10. 9. 2021

Trebanjci premagali Velenjčane po dramatični končnici

Obračun Trima Trebnjega in Gorenja Velenja je poskrbel za razburljiv uvod v sezono. Trebanjci so aktualne prvake Lige NLB premagali s 25:24, po zaslugi obrambe Radivoja Ristanovića tik pred iztekom igralnega časa. Na drugi petkovi tekmi je zasedba Urbanscapa Loke porazila Jeruzalem Ormož s končnim rezultatom 29:26.

V soboto bodo na sporedu preostali obračuni prvega kroga Lige NLB. Koper bo sezono začel z gostovanjem na Kodeljevem, Ribničani bodo v domači dvorani gostili novince iz Šmartnega, Ljubljana pa bo na Galjevici moči pomerila z rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice. Na obračunu zasedb modro-belih odtenkov se bosta za prvi točki sezone pomerila Slovenj Gradec in Dobova, Luka Žvižej pa se bo kot trener mariborskega Branika vrnil v dvorano Zlatorog na tekmo s Celjem Pivovarno Laško.

LIGA NLB, 1. KROG:

petek, 10. septembra:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 25:24 (14:14)
Radojković 7 (2), Onchev in Cirar (2) po 4; Sokolič 5, Verdinek 4 (1).


Igralec tekme: Radivoje Ristanović (RK Trimo Trebnje)

Najboljši ekipi pretekle sezone sta se pomerili že v samem uvodu novega prvenstva. Derbi je bil, po pričakovanjih, izenačen, odločile so ga malenkosti. Zmagovalec ni bi znan do zadnjih sekund tekme. Aktualni prvaki iz Velenja so imeli nekaj sekund pred koncem priložnost, da bi z Dolenjske odnesli točko, toda je niso izkoristili in so tako kot v sezoni 2020/21 dvorano v Trebnjem zapustili sklonjenih glav.
Že v prvem polčasu sta obe ekipi imeli dobre in slabe trenutke. Začetek je pripadel gostiteljem, ki so prišli do dveh golov prednosti, to prednost bi lahko še povišali, a z igralcem več niso odigrali najbolje. To so gosti znali kaznovati, vratar Emir Taletovič je z golom poskrbel, da so Velenjčani pri rezultatu 6:7 prvič povedli, malo pozneje imeli tudi tri gole prednosti, a na odmor se je odšlo z izidom 14:14.
Izenačen boj se je nadaljeval v drugem delu, v katerem sta ekipi zaigrali precej bolje v obrambi. Pred zadnjimi desetimi minutami so si tri gole prednosti priigrali gostitelji, toda to ni bilo dovolj za mirno končnico. Gosti so jih hitro ujeli, izenačili na 22:22, tako da so bile zadnje minute dramatične. Gašper Horvat je domačo ekipo povedel v vodstvo s 25:23, Ibrahim Haseljić je ekspresno znižal, v zadnji minuti pa je sledila serija napak na obeh straneh.
Prvaki so imeli zadnji protinapad na tekmi, njihov najboljši strelec, Tilen Sokolič, se je z levega krila znašel iz oči v oči z vratarjem Radivojem Ristanovićem, a je Črnogorec dobil medsebojni dvoboj in postal junak tekme.
Trimo Trebnje bo v naslednjem krogu gostovalo v Dobovi, Gorenje Velenje pa v Škofji Loki.

IZJAVI PO TEKMI:

Radivoje Ristanović, vratar Trima Trebnjega:
"Velika zahvala gre glavnemu trenerju, pomočniku trenerja, trenerju vratarjev in tandemskemu kolegu Aljoši Čudiču, brez katerih se ta obramba v zadnjih sekundah tekme ne bi zgodila. Časa za pripravo na tekmo je bilo zelo malo. Po izpadu iz evropskega tekmovanja nam je bilo težko, tri dni sem slabo spal. Ampak z zmago nad aktualnimi državnimi prvaki smo se oddolžili navijačem in verjamem, da bomo v takšnem slogu nadaljevali."

Zoran Jovičić, trener Velenja Gorenja:
"Za nami je pravi derbi in zahtevna tekma, na kateri je bila pomembna vsaka žoga. Dali smo svoj maksimum, ki ga premoremo v tem trenutku. Naredili smo nekaj napak, ampak nikomur ne morem nič zameriti. Fantje so na igrišču garali. Gremo naprej."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD URBANSCAPE LOKA 26:29 (11:16)
Hebar 8 (3), Čudič 5 (3) in Kosi po 5; Jamnik 7 (1), Damjanović in Pipp po 5.


Izbranci Jureta Šterbucla so novo sezono začeli z zmago v Ormožu, potem ko so prevladovali večino tekme. Pomlajena ekipa domačega stratega Saše Prapotnika si je že v prvem polčasu priigrala velik zaostanek, čeprav se je v drugi polovici drugega dela približala na dva zadetka, ji česa več ni uspelo narediti.
Škofjeločani so v prvem polčasu hitro prevzeli pobudo in bili večino časa v prednosti, imeli sprva tri gole prednosti, tik pred koncem polčasa pa so prišli do petih golov naskoka.
Podobno prednost so držali tudi v uvodu drugega polčasa, gostitelji pa so se približali zgolj na dva zadetka zaostanka, nazadnje v 59. minuti, ko je za 26:28 zadel David Bogadi. Stefan Damjanović je v 60. minuti postavil končni izid.
Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši strelec Martin Hebar, pri gostih pa Grega Jamnik s sedmimi.
Ormožani bodo v drugem krogu prihodnjo soboto gostili Slovan, Urbanscape Loka pa Gorenje.

Še sledi:
sobota, 11. septembra, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD KOPER

ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD HERZ ŠMARTNO
MRK LJUBLJANA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA
RD SLOVENJ GRADEC 2011 : RK DOBOVA

ob 19.30:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK