4. 8. 2022

Po odličnem začetku proti Norveški za las prekratki

V črnogorski prestolnici Podgorici se je začelo letošnje evropsko prvenstvo za rokometaše do 18 let. Slovenska vrsta je uvodoma po odličnem začetku tekme morala priznati premoč Norveški, ki je bila boljša z 31:30.

Izbrance selektorja Sandija Markla nov preizkus čaka že ta petek, ko se bodo ob 18. uri pomerili s Srbi. Po dnevu premora v nedeljo sledi še tekma z Danci.

Večji del prvega polčas je bolje kazalo slovenski ekipi. Po izenačenih uvodnih minutah je ta igro v obrambi spremenila v globoko postavitev 4-2, ki je tekmece dodobra zmedla. Iz izenačenja na 4:4 so se Slovenci tako do začetka 15. minute povzpeli na 10:6, potem ko je čez celotno igrišče nebranjeno mrežo zatresel vratar Jan Mesarec, ki je poprej poskrbel tudi za nekaj izjemnih obramb. V nadaljevanju je Slovenija trikrat povedla tudi s petimi zadetki, zadnjič na začetku 22. minute, ko je Luka Muhič zadel za 15:10. 

A Skandinavci se niso predali. Po zaostanku s 13:17 so v zadnjih štirih minutah prvega dela tekme izkoristili pomanjkanje zbranosti tekmecev ter si z zadetkom ob zvoku sirene ob odhodu na glavni odmor izborili minimalen zaostanek (17:18).

Po vrnitvi na igrišče so nato dokončno ujeli priključek in počasi začeli prevzemati pobudo. Norveško vodstvo s 24:22 so sredi 43. minute Slovenci še nevtralizirali, ko pa so tekmeci znova povedli za dva zadetka, jim rezultat ni uspelo več poravnati, četudi so v zadnjih sedmih minutah zapretili z vsemi orožji. Slabe pol minute pred koncem so pri zaostanku s 30:31 tekmece prisilili v napako, slovenska klop je nemudoma segla po minuti odmora, slovenski strel za izenačenje pa je dve sekundi pred koncem zletel mimo vrat.

Pri Sloveniji sta Žan Nadarević in Nejc Hriberšek dosegla po šest zadetkov.
EVROPSKO PRVENSTVO Z ROKOMETAŠE DO 18 LET (Črna gora, Podgorica)
PRVI DEL, SKUPINA C

1. krog, četrtek, 4. avgusta:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 30:31 (18:17)
Slovenija:
Nadarević 6, Hriberšek 6, Muhić 4, Marguč 3, Kompare 2, Begić Zbačnik 2, Mlivić 2, Korošec 1, Šinigoj 1, Balažic 1, Ključanin 1, Zajc, Malović, Mesarec 1, Marušič, Šalamon.

2. krog, petek, 8. avgusta, ob 18.00 (SC Morača):
SRBIJA : SLOVENIJA

3. krog, nedelja, 7. avgusta, ob 18.00 (SC Morača):
SLOVENIJA : DANSKA