5. 1. 2021

Francoska reprezentantka ostaja v dresu prvakinj

Druga strelka RK Krim Mercator v Evropi (36 golov na 8 tekmah) in francoska reprezentantka, ki se je na evropskem prvenstvu na Danskem borila v finalu, Oceane Sercien Ugolin, bo dres krimovk nosila tudi v sezoni 2021/22.

23-letna desna zunanja igralka je nepogrešljiv člen Bregarjeve ekipe in eden od adutov, kadar se tekme lomijo. Soigralkam se je pridružila konec poletja. V Ligi prvakinj je bila natančna 4,5 krat na tekmo, v slovenskem prvenstvu je na petih tekmah dosegla 13 golov.

Poleg Dragane Cvijić, kot prve okrepitve kluba v prihodnji sezoni in podaljšanja sodelovanja s Sercien Ugolinovo, pa je v prvih januarskih dneh prišlo do še ene spremembe. Po sporazumnem dogovoru z Ano Kojić, bo slednja kariero nadaljevala v Turčiji. Desnokrilna rokometašica je dobila priložnost na štirih domačih tekmah, petkrat je zadela tudi v Ligi prvakinj.

Oceane Sercien Ugolin, rokometašica RK Krim Mercator:
“Ljubljana je pravi kraj, kjer se lahko razvijem v še boljšo in kakovostnejšo igralko. Tu sem si želela nadaljevati svojo pot in vesela sem, da je bila želja obojestranska. Še naprej se bom trudila za razvoj in rast. So še elementi igre, ki bi jih želela okrepiti in nadgraditi. Tukaj se počutim dobro in vesela sem, da ostajam vsaj še eno sezono.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:
“Veseli dejstvo, da se je mlada in izjemno nadarjena francoska reprezentantka, kljub mamljivim ponudbam nekaterih evropskih velikanov, odločila ostati v Ljubljani, kjer pravi, da ima odlične pogoje za svoj razvoj. S tem je poleg svojega talenta pokazala tudi zrelost in karakter, ki je pri izboru igralk izjemnega pomena. Naša odgovornost je, da ji bomo nudili kar najboljše pogoje za njen nadaljnji razvoj. Pri Ocean gre za igralko, ki jo je Krim, kot že številne druge mlade talente, prvi postavil na evropski oder in jo razvija v igralko, ki bo nekoč nosilka igre svoje reprezentance in najboljših evropskih klubov.”