6. 12. 2021

O napredovanju Slovenk lahko odloča tudi žreb

Po zaključenih tekmah 2. kroga svetovnega prvenstva se je stanje v skupini A dokaj zapletlo. Slovenke so na dobri poti, da se prebijejo v drugi del, kamor jih, pod določenimi pogoji, vodijo vsi trije razpleti torkove tekme z Angolo. Lahko se tudi zgodi, da bo o napredovanju odločal žreb.


Najboljše tri reprezentance skupine A - Francija si je kot edina že zagotovila napredovanje -, bodo napredovale v drugi del tekmovanja, v katerem jih čakajo tekme s Srbijo, ekipo ruske rokometne zveze ter boljšo reprezentanco po tekmi med Poljsko in Kamerunom. Četrto uvrščene izbrane vrste čaka nadaljevanja tekmovanja v t.i. predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta.
SVETOVNO PRVENSTVO, SKUPINA A
3. krog, torek, 7. decembra, ob 18.00:
ANGOLA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport)

Ob 20.30:
FRANCIJA : ČRNA GORA
MOŽNI RAZPLETI

ZMAGA SLOVENIJE ALI NEODLOČEN IZID PROTI ANGOLI
Slovenija v vsakem primeru napreduje v drugi del svetovnega prvenstva in tja prenese dve točki s tekme proti Črni gori, ki si prav tako zagotovi napredovanje.


PORAZ SLOVENIJE PROTI ANGOLI, ZMAGA ALI NEODLOČEN IZID ČRNE GORE PROTI FRANCIJI
O napredovanju v drugi del odloča medsebojna tekma med Slovenijo in Angolo. Slovenija izpade v boje predsedniškega pokala za razvrstitev od 25. do 32. mesta. V drugi del se uvrstita Črna gora in Angola.


PORAZ SLOVENIJE PROTI ANGOLI Z NAJVEČ 9 ZADETKI, PORAZ ČRNE GORE PROTI FRANCIJI
Ustvari se krog treh ekip (Slovenija, Črna gora, Angola) s po dvema točkama in zmago ter porazom na medsebojnih tekmah. O napredovanju odloča razlika med danimi in prejetimi zadetki (Črna gora 0, Slovenija -10, Angola -11). Slovenija napreduje v drugi del svetovnega prvenstva in tja prenese dve točki.


PORAZ SLOVENIJE PROTI ANGOLI Z NATANKO 10 ZADETKI, PORAZ ČRNE GORE PROTI FRANCIJI
Ustvari se krog treh ekip (Slovenija, Črna gora, Angola) s po dvema točkama ter zmago in porazom na medsebojnih tekmah. Vse ekipe v seštevku medsebojnih rezultatov premorejo nevtralno (0) razliko med danimi in prejetimi zadetki.


A) Slovenija doseže največ 21 zadetkov (vse možnosti razlike 10 golov do rezultata 21:31)
O napredovanju odloča število doseženih zadetkov na tekmah znotraj kroga treh ekip. Slovenija izpade v boje predsedniškega pokala za razvrstitev od 25. do 32. mesta, saj doseže manjše število zadetkov od Črne gore in Angole.


B) Slovenija doseže natanko 22 zadetkov (22:32)
O napredovanju odloča število doseženih zadetkov na tekmah znotraj kroga treh ekip. Slovenija se po številu doseženih zadetkov znotraj kroga izenači s Črno goro (50 doseženih zadetkov), medtem ko Angola napreduje v drugi del (52). O preostalem potniku v drugi del odloča naslednji kriterij, tj. razlika med danimi in prejetimi zadetki na vseh tekmah.

  • Črna gora izgubi z do 10 zadetki razlike
    Slovenija izpade v boje predsedniškega pokala za razvrstitev od 25. do 32. mesta, saj ima slabšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na vseh tekmah (Črna gora do -10, Slovenija -11).

  • Črna gora izgubi z natanko 11 zadetki razlike
    Slovenija in Črna gora obe premoreta razliko -11 med danimi in prejetimi zadetki. O potniku v drugi del odloča naslednji kriterij, tj. število doseženih zadetkov na vseh tekmah. V kolikor sta ekipi poravnani tudi v tem primeru (znano bo po koncu tekem), o napredovanju odloča žreb.

  • Črna gora izgubi z vsaj 12 zadetki razlike
    Slovenija napreduje v drugi del svetovnega prvenstva, a tja ne prenese nobene točke.


C) Slovenija doseže vsaj 23 zadetkov (najnižji možen rezultat 23:33)
O napredovanju odloča število doseženih zadetkov na tekmah znotraj kroga treh ekip (Slovenija najmanj +51, Angola najmanj +52, Črna gora +50). Slovenija napreduje v drugi del svetovnega prvenstva, a tja ne prenese nobene točke.


PORAZ SLOVENIJE PROTI ANGOLI Z VEČ KOT 10 ZADETKI, PORAZ ČRNE GORE PROTI FRANCIJI
Ustvari se krog treh ekip (Slovenija, Črna gora, Angola) s po dvema točkama in zmago ter porazom na medsebojnih tekmah. O napredovanju odloča razlika med danimi in prejetimi zadetki. Slovenija izpade v boje predsedniškega pokala za razvrstitev od 25. do 32. mesta, saj najslabšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah (Črna gora 0, Angola najmanj +1, Slovenija vsaj -1).