13. 10. 2021

V izvršnem odboru EHF Slovenija dobila še drugo mesto

Slovenski rokomet je doletela nova izjemna čast. V prihodnje bo imel v izvršnem odboru, najvišjem organu evropske rokometne zveze (EHF) dva slovenska predstavnika. Franju Bobincu se je pridružila Marta Bon.


Predsedniku Rokometne zveze Slovenije Franju Bobincu, ki je član izvršnega odbora aprila postal kot eden izmed treh izvoljenih predstavnikov nacionalnih zvez, članic EHF-a, se je na pomembni funkciji pridružila dolgoletna trenerka in nekdanja selektorica slovenske reprezentance Marta Bon. 59-letnica je del izvršnega odbora postala kot predstavnica odbora za ženski rokomet pri EHF, pri katerem bo imela vodilno vlogo v naslednjih dveh letih.


»Ker imam na področju ženskega rokometa od vseh osmih članov odbora za ženski rokomet največ referenc, in sem sodelovala že ob ustanovitvi podobnega organa, ki je tedaj deloval kot komisija, so me nagovorili, da kandidiram za vodstveno funkcijo v odboru za ženski rokomet. Mesto v izvršnem odboru EHF je zame velika čast, obenem pa priznanje za dolgoletno delo v rokometu,« je po izvolitvi dejala Bonova, ki je dejavna tudi v slovenskem rokometnem prostoru kot članica strokovnega odbora RZS.


Izvršni odbor EHF-a se bo naslednjič sestal 19. novembra, na predvečer kongresa, na katerem bodo izbrani gostitelji evropskih prvenstev v letih 2026 in 2028. Na isti dan bodo obeležili tudi 30 let delovanja evropske rokometne zveze.