16. 6. 2021

V Velenju rokometne upe obdarili z dresi vzornikov

V obdobju, ko so bili mlajšim selekcijam onemogočeni treningi in tekmovanja so v RK Gorenje Velenje iskali načine kako bi otroke spodbudili, da kljub omejitvam ne prenehajo s športno aktivnostjo. V ta namen so pripravili program, ki je potekal na daljavo, preko aplikacij. Mlade rokometaše so želeli dodatno motivirati, zato so se povezali z nekdanjimi člani RK Gorenje Velenje, ki so za osice pripravili presenečenje.


To leto je bilo posebno. Mlajše selekcije so večino treningov v tej sezoni opravile na daljavo preko aplikacij. Trenerji so se vsak dan trudili in jih spodbujali, v želji, da kljub omejitvam vztrajajo in vzdržujejo dobro energijo.


Za dodatno motivacijo pa so se povezali tudi z nekdanjimi rokometaši RK Gorenje Velenje, ki svojo uspešno rokometno pot sedaj nadaljujejo v velikih evropskih klubih. Prosili so jih, da jim pošljejo videe v katerih direktno nagovarjajo naše mlade rokometaše naj vztrajajo, kljub takratnim omejitvam. K povabilu se je odzvalo kar 14 rokometnih zvezd, ki so poleg videa poslali še podpisan rokometni dres.


Odziv na motivacijsko akcijo je bil odličen, saj so se otroci razveselili spodbudnih besed njihovih vzornikov. Zaradi dobrega odziva na to akcijo, so se odločili, da organizirajo dogodek, kjer bodo nagradili njihovo vztrajnost in trud v tej sezoni.


V ponedeljek,14. junija, so se vse mlajše selekcije RK Gorenje Velenje in njihovi trenerji zbrali na dogodku ob zaključku sezone. Najbolj vztrajnim in pridnim fantom so s pomočjo žreba razdelili drese rokometnih zvezd, ki so del svoje kariere preživele v Velenju. Drese sta podeljevala član RK Gorenje Velenje in najboljši igralec NLB lige Aleks Kavčič in otrok kluba Mario Šoštarič, ki je v minuli sezoni s Pick Szegedom osvojil naslov državnih prvakov. Fantje so se srečanja z Aleksom in Mariom zelo razveselil, dobitniki dresov pa svoje sreče niso mogli skriti.


"Namen dogodka je bil nagraditi vztrajnost osic, ki so zaradi ukrepov in omejitev v letošnji sezoni, nekaj mesec bile prikrajšanje za igranje rokometa. Verjamemo, da smo jih s to akcijo dodatno motivirali in da bodo v sezono, ki je pred vrati vstopili željni in energični," sporočajo iz Velenja.


Zastavljeni cilji RK Gorenje Velenje zasledujejo smer pri mladih - vzpodbujati zdrav način življenja. Zato so izjemno veseli, da so del projekta NLB Šport mladim, s katerim delijo isto vizijo: mlade ljudi, izpred TV, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in igrišča. Poleg sponzorske podpore, s katero imamo olajšano delovanje in hkrati nižje stroške treningov, se znotraj projekta lotevamo tudi projektov izven igrišča, s katerimi spodbujamo mlade k športni aktivnosti.