7. 10. 2021

Norvežanke v prvo boljše, v nedeljo v Stožicah povraten obračun

Na uvodnem preizkusu pokala EHF Euro je slovenska ženska članska rokometna reprezentanca morala priznati premoč Norveški. Aktualne evropske prvakinje so bile na domačem igrišču boljše z 29:17. Povratna tekma sledi to nedeljo ob 17.30 v ljubljanski dvorani Stožice.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so mednarodni reprezentančni pokal evropske rokometne zveze- v njem nastopajo vse tri gostiteljice evropskega prvenstva prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju in ne nastopajo v tem kvalifikacijskem ciklusu - začele s porazom.

Slovenke so v Skandinavijo prišle brez poškodovane Ane Gros in obolele Elizabeth Omoregie in v odsotnosti udarnih igralk na zunanjih položajih občutile moč dvakratnih olimpijskih, trikratnih svetovnih in osemkratnih evropskih prvakinj z Norveške. Gostiteljice so si namreč že po nekaj minutah priigrale vodstvo štirih golov (5:1), v 15. minuti pa že z 9:4.

A Slovenke se niso vdale, v nadaljevanju so zaigrale zelo dobro in naredile delni izid 4:1 - dva gola je prispevala Tjaša Stanko, po enega pa Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero - ter se v 25. minuti približale na dva gola zaostanka (8:10). V končnici prve polovice tekme so nato znova nekoliko popustile in na veliki odmor odšle s primanjkljajem petih golov (9:14).

Slovenske rokometašice v drugem polčasu niso več uspele zagroziti Norvežankam. Po zaostanku devetih golov (11:20) v 42. minuti je Adžić zahteval minuto odmora. Tudi po njej so vajeti igre v svojih rokah držale gostiteljice, ki so Slovenkam nakazale, čemu bodo morale na prihodnjih treningih posvetiti še več pozornosti.

V slovenski reprezentanci je bila na tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko s šestimi goli, Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Nina Zulič in Tija Gomilar Zickero pa so dosegle po dva zadetka.

Ekipi si bosta znova stali nasproti v nedeljo ob 17.30. Vstopnice za spektakel v ljubljanski dvorani Stožice so že na voljo. Do dneva tekme si jih je moč zagotoviti za 10 evrov, na dan dvoboja pa bo njihova cena znašala 12 evrov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih mreže Eventima (seznam je na voljo TUKAJ) ter preko spletne strani eventim.si (spletni nakup).

Dragan Adžić, selektor Slovenije:
"Za nami je nova skupna izkušnja. V naši igri smo v drugi polovici prvega polčasa pokazali nekaj dobrih stvari. Sam sem s tekmo zadovoljen, saj sedaj vemo, kaj je potrebno popraviti in na čem bo potrebno delati, da bomo konkurenčni najboljšim ekipam na svetu. To mi je najbolj pomembno. Dekleta so pokazala največ česar so v tem trenutku, glede na manjše težave posameznic, zmožne. Rad bi videl, da naše reprezentantke v nedeljo pozdravi čim več navijačev. Tedaj bodo pokazala še več značaja. To kot selektor obljubljam."

Tjaša Stanko, reprezentantka Slovenije:
"Žal mi je, da je rezultat takšen. Pokazale smo nekaj stvari, ki smo jih trenirale, a pri tem napravile preveč napak. Norveška, ki ima same vrhunske igralke, ne glede na to, s kakšno postavo nastopa, je vsako našo napako kaznovala. Verjamem v našo ekipo. Počasi bomo gradili naprej našo igro in verjamem, da bomo prišli do tistega, kar smo si zastavili."

EHF EURO CUP
4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA (prenos na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2)

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA