6. 4. 2021

Slatinek Jovičič iz Kopra v Trebnje

Vodstvo Trima Trebnjega pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono, ki bo z visokimi cilji igrala v Ligi NLB in v enem izmed evropskih tekmovanj. Kot prvi novinec je pogodbo s trebanjskimi levi podpisal perspektivni mladinski reprezentant Staš Slatinek Jovičič. S klubom je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Slatinek Jovičič je prve rokometne korake naredil na Obali pri koprskem prvoligašu. Sprva se je kalil pri nekdanjem Cimosu, nato pa od leta 2013 branil barve RD Koper. V članski konkurenci je debitiral v sezoni 2016/2017 in sicer ravno proti trebanjskemu Trimu. Leto kasneje se je skupaj z bratom Enejem podal po poteh očeta Zorana Jovičića v prestolnico na Kodeljevo, kjer je igral tri sezone, v domači klub pa se ponovno vrnil na začetku te sezone in na dosedanjih odigranih devetnajstih tekmah dosegel 108 zadetkov.

Perspektivni dvajsetletnik se redno nahaja na reprezentančnih spiskih mlajših izbranih vrst Slovenije. Nazadnje je leta 2019 zastopal slovenske barve na mladinskem svetovnem prvenstvu v Skopju.

Staš Slatinek Jovičič, okrepitev RK Trimo Trebnje:
"Občutki ob podpisu pogodbe s trebanjskim Trimom so odlični, saj sem si od nekdaj želel igrati v velikem klubu, z visokimi ambicijami. Zame je to stopnička višje, saj mi igranje v Evropi pomeni izpolnitev otroških sanj. Prav tako se že veselim sodelovanja z Urošem Zormanom, ki velja za enega najboljših slovenskih rokometnih strokovnjakov."

Anton Janc, predsednik Trima Trebnjega:
"S prihodom Staša nadaljujemo sestavljanje kakovostne zasedbe, ki bo konkurenčna za vrh Lige NLB in igranje v EHF European League. Gre za perspektivnega rokometaša, ki ima odlično strelsko realizacijo, zato verjamem, da je pred njim še svetla prihodnost ter mu želim veliko uspeha v trebanjskem dresu."