5. 5. 2021

Slovenjgradčani znatno okrepljeni za prihajajočo sezono

Slovenj Gradec je svojo igralsko zasedbo za sezono 2021/22 okrepil s petimi rokometaši. David Svečko, Rok Golčar, Blaž Kleč, Nino Komar in Jan Smolnikar se bodo v prihajajoči sezoni Lige NLB borili za zmage v dresu koroškega prvoligaša.

Iz vrst LL Grosista Slovana se na Koroško seli David Svečko. 23-letni krožni napadalec v dresu zasedbe s Kodeljevega v tej sezoni državnega prvenstva v povprečju dosega 2,1 gola na tekmo. 
Na desni strani igrišča bo s svojimi izkušnjami modro-belemu moštvu skušal pomagati Rok Golčar. 35-letnik je to sezono, ki jo je zaradi poškodbe roke zaključil predčasno, branil barve avstrijskega Ferlacha. V rednem delu državnega prvenstva je v povprečju dosegal 4,56 gola na obračun in bil, s skupno 73 zadetki, prvi strelec svoje ekipe.

Zasedbi iz Mislinjske doline se bo pridružil tudi Golčarjev soigralec, Blaž Kleč. Krožni napadalec, ki bo s svojimi 35 leti spadal med izkušenejše člane moštva Sebastjana Soviča, je med avstrijsko rokometno elito v sezoni 2020/21 v povprečju dosegal 2,65 zadetka na tekmo.

Konkurenco na levem krilu Korošcev bo izostril otrok Gorenja Velenja, Nino Komar. 20-letnik v dresu velenjskih os v tekoči sezoni Lige NLB v povprečju dosega 0,2 gola na dvoboj.

Vodstvo Slovenj Gradca je pogodbo sklenilo tudi z mladim domačim vratarjem Janom Smolnikarjem, ki bo tudi v prihodnji sezoni še član mladinske zasedbe. V članski mu bodo družbo med vratnicama delali Matic Petrič, Valentin Soldo in Gašper Dobaj, ki po podaljšanju pogodbe ostajajo člani bojevnikov. Slovenjegraškemu klubu so zvestobo za vsaj še eno sezono obljubili tudi Rok Cvetko, Žiga Lesjak, Tilen Grobelnik, Filip Banfro, Nemanja Živković, Uroš Štumpfl, Vid Levc, Aljaž Lampret, Aljoša Jankovskyy in Jaroš Bulovič.