15. 11. 2021

Znani pari 1/16 finala slovenskega pokala za moške

Žreb je določil tekmovalne pare 1/16 finala Pokala Slovenije za člane v sezoni 2021/22. Ob gostovanjih klubov iz elitne konkurence pri nižjeligaših bomo že v drugem krogu pokalnega tekmovanja videli tudi tri mesebojne obračune moštev iz Lige NLB.

Za večino klubov bo tekma 1/16 finala uvod v pokalno popotovanje v tej sezoni, svoj krst v slovenskem pokalu pa so v preteklih dneh že uspešno prestala štiri moštva. Alples Železnike tokrat čaka dvoboj z Dobovo, Butan plin Izola bo gostovala v Kočevju, Celje Pivovarna Laško bo odpotovala v Novo Gorico, Urbanscape Loka pa bo napredovanje iskala proti Kopru. Na medsebojnih obračunih prvoligašev se bodo pomerili tudi rokometaši LL Grosista Slovana in Gorenja Velenja ter Maribora Branika in Rika Ribnice. Ne preostalih pokalnih preizkušnjah se bodo za preboj v osmino finala borile zasedbe Sevnice in Ljubljane, Drave Ptuja in trboveljskega Rudarja, Velike Nedelje in Herza Šmartnega, Mokreca - KIG in Trima Trebnjega, Krke in Jeruzalema Ormoža, Pomurja in Dola TKI Hrastnika, Krškega in Slovenj Gradca 2011, logaškega Krosona in Frankstahla Radovljice, Škerjanca Jadrana Hrpelj - Kozine in Moškanjcev - Gorišnice ter Arconta Radgone in SVIŠ Ivančne Gorice.

Dvoboji, ki bodo odločali o preboju v osmino finala Pokala Slovenije, bodo predvidoma na sporedu v sredo, 15. decembra. Tekmovalni pari, ki se bodo srečali na obračunih za preboj v končno osmerico, bodo določeni na žrebu v dneh po zadnji odigrani tekmi 1/16 finala.

POKAL SLOVENIJE ZA ČLANE, 1/16 FINALA:

sreda, 15. decembra:*
RK SEVNICA : MRK LJUBLJANA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : MRD DOBOVA
MOŠKI ROKOMETNI KLUB NG : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RK DRAVA PTUJ : RD RUDAR
RK VELIKA NEDELJA : RD HERZ ŠMARTNO
ŠD MOKREC - KIG : RK TRIMO TREBNJE
MRK KRKA : RK JERUZALEM ORMOŽ
RK KOČEVJE : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK POMURJE : RK DOL TKI HRASTNIK
RK KRŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 2011
RD LL GROSIST SLOVAN : RK GORENJE VELENJE
RK KRONOS : RD FRANKSTAHL RADOVLJICA
RK URBANSCAPE LOKA : RD KOPER
RK MARIBOR BRANIK : RD RIKO RIBNICA
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA : RD MOŠKANJCI - GORIŠNICA
RK ARCONT RADGONA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

*predviden termin