6. 11. 2021

Koprčanke ostajajo neporažene, do zmage še Ajdovke in Logatčanke

V soboto so bili v 1. ženski rokometni ligi na sporedu štirje obračuni. Dve novi točki so v žep pospravile zasedbe Mlinotesta Ajdovščine, Kopra ter Zvezde Logatca, obračun med rokometašicami Zelenih dolin Žalca in Ptuja pa se je končal z neodločenim izidom.

Na prvem sobotnem obračunu nismo dobili zmagovalk. Ekipa s Ptuja je na gostovanju v Žalcu iztržila neodločen rezultat (30:30). Na obračunu v Ajdovščini pa so gostiteljice potrdile vlogo favoritinj in proti Zagorjankam slavile zmago. Končni rezultat je bil 35:23.

V zeleni skupini smo hkrati lahko spremljali dve srečanji, na obeh pa so zmago vknjižile gostiteljice. Koprčanke so bile s 26:20 boljše od ekipe z Vrhnike, rokometašice Zvezde Logatca pa so s 28:24 premagale Kranjčanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 8. KROG:

sobota, 6. novembra:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK PTUJ 30:30 (17:30)
Cerovak 9 (2), Kokotec 5; Kolenko 14 (9), Planinc 6.

Srečanje je bilo do 24. minute igre izenačeno, po minuti odmora pa je zasedba Zelenih dolin Žalca vzela niti igre v svoje roke. V zadnjih šestih minutah prvega polčasa so postavile delni izid 6:2 in na odmor odšle s štirimi zadetki prednosti (17:13). V drugem polčasu so gostiteljice večji del držale prednost treh golov. V 58. minuti je nato za izenačenje zadela Minea Kolenko, minuto kasneje pa gostje celo povedla v vodstvo. Zasedbi iz Žalca je na koncu uspelo iztržiti neodločen rezultat. Tekma se je končala s 30:30.
Pri domačih je bila z devetimi zadetki najbolj razigrana Laura Cerovak, na drugi strani pa je bila med Ptujčankami najbolj uspešna Minea Kolenko s 14 zadetki, Alina Planinc jih je dodala šest.
Ptujčanke bodo v prihodnjem krogu doma gostile ekipo Litije, zasedba Zelenih dolin Žalca pa se odpravlja v Celje.

IZJAVI PO TEKMI

Hana Fideršek, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Čestitke Ptujčankam za prikazano igro. Po vodstvu smo žal naredile nekaj napak. Na srečo smo tekmo na koncu pripeljale do neodločenega rezultata."

Nuša Puž, rokometašica Z'Dežele:
"Skozi celo tekmo smo bile v zaostanku. Na koncu smo dokazale, da smo prava ekipa. Domov nesemo zasluženo točko."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RŽK ZAGORJE 35:23 (18:11)
Janković Rustja 9 (1), Fegic 5; Nikolič 11 (5), Vrbnjak 5.

Obračun je z zadetkom s sedmih metrov odprla rokometašica gostujoče ekipe Ivana Nikolič. Vodstvo z 1:0 je bilo tudi edino na tekmi za ekipo iz Zagorja. Ob polčasu so za favoriziranimi Ajdovkami zaostajale za sedem zadetkov (18:11). Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine tudi v drugem delu srečanja ničesar niso prepustile naključju. 15 minut pred koncem so vodile za šest golov, nato pa v končnici prednost še povišale. Na koncu je bil rezultat 35:23 v korist gostiteljic.
V ekipi iz Ajdovščine je bila strelsko najbolj razpoložena Nataša Janković Rustja z devetimi zadetki, štiri manj jih je dodala Nuša Fegic. Pri Zagorjankah pa je bila najbolj razpoložena Ivana Nikolič z 11 goli.
V devetem krogu modre skupine 1. ženske rokometne lige se bodo Ajdovke odpravile v Novo mesto, rokometašice Zagorja pa doma pričakujejo Izolanke.

IZJAVI PO TEKMI

Staša Brecelj, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Tekma je bila za nas rezultatsko uspešna. Vseeno smo naredile preveč tehničnih napak, kar bi se proti drugemu tekmecu zagotovo lahko poznalo. Na splošno smo lahko zadovoljne."

