18. 9. 2021

Rokometaši Urbanscapa Loke premagali aktualne državne prvake

Drugi krog Lige NLB je znova presenetil. Najprej sta moči merila Urbanscape Loka in aktualni državni prvak Gorenje iz Velenja. Slednji je presenetljivo zabeležil že drugi poraz v novi sezoni. Zanimiv obračun smo lahko spremljali tudi v Ormožu, kjer so rokometaši LL Grosista Slovana vknjižili že drugo zmago. Po pričakovanjih sta se odvili preostali tekmi, na katerih so gostje iz Trebnjega ugnali Dobovo, Celje Pivovarna Laško pa prepričljivo Herz Šmartno. 

Velenjčani so v Škofji Loki priznali premoč gostiteljem z 26:28. Trebanjci so bili boljši z rezultatom 35:29, drugo zanesljivo zmago so vknjižili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so ugnali Herz Šmartno z 39:27. Pravo presenečenje na Hardeku pa so nam pripravili tudi rokometaši LL Grosista Slovana ter slavili zmago proti Jeruzalemu Ormožu s 27:24. V nedeljo nas čaka še en dvoboj drugega kroga Lige NLB med Mariborom Branikom in Ljubljano, na katerem si bodo gostje želeli presenetiti gostitelje. 

LIGA NLB, 2. KROG

sobota, 18. septembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 28:26 (14:12)
Cingesar 8, Pipp 7; Verdinek 14, Haseljić 6.


Igralec tekme: Darko Cingesar (RD Urbanscape Loka)

Škofjeločani so uprizorili prvovrstno senzacijo in na kolena spravili državne prvake iz Velenja. Za gorenjsko ekipo je to druga zmaga v nizu, saj je pred tednom dni na uvodu nove sezone slavila v Ormožu. Zasedba iz Šaleške doline je doživela že drugi poraz, potem, ko je v prvem krogu klonila v Trebnjem.
Na Gorenjskem se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. V tem neizprosnem boju so bili za odtenek boljši Škofjeločani, ki so bili v prvem polčasu bolj ali manj vseskozi bili v vodstvu, njihova prednost pa ni znašala več kot dva gola.
Izbranci domačega trenerja Jureta Šterbucla so bolj odločno zaigrali v drugem polčasu, ko so gostom povzročili silne težave in v 45. minuti povedli za štiri gole (21:17).
V končnici tekme so Velenjčani skušali uprizoriti preobrat, a so Škofjeločani odbili vse njihove napade. V prelomnih trenutkih so igrali zbrano in preudarno ter tekmo mirno pripeljali do končne zmage.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Darko Cingesar z osmimi, v gostujoči pa je blestel Matic Verdinek s 14 goli.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, škofjeloška pa bo gostovala pri LL Grosistu Slovanu.

IZJAVI PO TEKMI:

Darko Cingesar, rokometaš Urbanscape Loke:
"Čestitke celotnemu štabu in predvsem soigralcem, ki so verjeli do konca, da lahko premagamo aktualne prvake. Pokazali so, da so res pravi borci in delavci ter da se v Škofji Loki še vedno igra dober rokomet. Mislim, da je to dobra popotnica za preostanek sezone. Celotno tekmo smo imeli pod nadzorom. Tekmeci so se nam velikokrat približala, vendar smo ostali zbrani in do konca zdržali ta ritem. Čestital bi fantom in vesel sem, da sem postal del te ekipe."

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja: 
"Urbanscape Loka je večji del tekme vodila in po mojem mnenju zasluženo zmagala. Nadigrali so nas večinoma v vseh segmentih igre. Nismo razvili tega, kar smo se dogovorili na treningu in pred  obračunom. Vemo, da Škofjeločani igrajo hiter rokomet in žoga v njihovi igri kroži tekoče. Enostavno nismo bili na pravi ravni na obeh uvodnih tekmah in za nami sta že dva poraza. Moramo se pobrati in izboljšati našo igro. Gostitelji so zasluženo zmagali, za kar jim čestitam."

RK DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE 29:35 (12:16)
Šafranko 11 (6), Rantah 5; Glavaš 8 (1), Potočnik 4.


Igralec tekme: Filip Glavaš (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so na uvodni tekmi na kolena položili aktualne državne prvake iz Velenja. Na tekmi drugega kroga Lige NLB so po zanesljivi predstavi slavili zmago tudi v Posavju.
Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so tekmo odprli s štirimi goli razlike, lepo prednost pa z manjšimi nihanji v svoji igri obdržali vse do konca tekme. Gostitelji, ki so v uvodnem krogu slavili zmago v Slovenj Gradcu, so se trudili po najboljših močeh in skušali ujeti Trebanjce, ki so bili zavoljo svojega širokega nabora rokometašev vselej korak pred njimi.
V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Filip Glavaš z osmimi, v domači pa Rudolf Zvonimir Šafranko z 11 zadetki.
Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila SVIŠ Ivančno Gorico, zasedba iz Dobove pa bo gostovala v Velenju.

IZJAVI PO TEKMI:

Rudolf Zvonimir Šafranko, rokometaš Dobove:
"Trimo Trebnje je zelo dobra ekipa, zagotovo med najboljšimi tremi v Sloveniji. Nikoli še nisem igral proti njim. Ampak skladno s pričakovanji so zelo kakovostno moštvo in imajo dva igralca na vsakem položaju. Naš cilj je bil, da damo vse od sebe, kar smo tudi storili. Zadovoljen sem z našo igro."

