7. 4. 2021

Celjani v četrtek v Parizu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško želijo v Parizu popraviti vtis s prve tekme in zvezdniški zasedbi nuditi večji odpor ter ligo prvakov v tej sezoni zaključiti dvignjenih glav.

Po prvi tekmi osmine finala EHF Lige prvakov je bolj ali manj jasno, da bodo v naslednji krog napredovali igralci Pariza. Ti so že v Celju slavili z visoko razliko, ko je domačim rokometašem že v drugi minuti tekme krila spodrezala huda poškodba Josipa Šarca. Ta je žal že končal s sezono, prve preiskave, ki jih je opravil, pa žal niso preveč optimistične, saj naj bi se na igrišča morda vrnil šele ob koncu koledarskega leta ali pa v začetku naslednjega, bo pa več jasno po dodatnih specialističnih pregledih. Po tej poškodbi se celjski rokometaši, ki so bili zaradi poškodb že pred tem močno zdesetkani, niso pobrali, najbogatejša zasedba na svetu pa je pokazala svojo moč in slavila visoko zmago.

Če ne bo prišlo do enega največjih čudežev, bo torej v četrtfinale napredoval Pariz (klikni za predstavitev ekipe), ki je bil seveda izraziti favorit že pred dvobojem. Celjski rokometaši so vseeno načrtovali boljši odpor na prvem srečanju, kjer pa so jim načrte pokvarile številne poškodbe, v vsakem primeru pa so še vedno odločeni, da jih v želji po vsakodnevnemu napredovanju #ničneustavi. Na srečo se dva od poškodovanih sedaj vračata, tako, da z ekipo potujeta (na pot preko Benetk se je ekipa odpravila v sredo zgodaj zjutraj in se v Celje vrača v petek proti večeru) tako Poteko, kot tudi Kodrin, verjetno pa tudi Kljun, tako, da bo morda vseeno na voljo 16 igralcev. Ti želijo predvsem zapustiti boljši vtis, kot je bil po prvi tekmi, ko so misli po njej predvsem begale k nesrečnemu Šarcu, ki mu vsi želijo čim uspešnejšo in čim hitrejšo vrnitev na igrišča.  

Na srečanju v celjski dvorani Zlatorog domači niso zaigrali kot so se dogovorili. Začetni šok je bil prevelik, nato pa je bila igra prehitra, v nasprotju z dogovorom in predvsem to je tisto, kar trener Celjanov, Tomaž Ocvirk, opozarja pred povratno tekmo v Parizu: "V četrtek si želimo prikazati boljšo predstavo, kot je bila ta minuli teden v Zlatorogu. Čeprav je bila zmaga Pariza izdatna, je bilo vseeno tudi na tej nekaj stvari dobrih in te moramo nadgrajevati. Predvsem pa smo na tisti tekmi naredili napake tam, oziroma igrali tako, kot smo se dogovorili, da ne bomo. Preveč smo divjali, igrali prehitro, to pa je rezultiralo v številnih napakah. Vse te so Parižani kaznovali s hitrimi protinapadi ter doseganjem lahkih zadetkov, na koncu je bilo teh kar 15, to pa je seveda bistveno preveč. Tu moramo biti veliko bolj potrpežljivi ter bolj odgovorni, tekmo pa izkoristiti tudi za pripravo na zaključek domačega prvenstva, ko so pred nami še odločilne tekme. Iz tega vidika je zelo pomembno, da na tej tekmi vidimo napredek na področju discipline v igri ter tudi dvigu forme. Cilj je torej pustiti veliko boljši vtis, kot je bil tisti prejšnji teden in z dvignjenimi glavami zaključiti tekmovanje, ki nam je dalo veliko ter tekmo maksimalno izkoristiti za pripravo na zaključek prvenstva."

Eden izmed tistih, ki se vrača na igrišče, je tudi Vid Poteko, ki smo ga na igrišču močno pogrešali, po poškodbi Šarca je namreč celjska obramba ostala brez obeh osrednjih igralcev v tej fazi igre. Tudi sam si želi, da bo podoba Celja po tekmi v Parizu drugačna, kot je bila minuli teden: "Na prvi tekmi je bilo vidno, kako zelo se je Pariz pripravil na našo igro, to pa je dokaz, da nas spoštujejo in da ničesar niso prepuščali naključju. Mi pa smo na tej tekmi odigrali slabše, kot smo prikazovali v drugem delu sezone, nekoliko so na to vplivale tudi poškodbe, predvsem pa sama poškodba Šarca na začetku tekme, ki je vse pustila malo v šoku. Zavedamo se, da je razlika, ki si jo je Pariz priigral v Celju, izredno visoka, vseeno pa si želimo prikazati boljšo igro, predvsem pa sami sebi dokazati, da lahko igramo tudi proti tem največjim ekipam, kar pa verjamem, da nam bo tudi uspelo."

Tekma v Parizu bo na sporedu v četrtek, 8. aprila, ob 20.45, z neposrednim TV prenosom na Arena Sport in radijskim prenosom na Valu 202.