6. 9. 2021

Na uvodnem dejanju nove sezone zmago slavile Krimovke

Začela se je nova sezona 1. ženske rokometne lige. Na uvodnem obračunu so se zmage veselile rokometašice Krima Mercatorja, ki so s 40:18 porazile Zagorje.

V novi sezoni bo državno prvenstvo za članice potekalo v enotni ligi, ki bo razdeljena v modro in zeleno skupino. Prvo bo sestavljalo 10 ekip, slednjo pa šest. Po koncu dvokrožnega sistema v obeh skupinah bo imela najboljša ekipa med zelenimi možnost, da se skozi posebne kvalifikacije proti osmouvščeni ekipi modre skupine uvrsti v končnico bojev za naslov prvaka.

Preostale tekme uvodnega kroga v modri skupini sledijo v soboto, medtem ko bo zelena s tekmovanjem začela prihodnji konec tedna. Vsi trenerji bodo svoje želje in cilje predstavili na sredini novinarski konferenci, ki se bo začela ob 13. uri. V živo jo bo mogoče spremljati na Facebook strani 1. ženske rokometne lige.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG

Ponedeljek, 6. septembra:
RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : RŽK ZAGORJE 40:18 (17:9)
Gomilar Zickero 11 (2), Posavec in Sarcien-Ugolin po 5; Gavrilovič 10 (2), Žerko in Nikolič 8.

Zasedba Krima Mercatorja je na prvem obračunu sezone zabeležila prepričljivo zmago. Gostujoča ekipa Zagorja se je v uvodnih minutah tekme sicer dobro upirala gostiteljicam in v deseti minuti dvoboja vodila s 4:3. To je bilo, kot se je izkazalo kasneje, zadnje vodstvo Zagorjank. Ljubljančanke so stopile na plin in si do odmora med polčasoma pripravile prednost osmih zadetkov (17:9). V prvih minutah nadaljevanja so svoje vodstvo še dodatno povišale in se rezultatsko povsem oddaljile od rokometašic Zagorja. Ob zadnjem zvoku sirene v mali stoženski dvorani je izid znašal 40:18 v korist izbrank Uroša Bregarja
Dobro strelsko predstavo je uprizorila slovenska reprezentantka Tija Gomilar Zicerko, ki je na svojem računu zbral 11 zadetkov. S po petimi zadetki sta ji sledili ljubljanska novinka Paula Posavec ter francoska reprezentantka in nosilka zlate kolajne z zadnjih olimpijskih iger Oceane Sercien Ugolin. Na drugi strani je Jelena Gavrilović obračun zaključila pri šestih zadetkih.
Zagorje se bo na gostovanje odpravilo tudi v drugem krogu, svoji prvi točki bo prihodnjo soboto iskalo proti Velenju. Krim se bo na svojem drugem prvenstvenem obračunu pomeril z novomeško Krko, še prej pa ga to nedeljo pri švedskem Sävehofu čaka tudi začetek nastopov v elitni Ligi prvakinj.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Jasno je, kakšen je naš edini cilj v domačih tekmovanjih in kakšna so pričakovanja javnosti. Zagorje ima mlado in angažirano ekipo, v nadaljevanju prvenstva njim in vsem ostalim domačim zasedbam želim čim bolj uspešno delo in potek sezone."

Jaša Vrbnjak, kapetanka Zagorja:
"V tekmo smo vstopile sproščeno in neobremenjeno, kar se je v prvih minutah tudi poznalo. Krim Mercator je vajeti hitro prevzel v svoje roke in si že v prvem polčasu priigral veliko prednost. Na naši strani so priložnost za igro dobile tudi mlajše rokometašice, ki so jo pogumno izkoristile."

Sobota, 11. septembra, ob 14.00:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE

Ob 19.00:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK VELENJE

Ob 20.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK KRKA NOVO MESTO