Ivana Nikolič, rokometašica Zagorja:
"Čestitam tekmicam za zmago. V Ajdovščino smo prišle v okrnjeni zasedbi, zato nismo imele pravih zamenjav. V napadu smo že od začetka delale preveč napak, steklo pa nam ni niti v obrambi."

ZELENA SKUPINA, 7. KROG:

ŽURD KOPER : ŠDRŠ VRHNIKA 26:20 (14:13)
Teraž 6 (2), Škabar (1), Vatovec in Arnavtovič po 4; Nusdorfer 7 (4), Cankar in Uljan po 4.

Koprčanke so se v soboto veselile še sedme zmage v tej sezoni zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Prvi polčas je bil povsem izenačen. Najvišjo prednost so imele gostje, in sicer dva zadetka, ob odmoru pa je bilo vodstvo v rokah gostiteljic (14:13). Te so kasneje igro v napadu stopnjevale, v 46. minuti so z zadetkom Metke Škabar vodile za pet golov. Do konca prednosti niso bistveno povečale. Tekmice so premagale s 26:20.
Za domačo zasedbo je največ zadetkov prispevala Kaja Teraž, mrežo je zatresla šestkrat, en gol več je na drugi strani za gostje prispevala Špela Nusdorfer.
Prihodnjo soboto bodo rokometašice iz Kopra proti zasedbi Save Kranja skušale podaljšati niz neporaženosti, Vrhničanke pa bodo novi točki lovile proti Ljubljančankam.

IZJAVI PO TEKMI

Laura Berzelak, rokometašica Kopra:
"V prvem polčasu nismo odigrale tako, kot smo si želele. Po spodbudnem govoru trenerja smo prikazale želeno igro in tako zmagale za šest golov. Pokazale smo ekipni duh."

Nika Berzelak, rokometašica Vrhnike:
"Odigrale smo eno slabših tekem. Pokazale nismo dosti, imamo še veliko rezerv. Tekmo smo verjetno izgubile v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko je bila igra zelo počasna. Tekmice so zasluženo zmagale."

RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 28:24 (17:14)
M. Košir 5 (3), Bole, Železnik (2), J. Košir in Lukan po 4; Korošec 6, Štular 5 (3).

Gostiteljice so vodile od prve minute srečanja, a večje prednosti si niso uspele priigrati. Rokometašice Save Kranja so nekoliko popustile v zaključku prvega dela tekme, ko se je njihov zaostanek povečal na tri zadetke (17:14). Tudi v drugi polovici obračuna jim rezultata ni uspelo obrniti. Z ekipo iz Logatca so se po golu Sare Korošec sicer izenačile, a nato popustile in premoč priznale gostiteljicam. Te so zmago slavile s končnim rezultatom 28:24.
V ekipi domačih je bila najbolj razpoložena Maja Košir s petimi zadetki, v gostujoči zasedbi pa Sara Korošec s šestimi.
Rokometašice Zvezde Logatca bodo v prihodnjem krogu gostovale v Mariboru, Kranjčanke pa bodo gostile ekipo iz Kopra.

IZJAVI PO TEKMI

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca:
"Verjamem, da je zmaga res zaslužena. Čestitke tekmicam za korektno igro in sodnikoma za dobro sojenje. Mi smo skozi celo tekmo igrali solidno, presenetila nas je njihova obramba, a na koncu smo se uspeli rešiti. Nekaj napak tekmic in obramb naše vratarke so tehtnico obrnile na našo stran. Še enkrat čestitke ekipi."

Matija Mušič, trener Save Kranja:
"Pozna se nam, da v zadnjih tednih nismo bili v pravem ritmu. Imeli smo težave z virozami in koronavirusom. Morda je to razlog, da smo v ključnih trenutkih fizično padli. Z menjavami smo skušali držati ritem, a več kot 20 minut dobre igre nismo uspeli prikazati. Upam, da bomo s prihodnjimi tekmami ujeli ritem in začeli nabirati točke. Čestitke ekipi Zvezde Logatca."

Že odigrano:

ŽRK VELENJE : ŽRK Z'DEŽELE 21:29 (10:17)
ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA 15:39 (6:22)

Še sledi:

prestavljeno: