26. 8. 2021

RK Krim Mercator prejemnik letošnjega Priznanja za odličnost

Rokometna zveza Slovenije je podelila letošnje Priznanje za odličnost. To je pripadlo Rokometnemu klubu Krim Mercator.


V sredo zvečer je RK Krim Mercator v parku Tivoli v Ljubljani obeležil 20-letnico od svojega prvega naslova evropskega klubskega prvaka. Na spominskem dogodku je ženskemu kolektivu, ki bo v novi sezoni kot edini zastopal slovenske barve med evropsko elito, priznanje v imenu RZS predal predsednik RZS Franjo Bobinac.


"Rokometna zveza Slovenije se je pred časom odločila, da bo podeljevala priznanje za odličnost najboljšim posameznikom ali klubom za izjemno delo v rokometu. Lani je to priznanje dobil RK Celje Pivovarna Laško, RK Krim Mercator pa je drugi prejemnik le-tega. Vesel sem, da smo mu ga lahko izročili. Bilo je zelo zasluženo, saj pri Krimu delajo dobro že dlje časa. To ni le priznanje za pretekle dosežke, pač pa tudi za dobro tekoče delo na vseh ravneh kluba," je letošnji izbor prejemnika priznanja pojasnil Bobinac.


RK Krim Mercator je v svoji zgodovini dvakrat stopil na evropski vrh. Prvič je bilo to maja leta 2001, tedaj pod imenom Krim ETA Neutro Roberts. S tem je začel pisati ne samo zgodovino slovenskega rokometa in športa, pač pa se tudi zapisal v evropsko športno zgodovino. Pred dobrimi 20 leti je postal prvi slovenski klub, ki je zasedel evropski vrh v najelitnejšem tekmovanju.


"To je res fantastičen jubilej. Pri Krimu so delali fantastično. Ne samo igralke, pač pa tudi štab, vodstvo kluba, pokrovitelji, navijači. Imeli so vizijo, cilje, čar in energijo. Spominjam se tedanjih dogodkov, ko so se navijači z vse Slovenje zgrinjali v središču Ljubljane in v trgovskem centru v Šiški. Z navijači Krima so se povezale tudi ostale slovenske rokometne navijaške skupine. Res je bilo lepo," se tedanjih dogodkov spominja Bobinac in dodaja: "Zelo cenim, da je današnji Krim močen, zelo ambiciozen in si resnično želi mesta med najboljšimi klubi v Evropi. Upam, da mu to uspe čim prej, saj v klubu delajo zares dobro. Ne samo na športnem področju, pač pa v zadnjem obdobju tudi na poslovno-marketinškem področju, na družbenih omrežjih, kar je super!"


"Krim je ponosni del družine Rokometne zveze Slovenije. V njem se kali lepo število slovenskih reprezentantk. Upam in verjamem, da se bodo znotraj močnega evropskega Krima razvijale še naprej ter da bo na ta način še močnejša tudi reprezentanca," še pristavi predsednik RZS. Izbrano vrsto v letošnjem decembru čaka tretji zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu, konec prihodnjega leta pa domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro.


Priznanje za odličnost Predsedstvo RZS podeljuje enkrat letno. Prejmejo ga posameznik, posameznica ali klub, ki so nase opozorili z uspešnim delom na rokometnem področju. Prvo tovrstno priznanje je leta 2020 dobil RK Celje Pivovarna Laško.