13. 2. 2021

Koprčani na Obali presenetili Prleke

Na sobotnih tekmah 16. kroga Lige NLB so za presenečenje poskrbeli Koprčani, ki so na parketu Arene Bonifika s 35:28 odpravili Jeruzalem Ormož. Prleki ostajajo na četrtem mestu lestvice, Primorci pa tri mesta nižje, a sedaj ekipi loči zgolj točka.


Novega in izjemno pomembnega para točk v boju za obstanek v Ligi NLB sta se razveselila oba ljubljanska prvoligaša. Ljubljana je ugnala Maribor Branik (30:26), LL Grosist Slovan pa je bil boljši od Butana plina Izole (28:19). Z Izolčani na rep lestvice še naprej ostaja prikovana novomeška Krka, ki je tokrat klonila v Dobovi (34:26), medtem ko so tik pod vrh znova skočili Trebanjci, ki so na Dolenjskem obračunu v drugem polčasu dokončno strli odpor Rika Ribnice (33:23). 


Že v četrtek je Gorenje Velenje na Koroškem ugnalo zasedbo Slovenj Gradca (33:29).


Zadnja tekma kroga med Urbanscape Loko in Celjem Pivovarno Laško bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri.


LIGA NLB, 16. KROG:


Sobota, 13. februarja:

RD KOPER : RK JERUZALEM ORMOŽ 35:28 (18:14)
Poklar (1) in Slatinek Jovičić po 6; Bogadi in Čudič (4) po 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Matevž Žagar (RD Koper)

Koprčani so dosegli sedmo zmago v državnem prvenstvu in se po nepolnem krogu za točko približali tekmecem iz Ormoža, Ribnice in Slovenj Gradca, ki so z enakim točkovnim izkupičkom med četrtim in sedmim mestom.
Koprčani so le v uvodu tekme trikrat pogledali v hrbet Ormožanov, v drugih obdobjih pa so bili vseskozi v prednosti. V prvem polčasu je njihova prednost znašala med dvema in štirimi goli, sredi drugega polčasa pa je narasla na 25:19. V končnici so prikazali toplo-hladno predstavo, a dovolj kakovostno za zmago.
V primorski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Slatinek Jovičić in Tine Poklar, v prleški pa Bojan Čudič in David Bogadi. Vsi so dosegli po šest golov.
Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, ormoška pa v Ribnici.


IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma, saj ima Jeruzalem Ormož izkušeno ekipo, ki že več let igra skupaj. Vedli smo, da si bomo, če ne bomo šli povsem osredotočeni v tekmo, sami zakuhali težave. Ampak fantje so vzeli obračun resno in mislim, da smo zasluženo zmagali."


Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Malo sem razočaran, vendar je danes Koper zasluženo zmagal. Mislim, da je zadnji čas, da se gledalci vrnejo na tribune, saj je trenutno stanje žalostno za šport."


MRK LJUBLJANA : RK MARIBOR BRANIK 30:26 (15:11)
Planinc 13 (3), Šiško 6; Rakita 8 (1), Budja 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Nejc Planinc (MRK Ljubljana)

Rokometaši iz slovenske prestolnice so dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu, po Koprčanih in Novomeščanih so na kolena položili še tekmece iz Maribora.
Izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja so imeli goste vseskozi pod nadzorom, predvsem udarno pa so zaigrali v prvih petnajstih minutah, ko so prejeli le en gol in vodili s 6:1. V prvi polovici polčasa so si najvišjo prednost priigrali v 25. minuti (13:7).
V začetku drugega polčasa so doživeli manjšo krizo, kar so Mariborčani izkoristili in jim povsem zadihali za ovratnik (16:15). Nato so Ljubljančani znova ujeli pravi ritem in sredi polčasa povedli s 24:18, v končnici tekme pa si niso dovolili novih stresnih trenutkov.
V domači ekipi je blestel Nejc Planinc s 13 goli, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Filip Rakita z osmimi zadetki.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Koper, mariborska pa LL Grosist Slovan.


IZJAVI PO TEKMI:

Peter Šiško, rokometaš Ljubljane:
"Občutki so super. Cel teden smo se pripravljali na tekmo in mislim, da je trud poplačan. Neprecenljivo."


Stefan Žabić, rokometaš Maribora Branika:
"Spet se nismo naučili nič iz prejšnje tekme. Borbenost na trenutke tokrat ni bila prisotna, definitivno jo je bilo premalo. Čestital bi igralcem Ljubljane za zasluženo zmago."


RK TRIMO TREBNJE : RD RIKO RIBNICA 33:23 (15:12)
Kotar 6, Radojković, Sarak in Cirar po 4; Pucelj (2) in Strmljan po 4.
STATISTIKA

Igralec tekme: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje)

Osrednja tekma kroga se je končala z zmagoslavjem Trebanjcev, ki so znova zasedli drugo mesto na lestvici. Pred tretjeuvrščenimi Velenjčani imajo točko prednosti, za vodilnimi Celjani, ki bodo v nedeljo gostovali v Škofji Loki, pa zaostajajo eno točko. Dolenjci so doslej odigrali dve tekmi več od Celjanov in Velenjčanov.

Trebanjci bodo prihodnji teden igrali kar dve mednarodni tekmi, pred odhodom v Švico in Nemčijo v evropski ligi pa jih je čakala pomembna domača tekma z Ribničani. Na njej niso imeli posebnih težav, od začetka do konca dvoboja so imeli vse niti igre v svojih rokah.

Tekmo so odprli z vodstvom 5:1, nekoliko slabše zaigrali sredi prvega polčasa, ko so jih tekmeci iz dežele suhe robe skorajda ujeli in se jim približali na gol zaostanka, po vodstvu z 9:8 pa znova dvignili igro na višjo raven in prvo polovico tekme zaključili z vodstvom 15:12.

Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so bili v drugem polčasu za razred boljši, njihova prednost je konstantno naraščala, najvišja pa je bila v končnici tekme (32:22 in 33:23).

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Kotar s šestimi goli, Mihajlo RadojkovićOzgur Sarak in Gal Cirar so dosegli po štiri zadetke. Pri Ribničanih sta Tilen Strmljan in Jan Pucelj dosegla po štiri gole.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ribniška pa bo gostila ormoški Jeruzalem.


IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Za nami je pomembna zmaga. Fantje so pokazali, da lahko igrajo v odličnem ritemu od prve do zadnje minute. Čestitke za borbenost in značaj, ki so ju tokrat pokazali. Zdaj vse misli usmerjamo proti gostovanjema v Schaffhausnu in Mannheimu."

Gregor Cvijič, trener Rika Ribnice:
"Prvi polčas smo odigrali dobro in korektno. Potem smo v igri razpadli in Trimo Trebnje je zasluženo zmagalo. Veliko dela je še pred nami, zato gremo dalje."


MRD DOBOVA : MRK KRKA 34:26 (14:14)
Šibanc 11 (7), Šešić 5; Jakše 5 (3), Lončar in Kukman (2) po 4.
STATISTIKA

Igralec tekme: Tilen Leben (MRD DObova)

Posavci so pričakovano premagali zadnjeuvrščene tekmece iz Novega mesta, njihov odpor pa so zlomili šele v drugi polovici tekme.

V prvem in v začetku drugega polčasa se je odvijal enakovreden in izenačen boj. Izbranci domačega trenerja Damjana Radanoviča so nekoliko lažje zadihali šele po vodstvu z 22:18, od tedaj je njihova prednost postopoma naraščala, najvišja pa je znašala prav ob zadnjem zvoku sirene (34:26).

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Alen Šibanc z 11, v gostujoči pa Jaka Jakše s petimi goli.

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, novomeška bo gostila trebanjski Trimo.


IZJAVI PO TEKMI:

Damjan Radanovič, trener Dobove:
"Mislim, da smo v prvem polčasu igrali zakrčeno, pod pritiskom. V drugem delu pa smo se tudi po zaslugi vratarjev, ki so opravili odlično delo, sprostili tudi v napadu in odigrali tako, kot znamo. Čestitam fantom za odlično predstavo!"

Jaka Avsec, rokometaš Krke:
"Lahko rečem, da smo v prvem delu še držali stik s tekmecem, vmes malo padli v igri, a smo do polčasa nadoknadili zaostanek. V nadaljevanju smo še uspeli držati korak z gostitelji nekje do petinštiridesete minute, potem pa nam igra nikakor ni stekla. Nismo zadeli iz nasprotnih napadov, zgrešili veliko čistih priložnosti, na koncu pa popustili v obrambi, tako da je Dobova zasluženo zmagala."


RD LL GROSIST SLOVAN : RD BUTAN PLIN IZOLA 28:19 (12:9)
Tufegdžić 7 (4), Topolovec 6; Gorela in Miklavec (4) po 7.
STATISTIKA

Igralec tekme: Vladimir Gošić (RD LL Grosist Slovan)


Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice je pripadel ljubljanski, ki se je prebila na deveto, medtem ko primorska ostaja na predzadnjem mestu.

