19. 2. 2021

Čudič z 10 goli ni mogel preprečiti poraza v Ribnici

Rokometaši Rika Ribnice so precej zanesljivo dobili petkov dvoboj proti Ormožanom in se jim tako oddolžili za visok poraz na prvi medsebojni tekmi sezone Lige NLB v Prlekiji. Na domačem parketu so Dolenjci na uvodni tekmi 17. kroga slavili zmago s 36:32.

Krog se bo s štirimi tekmami nadaljeval v soboto. Ljubljana, ki se je vrnila v svojo matično dvorano na Galjevici, bo tam ob 18. uri gostila Koper, istočasno pa se bo na Štajerskem Celju Pivovarni Laško po robu postavila Dobova. Uro kasneje se bosta začela še obračuna med Mariborom Branikom in LL Grosistom Slovanom ter Butanom plinom Izolo ter Slovenj Gradcem. 

Zaradi nastopa Gorenja Velenja na tekmi evropskega pokala v Banja luki bo njegov obračun z Urbanscapom Loko na sporedu v sredo, medtem ko termin dolenjskega derbija med Krko in Trimom Trebnjem še ni znan.

LIGA NLB, 17. KROG:

Petek, 19. februarja:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ 36:32 (21:15)
Žagar 7, Eskeričić 6; Čudič 10 (7), Žuran 7.
STATISTIKA

Igralec tekme: Žan Žagar (RD Riko Ribnica)

Ribničani so v boju z doslej točkovno izenačenimi sosedi na lestvici, ti imajo še tekmo v dobrem, prišli do svoje devete zmage in vsaj začasno do četrtega mesta na lestvici. Izbranci Gregorja Cvijiča so vodili od začetka do konca tekme, le sredi drugega polčasa so se gosti nevarneje približali.
Domači so tekmo že odločno začeli in povedli s 3:0, pozneje pa prednost še večali in si v 26. minuti priigrali tudi sedem golov naskoka. Na glavni odmor so šli s šestimi goli zaloge. V drugem polčasu so tekmece sprva prav tako držali na bolj ali manj varni razdalji. Ormožani so se približali na tri zadetke v 41. minuti, minuto pozneje je Bojan Čudič svojo ekipo približal samo še na dva gola.
David Bogadi je z zadetkom v 43. minuti dokončno vrnil v igro goste iz Ormoža, a so se v domači vrsti zbrali in kmalu spet pobegnili za tri gole ter prednost povečali na pet ob vstopu v zadnjih deset minut. Ko je Rok Setnikar pri domačih zadel za 32:26 v 51. minuti, je bil tudi zmagovalec odločen.
Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Žan Žagar, pri gostih pa Čudič z desetimi, od tega jih je sedem dosegel s sedmih metrov.
Ribničani bodo v 18. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kopru, Ormožani pa bodo gostili Krko.

IZJAVI PO TEKMI:

Žan Žagar, rokometaš Rika Ribnice:
"Uvod v tekmo je bil dober, potem pa smo z napakami dovolili gostom, da so nas ujeli. Proti koncu smo se vendarle zbrali in tekmo uspešno pripeljali do konca. Zmaga je sicer ostala doma, vendar bi morali zmagati z višjo razliko. Upamo, da bomo v sredo v Slovenj Gradcu odigrali bolje."

David Bogadi, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Tekmo smo začeli zelo slabo, gostitelji so hitro povedli za štiri zadetke. Potem smo jih nekako ujeli, ampak je manjkala pika na i, da bi jih prehiteli. Tokrat žal ni šlo. V sredo je nova tekma in takrat bomo poskušali dobiti točke."

Sobota, 20. februarja, ob 18.00:
MRK LJUBLJANA : RD KOPER (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Jaka Žabjek, rokometaš Ljubljane:
"Mislim, da lahko presenetimo vsako ekipo, če le igramo sproščeno in tako kot znamo. Poleg tega pa po dolgem času igramo v domači dvorani, v kateri smo v preteklosti že večkrat dokazali, da se točke težko odnesejo iz Ljubljane. Jeziček na tehtnici lahko prevesita predvsem borbenost v obrambi in pa sproščenost v napadu."

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Pred nami je tretja tekma v sedmih dneh. Poskusili se bomo čim bolje regenerirati po sredinem obračunu z Urbanscapom Loko. Verjamem, da bodo fantje do sobote prišli k sebi. Pogledali smo tekmo, ki smo jo proti Ljubljani odigrali na domačem parketu. Ukvarjali smo se predvsem z našo igro in z našimi napakami. Prepričan sem, da bo tekma z borbeno in lepo predstavo zanimiva. Na koncu bomo videli, kdo bo zmagovalec."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MRD DOBOVA (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Čeprav je bil ritem tekem na dva dni res neizprosen in bi pričakovali, da nam bo ta daljši (op. 6 dni) premor prišel prav, pa ni bilo povsem tako. Prav pride kakšen dan več za regeneracijo, tako dolga pavza pa nam je malce pokvarila načrt ohranjanja forme. Fantje so namreč odlično delali in to se nam je poznalo na igrišču. Da to zadržimo, smo sedaj morali močno povečati intenzivnost treningov, kar je gotovo manj prijetno, kot pa se pripravljati in igrati tekme ter skozi njih vzdrževati visok ritem. Vendar to je realnost in že od te tekme z Dobovo dalje nas znova čaka napornejši niz tekem, ki bo nato v zadnjem tednu pred premorom znova zgoščen na le dva dni med tekmami in takšni ekstremi so zelo zahtevni. Na ta način je seveda zelo težko tempirati treninge in celoten vadbeni ter tekmovalni proces, saj moramo v prvi vrsti gledati na zdravje igralcev. A najprej je naša naloga Dobova. Tu moramo nadaljevati dobre prestave, ki so nas krasile od začetka tega meseca. Kot rečeno, fantje zelo dobro delajo in z rotacijo skrbimo, da so vsi v pogonu ter prevzemajo bremena. Podobno kot na prejšnjih tekmah, bo zelo pomembna osredotočenost, disciplina v igri in borbenost na najvišjem nivoju. Fantje so me z vsem tem na prejšnji tekmi v Škofji Loki navdušili in prepričan sem, da bodo tako tudi nadaljevali. V poštev pride seveda le zmaga, nato pa fokus na naslednje tekme."

Ob 19.00:
RK MARIBOR BRANIK : RD LL GROSIST SLOVAN (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Nejc Planinšek, rokometaš Maribora Branika:
"LL Grosist Slovan je dobra ekipa, ki je trenutno eno točko pred nami. Zmaga bi bila dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Zagotovo bomo morali biti v soboto od prve minute maksimalno pripravljeni, saj smo zadnji dve tekmi slabo začeli in nato s težavami lovili tekmeca. Verjamemo, da lahko obrnemo našo trenutno formo in v soboto doma pokažemo, česa smo zares zmožni."

Tim Topolovec, rokometaš LL Grosista Slovana:
"V soboto nas čaka težko gostovanje pri Mariboru Braniku, ki je sicer v zadnjih krogih nanizal nekaj porazov. Kljub temu so Mariborčani med sezono že večkrat pokazali, da gre za zelo kakovostno in neugodno ekipo, ki je tudi nas na Kodeljevem zanesljivo premagala. S hitrim vračanjem in čvrsto igro v obrambi, ki smo ju prikazali na zadnjih tekmah, in tako omogočili lažje delo našim vratarjem, ter s potrpežljivo in osredotočeno igro v napadu, mislim, da nam bo uspelo v Ljubljano odnesti novi dve točki. Želimo pokazati, da dobre igre po novem letu niso zgolj slučaj. V Maribor odhajamo z jasno željo po zmagi."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVA PRED TEKMO:

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"V Izolo potujemo dobro pripravljeni in odločeni, da to pokažemo tudi na terenu. Veselimo se sobotne tekme in upamo, da bomo lahko pripisali dve novi točki k našemu trenutnemu rezultatu."

Sreda, 24. februarja, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA (spletni prenos na Facebook strani Lige NLB)

Prestavljeno:
MRK KRKA : RK TRIMO TREBNJE
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 15 15 0 0 516:366 150 30
2 RK TRIMO TREBNJE 16 13 1 2 480:421 59 27
3 RK GORENJE VELENJE 14 13 0 1 430:340 90 26
4 RD RIKO RIBNICA 16 9 0 7 491:490 1 18
5 RD KOPER 15 8 1 6 409:401 8 17
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 15 8 0 7 458:453 5 16
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 15 8 0 7 412:421 -9 16
8 MRD DOBOVA 14 5 0 9 382:406 -24 10
9 RD LL GROSIST SLOVAN 16 4 1 11 407:448 -41 9
10 RD URBANSCAPE LOKA 15 4 1 10 370:413 -43 9
11 RK MARIBOR BRANIK 12 4 0 8 314:318 -4 8
12 MRK LJUBLJANA 14 3 2 9 355:413 -58 8
13 MRK KRKA 14 2 1 11 350:401 -51 5
14 RD BUTAN PLIN IZOLA 13 2 1 10 311:394 -83 5