24. 9. 2021

Celje Pivovarna Laško ostaja na vrhu, LL Grosist Slovan še naprej neporažen

Dogajanje s štirih petkovih tekem Lige NLB je bilo najbolj napeto na Kodeljevem, kjer so gostitelji podaljšali svoj niz neporaženosti z zmago nad Škofjeločani. Točki so vpisali tudi Celjani, Trebanjci in rokometaši Ljubljane.

Zasedba LL Grosista Slovana je na dvoboju neporaženih ekip ugnala Urbanscape Loko s 24:23. Obračun na Kodeljevem je bil najbolj izenačen izmed petkovih dvobojev. Moštvo Ljubljane je premagalo Herz Šmartno z 32:28, Trimo Trebnje je zmago s 30:27 slavil na sosedskem derbiju s SVIŠ Ivančno Gorico, Celjani pa so bili s 27:19 boljši od Kopra. V soboto bodo na sporedu še preostale tri tekme tretjega kroga Lige NLB.

LIGA NLB, 3. KROG:

petek, 24. septembra:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA 24:23 (13:14)
Tufegdžić 8 (8), Miklavec 5; U. Pipp 6 (2), Jamnik (3) in M. Pipp po 4.
STATISTIKA

Igralec tekme: Rok Selaković (RD LL Grosist Slovan)

Ljubljančani in Škofjeločani so sezono odprli z dvema zmagama, njihov tokratni medsebojni obračun pa se je končal z zmago rokometašev iz slovenske prestolnice.
Na Kodeljevem se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Izbranci domačega trenerja Aleša Repine so si v 14. minuti priigrali dva gola prednosti (7:5), a so gosti v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in povedli z 9:7, v 22. minuti pa je bil rezultat že izenačen (10:10).
Do konca dvoboja je bila tekma povsem enakovredna, v prelomnih in izjemno dramatičnih sklepnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni Ljubljančani. Ti so celoten drugi polčas izničevali prednost Škofjeločanov, v sami končnici pa je "eksplodiral" Vid Miklavec, ki je najprej izenačil na 22:22, nato povišal na 23:22, usodo gostov pa je v zadnji minuti zapečatil Žiga Stopar (24:22). Škofjeločani so se po golu Urbana Pippa približali na gol (23:24), za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić z osmimi, v gostujoči pa Urban Pipp s šestimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Riko Ribnico, škofjeloška pa Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI

Rok Selaković, vratar LL Grosista Slovana: 
''Tekma je bila napeta od začetka do konca, kar smo tudi pričakovali. Že cel teden smo se pripravljali na to, Urbanscape Loka je zelo neugoden tekmec, kar je bilo opazno že v pretekli sezoni. Skozi teden smo se dobro pripravljali. Vedeli smo, kje so največje nevarnosti ter kot ekipa stopili skupaj v obrambi. Trdo zasluženi točki smo obdržali doma."

Jure Šterbucl, trener Urbanscapa Loke:
"Čestitam LL Grosistu Slovanu za dobro prvenstveno tekmo. Obračun sta obe zasedbi odprli solidno. Šlo je za pravi prvenstveni dvoboj in tekmecem čestitam za zmago."

MRK LJUBLJANA : RD HERZ ŠMARTNO 32:28 (17:11)
Lukman 10 (4), Leskovar, Brulec in Kolmanič po 4; Justin 7 (2), Pelko in Cirac (1) po 5.

Igralec tekme: Luka Pernovšek (MRK Ljubljana)

Ljubljančani so na Galjevici rutinsko opravili svojo nalogo in vpisali drugi par točk na svoj račun, medtem ko so novinci na prvoligaški sceni doživeli že tretji poraz.
Izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja so od prve do zadnje minute imeli vse vajeti igre v svojih rokah. Že v deseti minuti so povedli s 5:1, v nadaljevanju dvoboja pa v kali zatrli vse poskuse gostov po preobratu. Do konca obračuna so imeli popoln nadzor nad tekmeci in se zasluženo veselili druge zmage v tej sezoni.
V domači ekipi je blestel Jure Lukman z desetimi goli, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Andraž Justin s sedmimi zadetki.
Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, zasedba iz Šmartnega pri Litiji pa bo gostila Slovenj Gradec 2011.

IZJAVI PO TEKMI

Miha Kolmančič, rokometaš Ljubljane:
"Občutki po zahtevni tekmi, na kateri so točke, tako rekoč, štele, smo bili vsekakor več kot odlični. S fanti smo po slabi tekmi v Mariboru v tem tednu strnili vrste, odigrali dobro in se maksimalno pripravili na Herz Šmartno. To se je na koncu tudi pokazalo. Mislim, da smo si zasluženo prislužili dve točki."

