4. 11. 2021

Lazovićeva zaradi poškodbe kolena brez nastopa na SP

Slovenska reprezentantka Barbara Lazović bo primorana izpustiti decembrsko svetovno prvenstvo v Španiji. Zaradi hude poškodbe kolena bo namreč z igrišč odsotna dlje časa.

Nesrečni dogodek se je pripetil minulo sredo na tekmi romunskega državnega prvenstva. Njena ekipa iz Bukarešte je tedaj v domači dvorani zasedbo CS Magura Cisnadie premagala z 32:24, a za več mesecev ostala brez izvrstne desne zunanje rokometašice iz Brežic. Lazovićeva je povsem na začetku tekme izkoristila luknjo na desni strani obrambe tekmic, neovirano zabila zadetek za 2:1, ob doskoku pa hudo poškodovala desno koleno. Detajlni pregledi so pokazali, da si je rokometašica strgala prednjo križno vez in poškodovala meniskus.

Kljub temu, da je aprila dopolnila 33 let, Lazovićeva nadvse optimistično gleda v prihodnost. "Verjamem, da lahko z reprezentanco naredimo velike stvari. Nastop na domačem evropskem prvenstvu mi je od danes naprej edina in največja motivacija!" sporoča članica Bukarešte, ki je v svoji karieri 84-krat oblekla dres dres z državnim grbom (14. mesto na večni lestvici) in dosegla 292 zadetkov.

Lazovićeva se pred slabim letom vrnila v reprezentančni dres, potem ko si je vzela premor zaradi materinstva. Na vseh dosedanjih reprezentančnih akcijah je bila ena najpomembnejših posameznic slovenske reprezentance in ob odsotnosti Ane Gros tudi prevzela kapetanski trak. Vse bolje je nastopala tudi v evropski Ligi prvakinj. Na zadnjih štirih tekmah, na katerih je njena ekipa trikrat slavila zmago, je prispevala 16 zadetkov.

Slovensko žensko reprezentanco decembra čaka sedmi nastop na svetovnem prvenstvu. V skupini prvega dela jo v Granollersu čakajo obračuni s Črno goro, Francijo in Angolo.