10. 12. 2021

Celjani prepričljivo preko Dobove, Škofjeločani doma prvič poraženi

Na petkovih dvobojih so se zmag veselili rokometaši Celja Pivovarne Laško in Kopra.

Koprčani so na zahtevnem gostovanju v Škofji Loki po tesni končnici prišli do nove zmage (24:22), ekipa Urbanscapa Loke pa je na domačem parketu klonila sploh prvič v tej sezoni Lige NLB. Drugače je bilo v Celju, kjer so gostitelji še podaljšali niz neporaženosti. Po prvem polčasu je kazalo na presenečenje gostov iz Dobove, a so Celjani v drugem delu pokazali svoj pravi obraz in zmagali z 29:18.

V soboto bo sledilo še ostalih pet srečanj. Najprej (17.30) bodo na parket stopili rokometaši LL Grosista Slovana in Maribora Branika, ob 19.00 pa se bodo začele še tekme med Jeruzalemom Ormožem in Herzom Šmartnim, Rikom Ribnico in SVIŠ Ivančno Gorico, Ljubljano in Gorenjem Velenjem ter Slovenj Gradcem 2011 in Trimom Trebnjim.

LIGA NLB, 12. KROG:

petek, 10. decembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RD KOPER 22:24 (10:14)
Jamnik (3) in Jesenko (4) po 6; Smolnik 6 (5), Breznikar 5.

Igralec tekme: Bor Breznikar (RD Koper)

V prvem polčasu in na začetku drugega je kazalo, da bodo Koprčani tokrat prezahtevni tekmeci za Škofjeločane. Gostje so vodstvo počasi gradili, z dveh so ga v 25. minuti povečali na tri (11:8), nato pa na štiri zadetke, kolikor je znašala tudi prednost ob polčasu (14:10).
Ko je bil po sedmih minutah nadaljevanja rezultat na semaforju že 17:10 za goste, se je zdelo, da se izbrancem Jureta Šterbucla obeta visok poraz. Gostitelji so kasneje strnili vrste in poskrbeli za delni izid 5:1. Z rezultatom 15:18 so bili znova v igri za kaj več kot le poraz. Sledila je napeta končnica, v kateri se je prednost Koprčanov stopila na en gol (21:20 in 23:22), preobrata pa Škofjeločanom vseeno ni uspelo doseči. Gostje so se tako veselili pete zmage v tej sezoni, gostitelji pa so bili četrtič poraženi.
Pri Škofjeločanih sta bila s po šestimi goli najučinkovitejša Grega Jamnik in Aljaž Jesenko, prav toliko jih je za ekipo Kopra dosegel Žiga Smolnik.
V 13. krogu bodo rokometaši iz Škofje Loke gostovali pri Trebanjcih, Koprčani pa bodo gostili Jeruzalem Ormož.

IZJAVI PO TEKMI

Grega Jamnik, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Po porazu v Slovenj Gradcu smo se dogovorili, da bomo vse moči usmerili v pripravo na obračun proti zasedbi Kopra, saj smo se želeli vrniti v zmagovalne tirnice. Vedeli smo, kakšna ekipa so Koprčani. V sam dvoboj smo vstopili sproščeno, a smo po mojem mnenju igrali v krču in naredili preveč tehničnih napak, kar so tekmeci znali izkoristiti. V drugem delu smo pokazali pravi obraz in to, kako se igra v obrambi ter napadu. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj časa in sreče. Gostom čestitam za zmago."

Uroš Čuk, pomočnik trenerja Kopra:
"Na ta obračun smo se pripravljali kot na vsakega drugega, nič nismo spreminjali. Vedeli smo, da bo tekma pomembna, a zahtevna. Zelo sem vesel, da smo zmagali. Znova smo prikazali vrhunsko igro v obrambi in mislim, da je bilo to ključ do uspeha."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK DOBOVA 29:18 (11:13)
Marguč 8 (5), Kodrin 5; Šukić in Glogovšek po 4.

Igralec tekme: Gal Marguč (RK Celje Pivovarna Laško)

V obračunu med rokometaši Celja Pivovarne Laško in Dobove so bili prvi izraziti favoriti za zmago, a so ta status upravičili šele v drugem delu dvoboja. Dobovčani so končali niz treh tekem brez poraza, še ob polčasu pa je kazalo, da bi lahko na gostovanju v Celju presenetili gostitelje. Izbranci Alema Toskića so namreč zapravili vodstvo s 6:2 in 9:5. Zasedba Dobove je po zadetku Antona Glogovška v 26. minuti najprej izenačila na 10:10, nato pa prišla do dveh golov naskoka. Prvo polovice tekme so gostje dobili s 13:11.
Nadaljevanje obračuna je bilo povsem v znamenju Celjanov. Izbranci Damjana Radanoviča so vodili še s 14:13, sledil pa je delni izid domače ekipe 10:0. S tem so gostitelji prišli do ugodnega vodstva (23:14) in dvoboj je bil odločen. Celjani so v drugem polčasu tekmecem dovolili le pet zadetkov, prednost pa so brez težav držali do konca. Ekipa Celja Pivovarne Laško se je z rezultatom 29:18 veselila 11. zmage v tej sezoni Lige NLB.
Gal Marguč je bil z osmimi goli najboljši strelec pri gostiteljih, Željko Šukić in Anton Glogovšek pa sta bila s po štirimi najučinkovitejša pri Dobovi.
V prihodnjem krogu bodo Celjani gostovali v Ivančni Gorici, Dobovčani pa bodo gostili zasedbo Ljubljane.

IZJAVI PO TEKMI

Gal Marguč, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Dobovčani so se izkazali za zahtevne tekmece. V prvem polčasu smo imeli precej težav, nikakor nismo igrali na želeni ravni. V garderobi smo se dogovorili, kaj moramo popraviti. Drugi polčas je bil takšen, kakršna bi morala biti celotna tekma. Najbolj pomembna je zmaga. V tem koledarskem letu nas čakata še dva obračuna, na katerih imamo enake načrte."

Jure Blaževič, rokometaš Dobove:
"V prvem polčasu smo se držali trenerjevih navodil in lažje prihajali do zadetkov, v drugem delu pa se je predvsem v kakovosti videla premoč Celjanov. Zahtevno je igrati na takšnem gostovanju. Čestitke tekmecem."

Še sledi:

sobota, 11. decembra, ob 17.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK MARIBOR BRANIK

ob 19.00: