3. 3. 2021

Perspektivna Črnogorca okrepila trebanjski Trimo

Vodstvo RK Trimo Trebnje je sklenilo dolgoročno pogodbo z enima izmed najperspektivnejših črnogorskih rokometašev, levorokim Mirkom Latkovićem ter vratarjem Lazarjem Sredanovićem. Mlada upa 16-letna sta podpisala petletno pogodbo, na Dolenjsko pa prihajata že prihodnji teden, kjer bosta priključena trenažnemu procesi članske ekipe.

Tako Latković kot Sredanović prihajata iz črnogorskega kraja Cetinje, ki ima že vrsto let odlično rokometno šolo. Prvi v višino meri 195 centimetrov in je med drugim že okusil igranje v članski ekipi serijskega črnogorskega prvaka Lovćena. Črnogorska rokometna zveza ga je celo izbrala za najboljšega mladega rokometaša v minulem koledarskem letu.

Sredanović pri šestnajstih letih meri 196 centimetrov in velja za enega izmed najobetavnejših čuvajev mreže v balkanski regiji. Med drugim nosi dres črnogorske kadetske izbrane vrste.

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
"Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili za dolgoročno sodelovanje s perspektivnima Črnogorcema. Gre za najbolj perspektivna črnogorska rokometaša generacije 2005. S sklenitvijo dogovora o dolgoročnem  sodelovanju sledimo naši strategiji, da v Trebnje pripeljemo mlade igralce, ki imajo potencial. Naša naloga je, da jima nudimo najboljše možne pogoje za razvoj in tako skrbimo za ustrezen nabor kakovosti za člansko ekipo trebanjskih levov."

Mirko Latković, okrepitev Trima Trebnjega:
"Vesel sem, da sem dobil priložnost in naredil zelo pomemben korak v moji karieri. Slovenska liga je zelo kakovostna. V Sloveniji se razvijajo odlični talenti, zato so ambicije eden izmed razlogov za prihod v RK Trimo Trebnje. Trdo bom garal za uspeh in preboj v prvo ekipo. V čast mi bo sodelovati z odličnim trenerjem Urošem Zormanom, zato menim, da sem naredil dobro potezo. Zahvalil bi se zastopnikoma – Saši Bratiću in Milošu Pavičeviću za korektno izpeljan prestop, v Trimu pa želim napredovati in sčasoma priti do vpoklica v člansko reprezentanco."

Lazar Sredanović, okrepitev Trima Trebnjega:
"Prihajam v klub z bogato tradicijo, ki ima cilj v nekaj letih priti do naslova državnega prvaka. Delo z Urošem Zormanom je eden izmed razlogov za prihod v Trebnje, saj imam tukaj zares odlične pogoje za razvoj in napredek. Željan sem garanja in dokazovanja, hkrati pa menim, da sem se zelo dobro odločil. V slovenski ligi se je razvilo ogromno perspektivnih igralcev, zato grem korak po korak in čim prej želim dobiti zaupanje. Komaj čakam, da pridem v Slovenijo in pričnem trdo delati za uspeh."