Midhad Muratovič, vratar Herza Šmartnega:
"Po porazu občutki nikoli niso dobri. Mislim, da si je domača ekipa zaslužila dve točki, bili so boljši. Mi smo naredili preveč napak in zato je bil takšen tudi končen rezultat."

RK TRIMO TREBNJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 30:27 (16:12)
Glavaš 6 (3), Radojković (1) in Kotar po 5; Vidmar 7, Košir 6 (6).

Igralec tekme: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

Dolenjski obračun se je končal z zmagoslavjem Trebanjcev, ki so upravičili vlogo papirnatih favoritov in dosegli tretjo zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju, medtem ko so gosti iz Ivančne Gorice že tretjič zaporedoma igrišče zapustili sklonjenih glav.
Do 26. minute je bila tekma izenačena, po izidu 11:11 pa so na parketu zagospodarili izbranci domačega trenerja Uroša Zormana in prvo polovico tekme končali z vodstvom štirih golov (16:12). Gostitelji so imeli v drugem polčasu vse zadeve pod nadzorom, lokalne tekmece, ki so se letos znova vrnili med najboljše, so vseskozi držali na varni razdalji treh do štirih golov.
V domači ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Filip Glavaš s šestimi goli, v gostujoči je zadetek več dosegel Simon Vidmar.
Zasedba iz Trebnjega bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Gorenje Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Marko Kotar, rokometaš Trima Trebnjega:
"Zahvalil bi se navijačem za tako bučno podporo. Tekmo smo odprli preveč zmedeno, na koncu pa prišli do tretje zmage. Na tekmi z Mariborom Branikom moramo popraviti vtis in prikazati boljši obraz."

Simon Vidmar, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Odigrali smo dobro tekmo, a na koncu so nas točke ali dveh stale naše napake. Priložnost za zmago bomo lovili na naslednjih dvobojih."

ob 20:00
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER 27:19 (12:9)
Kodrin 12 (7), Marguč 4 (1); Smolnik 4 (3), Poklar (1), Makuc in Breznikar po 3.

Igralec tekme: Tilen Kodrin (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so dosegli tretjo zmago v tej sezoni. Primorci, ki doslej še niso osvojili nobene točke v ligi NLB, so favoriziranim tekmecem iz mesta ob Savinji kljubovali do 45. minute, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so morali podpisati kapitulacijo.
Do 45. minute je bila tekma povsem odprta (16:15), v zadnjih petnajstih minutah dvoboja pa so izbranci domačega trenerja Alema Toskića odločno pohodili svojo "stopalko za plin" in tekmece z Obale zasenčili v vseh prvinah igre. V 51. minuti so si priigrali šest golov prednosti (21:16), najvišjo na dvoboju pa tri minute pred koncem dvoboja, ko so povedli za devet (26:17).
V domači ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tilen Kodrin, ki je dosegel ducat golov, v gostujoči pa Žiga Smolnik s štirimi zadetki.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, koprska pa bo gostila Ljubljano.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Kodrin, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Glede na končni rezultat tekma izgleda enostavna, a je bila vse prej kot takšna. Zato smo krivi predvsem sami. V prvem delu smo imeli nekaj priložnosti, da bi povedli s petimi zadetki razlike, a smo z napakami Kopru dovolili, da se je vrnil v igro. Naša glavna težava je bila nezrela igra v napadu. Izgubili smo vse preveč žog, Koper pa je igral hitro in držal korak z nami. Čestitke fantom, da smo bili potrpežljivi, lomili tekmeca in na koncu zasluženo zmagali."

Tine Poklar, rokometaš Kopra:
"Žal mi je, da je na koncu takšen rezultat, za katerega menim, da ni realen glede na potek tekme. Vesel sem, da smo se dobro upirali in bili do 50. minute v igri za zmago. Žal se je potem za nas malce zaustavilo, malo smo bili nezbrani, malo nas je zmanjkalo in to je pripeljalo do končne razlike. Čestitke gostiteljem za zasluženo zmago."

Še sledi:
sobota, 25. septembra, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA

ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK MARIBOR BRANIK
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 3 0 0 6
2 RK TRIMO TREBNJE 3 3 0 0 6
3 RD LL GROSIST SLOVAN 3 3 0 0 6
4 RD RIKO RIBNICA 3 3 0 0 6
5 RD URBANSCAPE LOKA 3 2 0 1 4
6 MRK LJUBLJANA 3 2 0 1 4
7 RK MARIBOR BRANIK 2 1 0 1 2
8 RK SLOVENJ GRADEC 2011 2 1 0 1 2
9 RK DOBOVA 2 1 0 1 2
10 RK GORENJE VELENJE 2 0 0 2 0
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 0 0 2 0
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 0 0 3 0
13 RD KOPER 3 0 0 3 0
14 RD HERZ ŠMARTNO 3 0 0 3 0