Moščani so resda zanesljivo premagali tekmece z Obale, od prve do zadnje minute pa se je na Kodeljevem močno iskrilo. O tem zgovorno priča število izključitev, po deset na obeh straneh, ob tem je rdeči karton prejel tudi trener Butana plina Izole Fredi Radojkovič.

V prvem in v začetku drugega polčasu je bila tekma izenačena, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju izbrancev domačega trenerja Aleša Repine.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić, v gostujoči Jan Gorela, oba sta dosegla po sedem golov.

Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska bo gostila Slovenj Gradec 2011.


IZJAVI PO TEKMI:


Vladimir Gošić, vratar LL Grosista Slovana:
"Čestitam fantom za prikazano igro. Trdna obramba je bila ključ do uspeha, skupaj s preudarno igro v napadu. Veseli smo novih točk. Čeprav je razlika na koncu velika, pa je treba poudariti, da smo se predvsem v prvem polčasu kar nekoliko lovili. Skozi celotno tekmo je bilo na obeh straneh ogromno izključitev, kar je najverjetneje posledica pomembnosti tekme. Pred nami je nov teden, želim si, da bi naslednji teden v Mariboru prikazali še boljšo igro.

Leon Alessio, vratar Butana plina Izole:
"Kar se nam je čez teden dogajalo na treningih, se je pokazalo tudi na tekmi. Zaradi pomanjkanja igralcev, kar je posledica poškodb in okužb s koronavirusom, nam je nekoliko zmanjkalo moči. Želeli smo si zmage, a sta dva razpoložena igralca žal premalo za kaj več ob takem številu tehničnih napak."


Nedelja, 14. februarja, ob 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)


IZJAVI PRED TEKMO:

Aljaž Jesenko, rokometaš Urbanscapa Loke:
"V čast nam bo igrati proti Celjanom, podpirali smo jih v Ligi prvakov in jim čestitam za odlično igro ter dve lepi zmagi proti Nantesu in Zagrebu. Kljub temu bomo v nedeljo dali vse od sebe in poizkusili presenetiti serijske slovenske prvake."


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Ritem tekem je res neizprosen, a narediti moramo vse, da ostanemo maksimalno zbrani. Le takšen pristop namreč preprečuje težave v igri, ki jih tudi v Loki ne sme biti. Če se spomnimo tekme v Celju, se je Loka takrat borila od prve do zadnje minute, čeprav smo mi vmes visoko vodili. Niso se predajali, igrali so odločno in gotovo lahko podobno pričakujemo tudi tokrat. Mi bomo tudi na tej tekmi poizkušali koristiti vse igralce, fantje so pokazali, da so vsi vredni zaupanja in da so tudi najmlajši sposobni prevzemati bremena izkušenejših. Tako kot nam je to uspevalo na minulih štirih tekmah, mora biti tudi tokrat osredotočenost na najvišjem nivoju. Zavedamo se kaj v tej sezoni pomenijo tekme v domačem prvenstvu in da si spodrsljajev ne smemo privoščiti. Zato moramo to tekmo zmagati ter osvojiti novi točki."


Že odigrano, četrtek, 11. februarja:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE 29:33 (12:15)
VEČ O TEKMI

LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 14 14 0 0 474:345 129 28
2 RK TRIMO TREBNJE 16 13 1 2 480:421 59 27
3 RK GORENJE VELENJE 14 13 0 1 430:340 90 26
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 14 8 0 6 426:417 9 16
5 RK SLOVENJ GRADEC 2011 15 8 0 7 412:421 -9 16
6 RD RIKO RIBNICA 15 8 0 7 455:458 -3 16
7 RD KOPER 14 7 1 6 379:378 1 15
8 MRD DOBOVA 14 5 0 9 382:406 -24 10
9 RD LL GROSIST SLOVAN 16 4 1 11 407:448 -41 9
10 RD URBANSCAPE LOKA 13 4 1 8 326:341 -15 9
11 RK MARIBOR BRANIK 12 4 0 8 314:318 -4 8
12 MRK LJUBLJANA 14 3 2 9 355:413 -58 8
13 RD BUTAN PLIN IZOLA 13 2 1 10 311:394 -83 5
14 MRK KRKA 14 2 1 11 350:401 -51 5