18. 11. 2021

Kadetinje se pripravljajo na kvalifikacije za obstanek med evropsko elito

Ženska kadetska reprezentanca je v ponedeljek v Ormožu začela sklepne priprave na kvalifikacije za obstanek med evropsko elito. Turnir jih čaka med 22. in 27. novembrom v Beogradu, kjer bodo tekmice Avstrijke, Slovakinje, Islandke in gostiteljice Srbkinje. V diviziji A in nastop na evropskem prvenstvu leta 2023 prinaša le prvo mesto.

Izbrana vrsta do 17 let je imela na začetku priprav kar nekaj težav. Zaradi okužbe s koronavirusom je odsoten selektor Jernej Rantah, zato namesto njega treninge vodita njegov pomočnik Borut Hren in nekdanja reprezentančna vratarka in rekorderka po številu nastopov za Slovenijo, Sergeja Stefanišin. "Z Borutom sva uskladila vse detajle. Vse kar bodo trenirali v tem tednu, smo na dosedanjih akcijah že počeli, Borut pa je bil vseskozi poleg, zato verjamem, da težav ne bo. Na kvalifikacijskem turnirju bom zaradi karantene najverjetneje zamudil prvo tekmo, nato pa se bom, če bo šlo vse po načrtih, že priključil reprezentanci," pove Rantah.

Njegove izbranke so poleti nastopile na evropskem prvenstvu v Podgorici in osvojile 16. mesto. "Po evropskem prvenstvu smo nadaljevali z delom in se začeli pripravljati na kvalifikacije. V Črno goro smo se podali z željo po obstanku, sedaj pa se od prvega trenutka z dekleti pogovarjamo le o zmagi na turnirju v Beogradu," doda slovenski selektor.

Na uvodni tekmi slovenske kadetinje čaka obračun z Islandijo, nato pa še s Slovaško, Srbijo in Avstrijo. Priprave v Ormožu potekajo nemoteno. V sredo je reprezentanca odigrala tudi pripravljalno tekmo z Branikom iz Maribora in jo dobila z 28:25. V srbsko prestolnico se bo ekipa podala v nedeljo.

Prispevek KTV Ormož: