreij 3, Sercien Ugolin 3, Kojić 2, Svetik 2, Pletikosić 1, Žabjek 1, Ljepoja 1, Vučko 1, Gomilar Zickero 1.