27. 11. 2021

Hrvatice v Poreču tudi v drugo boljše

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca v soboto tudi na drugi medsebojni tekmi morala priznati premoč Hrvaški. Bronasta reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva je bila v Poreču boljša z 29:21.


Slovenke so se v hrvaški Istri mudile od četrtka, ko so odigrale tudi prvi medsebojni obračun in ga izgubile s 24:20. Po prosti nedelji se bodo v ponedeljek znova zbrale v Laškem in tam opravile zadnje treninge pred četrtkovim odhodom na svetovno prvenstvo v Španijo. Uvodna tekma jih čaka v petek, ob 20.30 proti Črni gori. V skupini A se bodo v prvem delu v Granollersu za tem srečale še s Francozinjami in Angolkami.


Na drugi medsebojni tekmi so bile z izjemo vodstev z 1:0 in 2:1 vseskozi v ospredju gostiteljice. Te so do začetka 12. minute napravile delni niz 5:0, ušle na 6:2 in slovenskega selektorja Dragana Adžića prisilile v prvo minuto odmora. Ta je njihov nalet zaustavila, ne pa tudi prevesila tehtnico na stran Slovenk, ki se jim bližje kot na tri gole zaostanka ni uspelo priti.


Po prvih 30 minutah je Slovenija zaostajala za pet golov (10:15), pri čemer je polovico zadetkov dosegla Tjaša Stanko. V nadaljevanje je Slovenija zaradi dvominutnih izključitev vstopila z dvema igralkama manj v polju, takoj na začetku pa sta bili izključeni še Petra Kramar in Elizabeth Omoregie. Hrvatice so to izkoristile za pobeg s 17:10 ter v preostanku nadzorovale preostanek srečanja.


Za Slovenijo je Tjaša Stanko dosegla osem zadetkov. Z dvema so ji sledile Ana Gros, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič in Aneja Beganović.


Dragan Adžić, selektor Slovenije:
"Na drugi tekmi s Hrvaško so se pokazale nekatere naše pomanjkljivosti v igri in trenutna pripravljenost posameznic. Zahvaljujem se Hrvaški rokometni zvezi in trenerskem kolegu Šoštariću za to skupno akcijo. Prvo tekmo smo odigrali na precej visoki ravni, nato v soboto skupaj trenirali stvari, kar je morda nekoliko netipično, zato je bilo povsem pričakovano, da bo druga tekma za nas naporna. To potrjujeta večje število tehničnih napak in raven agresivnosti v obrambi. A druge poti ni. Hrvaška je trenutno ena najboljših reprezentanc in le proti najboljšim lahko napredujemo. Trenutno imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Amra Pandžić je opravila preglede, ki so pokazali, da poškodba kolena ni hujše narave, Elizabeth Omoregie ima težave s prstom na roki in kolenom, Ana Gros pa je po manjših težavah dobila konkretno minutažo. Ta rezultat ne menja naših ambicij. Sedaj se moramo osvežiti in kar najbolje pripraviti na začetek svetovnega prvenstva."


Tjaša Stanko, reprezentantka Slovenije:
"Na dosedanjih treningi smo precej delali, a nam še kar nekaj manjka do popolnosti. Mini priprave in tekmi v Poreču sta nam zelo koristili, da smo videli, kje se trenutno nahajamo z ravnjo naše igre. Obramba na drugi tekmi ni bila na pravi ravni, 29 zadetkov je preveč. Tekma je bila namenjena odpravljanju naših napak in menim, da smo na pravi poti."

PRIPRAVLJALNI TEKMI PRED SP
Sobota, 27. novembra (Poreč, Hrvaška):
HRVAŠKA : SLOVENIJA 29:21 (15:10)
Slovenija:
Zec, Jurič, Novak, Gros 2, Omoregie 2, Žabjek, Stanko 8, Mrmolja, Vojnovič, Zulič 2, Varagić 1, Pandžić, SVetik, Čopi, Hrvatin, Beganović 2, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.

Četrtek, 25. novembra (Poreč, Hrvaška):
HRVAŠKA : SLOVENIJA 28:24 (13:12)
Slovenija: Svetik 1, Kramar 3, Novak, Stanko 3, Hrvatin, Zulič 2, Omoregie, Žabjek, Gros 4, Mrmolja 1, Čopi 1, Gomilar Zickero, Vojnovič, Zec, Pandžić, Ljepoja 5, Beganović 3, Jurič.


SVETOVNO PRVENSTVO
Skupina A (Granollers)

1. krog, petek, 3. decembra, ob 20.30:
ČRNA GORA : SLOVENIJA

2. krog, nedelja, 5. decembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA

3. krog, torek, 7. decembra, ob 18.00:
ANGOLA : SLOVENIJA