14. 1. 2021

Kodrin in Kastelic pozitivna na preiskave

Slovensko moško rokometno reprezentanco ob 18. uri čaka prva tekma svetovnega prvenstva v Egiptu. Izbranci Ljubomirja Vranješa so trdno odločeni, da nastope na 27. mundialu začnejo z uspehom. Na poti do tja ekipi, žal, ne bosta mogla pomagati Tilen Kodrin in Urh Kastelic.

PCR test ob prihodu na letališče v Egiptu je pri obeh igralcih vrnil pozitivno vrednost zaradi okužbe, s katero sta se uspešno spopadla že v domovini. Ob priključitvi reprezentanci oba najmanj 48 ur nista kazala nobenih simptomov okužbe, kar jima po slovenskih in evropskih standardih dovoljuje normalno vrnitev v »delovno« okolje. Organizatorji tekmovanja so Kodrinu in Kastelicu na dan uvodne tekme odredili in omogočili dodatne preiskave v bolnišnici v Kairu.

Neljubi dogodek, ki je posledica še enega izmed nedorečenih in neusklajenih protokolov na tem svetovnem prvenstvu, na nastop ostalega dela ekipe ne vpliva. Obenem ta na reprezentanco ni vplival negativno, pač pa jo je le še bolj tesno povezal. Igralci so trdno odločeni, da proti Korejcem pokažejo vse svoje znanje in uspešno zakorakajo v nastope v Egiptu.

Sašo Djurić, zdravnik slovenske moške rokometne reprezentance:
"Kodrin in Kastelic sta zdrava in se dobro počutita. Oba sta bila ob prihodu v Egipt pozitivna na PCR testu. Organizatorji so se zato odločili, da ju pošljejo na dodatne preiskave v Kairo, kjer bodo skušali ugotoviti, kakšno je njuno stanje. Oba sta se v Sloveniji zaradi okužbe nahajala v desetdnevni izolaciji, nato pa se vrnila k ekipi, saj sta bila, tako kot narekujejo strokovna priporočila, 48 ur brez povišane temperature oziroma drugih simptomov okužbe. Ker smo v moški rokometni reprezentanci predvidevali, da se takšen primer lahko zgodi, smo organizatorjem in mednarodni rokometni zvezi že pred 14 dnevi posredovali vprašanje, kaj storiti v takšnem primeru, a do dandanes odgovora nismo prejeli."