24. 12. 2020

Odziv zvez na izjave direktorice Direktorata za šport, dr. Mojco Doupono

V športnih zvezah, ki se ukvarjamo s kolektivnimi športi smo z zanimanjem pričakovali torkove (22. december 2020) Odmeve na Televiziji Slovenija in pogovor voditelja Igorja E. Berganta z generalno direktorico Direktorata za šport, dr. Mojco Doupono.

Tako kot številne dejavnosti je tudi šport zaradi epidemije ter spremljajočih ukrepov zelo prizadet. Zato smo upali, da bomo, sodeč na aktualno temo pogovora ''šport v času epidemije koronavirusa'', vendarle izvedeli tudi kakšno vzpodbudno informacijo glede športnega udejstvovanja mladih. Kot smo že večkrat poudarili namreč menimo, da so največja žrtev trenutnih razmer prav mladi športniki in športnice, ki ne morejo oziroma smejo trenirat.

Žal iz izjav generalne direktorice Direktorata za šport, dr. Mojce Doupona nismo zasledili nobenega načrta oziroma ustrezne rešitve, kako urediti trenutno situacijo. Zato pa nas je zelo negativno presenetila njena bojazen, da športne organizacije nimamo izdelanega dobrega načrta, kako športnike, tudi tiste, ki so v tem času že preboleli Covid, vračati nazaj v trenažne procese.

Tako bi spoštovani generalni direktorici Direktorata za šport, dr. Mojci Doupona tudi s tem dopisom ter prek medijev še enkrat želeli sporočiti:

Strokovne ekipe trenerjev na naših zvezah so pripravile program, kako trenirati z mladimi igralci in igralkami v obdobju po vrnitvi v športne dvorane in na igrišča. Prav tako so načrt nadaljevanja tekmovanj pripravile tudi naše tekmovalne komisije.

Športne zveze oziroma organizacije smo torej pripravljene. Čakamo le, da nam vi oziroma vaše ministrstvo ter drugi odgovorni organi v RS prižgete zeleno luč za športno treniranje mladih ter nam postavite pogoje, pod katerimi lahko delamo.

Pogovor v oddaji Odmevi si je mogoče v ogledati TUKAJ.

Dopis z odzivom je dostopen na spodnji povezavi.