Filip Glavaš, rokometaš Trimo Trebnjega: 
"Mislim, da je bila dobra tekma za nas in navijače. Dobova je pokazala dobro rokometno predstavo. Menim, da smo nadzorovali večino tekme in da smo rutinsko prišli do zmage. Lahko še napredujemo. Zahvala celotnemu moštvu in navijačem za podporo."

RD HERZ ŠMARTNO : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:39 (18:18)
Grum 6, Avsec 5; Ivanković, Kodrin in Marguč (3) po 7.


Igralec tekme: Tilen Kodrin (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so upravičili vlogo favoritov in v Šmartnem pri Litiji vknjižili drugi par točk v tej sezoni, medtem ko so novinci na prvoligaški sceni po uvodnem porazu v Ribnici drugič izgubili.
Domača zasedba je bila v prvem polčasu povsem konkurenčna nekdanjim absolutnim vladarjem slovenskih rokometnih igrišč. Korak z njimi so držali tudi v začetku drugega polčasa, po izidu 19:21 pa se je tehtnica odločno nagnila na stran Celjanov, ki so v končnici tekme povsem zasenčili srčne, a neizkušene gostitelje. V 54. minuti so si priigrali deset zadetkov prednosti (33:23) in razrešili vse dvome o zmagi.
V gostujoči ekipi so Gal Marguč, Ante Ivanković in Tilen Kodrin dosegli po sedem golov, v domači je najbolj učinkovit Janez Grum s šestimi zadetki.
Zasedba iz Šmartnega pri Litiji bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, celjska pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleš Šmejc, trener Herza Šmartnega:
"V prvem, zelo dobrem, polčasu smo se borili in pokazali, iz kakšnega testa smo. Mogoče nas je Celje tudi malo podcenjevalo. V drugem polčasu pa je Celje Pivovarna Laško pritisnilo na plin, nam ga je žal zmanjkalo."

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:
"Zavedali smo se, da je Herz Šmartno dobra ekipa. To smo videli v prvem krogu. Takrat rezultat ni pokazal realne slike. Igrajo zelo hitro in to se je pokazalo v prvem polčasu, ki se je končal z neodločenim izidom 18:18. V drugem polčasu smo postavili stvari na svoje mesto in na koncu zasluženo zmagali."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD LL GROSIST SLOVAN 24:27 (10:16)
Hebar 4, Šulek in Kosi (2) po 4; Tufegdžić 7 (2), Gabrieri 5.


Igralec tekme: Miha Kotar (LL Grosist Slovan)

Ljubljančani so sijajno odprli sezono. Po uvodni zmagi nad Koprčani pred tednom dni na Kodeljevem so drugo zmago dosegli tudi v Ormožu, ki je doživel že drugi poraz. Na uvodni tekmi je klonil proti Škofjeločanom.
Uvodoma je bila tekma povsem odprta, pri izidu 8:8 pa so na igrišču zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Aleša Repine in si ob odhodu na veliki odmor priigrali šest golov prednosti (16:10). Lepe zaloge golov v drugi polovici tekme niso zapravili. Ljubljančani so imeli Prleke vseskozi pod nadzorom in zasluženo zmagali.
V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić s sedmimi goli, v domači so Martin Hebar, Teo Šulek in Tilen Kosi dosegli po štiri zadetke.
Zasedba iz Ormoža bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ljubljanska pa bo gostila Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI:

Teo Šulek, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Čestitke LL Grosistu Slovanu za zasluženo zmago. Znova smo zaigrali slabo v drugem polčasu in enostavno ni bilo možnosti ujeti priključka. Ko smo skoraj ujeli tekmeca pa smo storili preveč tehničnih napak za popolni preobrat. Seveda smo razočarani po dveh domačih porazih, a se je treba pobrati in že proti Riku Ribnici poskušati presenetiti."

Miha Kotar, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Seveda smo veseli zmage na Hardeku. To je dokaz, da res nekaj veljamo in lahko to sezono posežemo po dobri uvrstitvi. Odlično igro in zmago proti Kopru smo kronali z novo dobro predstavo v Ormožu in še pomembnejšo zmago. Hvala za podatek, da Slovan več kot desetletje ni zmagal na Hardeku. Veselimo se te zmage."        

Še sledi:
nedelja, 19. septembra, ob 17.00:
RK MARIBOR BRANIK : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani Lige NLB)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 4
2 RD RIKO RIBNICA 2 2 0 0 4
3 RK TRIMO TREBNJE 2 2 0 0 4
4 RD LL GROSIST SLOVAN 2 2 0 0 4
5 RD URBANSCAPE LOKA 2 2 0 0 4
6 MRK LJUBLJANA 1 1 0 0 2
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 2 1 0 1 2
8 RK DOBOVA 2 1 0 1 2
9 RK GORENJE VELENJE 2 0 0 2 0
10 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 0 0 2 0
11 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 0 0 2 0
12 RK MARIBOR BRANIK 1 0 0 1 0
13 RD KOPER 2 0 0 2 0
14 RD HERZ ŠMARTNO 2 0 0 2 0