11. 11. 2021

Po reprezentančnem premoru do zmage najprej Velenjčani

Po reprezentančnem premoru sta v četrtek ekipi Gorenja Velenja in LL Grosista Slovana odprli deveti krog Lige NLB.

Velenjčani so na domačem terenu premagali tekmece iz Ljubljane s končnim rezultatom 30:23. Deveti krog se bo nadaljeval v petek, ko bosta na sporedu obračuna med zasedbo Trima Trebnjega in Rika Ribnice ter Maribora Branika in Herza Šmartnega. V soboto bodo Slovenjgradčani gostili Celjane, Ormožani odhajajo na gostovanje v Dobovo, v Ivančni Gorici pričakujejo Koprčane, ekipa Urbanscapa Loke pa bo gostovala pri Ljubljančanih.

LIGA NLB, 9. KROG:

četrtek, 11. novembra:
RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN 30:23 (16:11)
Pajt 12 (10), Sokolič 5 (2); Tufegdžić 9 (5), Sankovič, Topolovec in Lešek po 3.

Igralec tekme: Kenan Pajt (RK Gorenje Velenje)

Na obračunu sosedov na lestvici, ki so bili različno zadovoljni z začetkom prvenstva, ni bilo presenečenja. Velenjčani so začeli pod pričakovanji, Ljubljančani pa so s štirimi zmagi lahko bili zadovoljni. Branilci naslova prvakov so na četrtkovi tekmi upravičili vlogo favoritov, nadzorovali rezultat od začetka do konca in zanesljivo prišli do dveh točk.
Gostje so vodili le enkrat na tekmi, in sicer z 2:1, po izidu 3:3 pa so gostitelji pohodili plin. Ob polčasu so vodili za pet zadetkov. Prednost, najvišja je bila osem golov, so zanesljivo držali. S črte sedmih metrov so mrežo zatresli kar 12-krat, od tega je bil desetkrat uspešen Kenan Pajt, ki je bil z 12 goli najučinkovitejši igralec tekme. Na drugi strani je bil najbolj razpoložen Aleksa Tufegdžić z devetimi zadetki.
V desetem krogu bo zasedba LL Grosista Slovana gostila Dobovo, Velenjčani pa bodo gostovali v Ribnici.

IZJAVI PO TEKMI

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:
"Po reprezentančnem premoru začenjamo cikel desetih zahtevnih tekem. Obračun z LL Grosistom Slovanom je bil zelo pomemben, saj vemo, da je za nas vsak začetek težek. Potrudili smo se, od prve minute smo strnili obrambo, v napadu smo prikazali dobro igro in to je bilo dovolj za zmago. Ta je dobra popotnica pred torkovim spektaklom v Rdeči dvorani, kljub temu pa moramo popraviti še nekaj napak. Čestitke soigralcem za zmago."

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Čestitke gostiteljem za zasluženo zmago. V obrambi jih nismo mogli zaustaviti, v napadu pa nismo bili pravi. Posledica je takšna razlika, kot jo kaže semafor. Do prihodnjih obračunov moramo to popraviti, saj prihajajo tekme, ki jih moramo zmagati."

Še sledi:

petek, 12. novembra, ob 18.30:
RK TRIMO TREBNJE : RD RIKO RIBNICA

ob 19.00:
RK MARIBOR BRANIK : RD HERZ ŠMARTNO

sobota, 13. novembra, ob 19.00:
MRK LJUBLJANA : RD URBANSCAPE LOKA
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO