24. 9. 2022

Tesni sobotni dvoboji Dobovčanom, Ormožanom in Mariborčanom

Sobota je postregla s tremi zanimivimi obračuni v Ligi NLB. Dve točki so si priigrali Mariborčani, Ormožani in Dobovčani, nihče pa ni zmagal z več kot tremi goli prednosti. Varovanci Luke Žvižeja so v Kopru z 28:25 ugnali gostitelje, ekipa Jeruzalema Ormoža je bila doma za gol boljša od Slovenj Gradca (35:34), zasedba Dobove pa je z 29:26 premagala SVIŠ Ivančno Gorico.

V nedeljo bo na sporedu še zadnji obračun tretjega kroga in sicer derbi med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško.

LIGA NLB, 3. KROG

Sobota, 24. septembra
RD KOPER : RK MARIBOR BRANIK 25:28 (14:15)
Žagar 6 (1), Kete 5; Sok 9 (3), Planinšek, Kovačec, Budja in Jerenec po 3.

Igralec tekme: Jan Kovačec (RK Maribor Branik)


Štajerska ekipa je po dveh uvodnih porazih proti Jeruzalemu Ormožu in Gorenju Velenju nekoliko nepričakovano slavila na Obali in osvojila prvi par točk v Ligi NLB. Večji del dvoboja je bila tekma povsem enakovredna, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju izbrancev gostujočega trenerja Luke Žvižeja. Štajerci so po zadnjem izenačenju na tekmi - sredi drugega polčasa je bilo 19:19 - povsem zagospodarili v Bonifiki in si v 52. minuti priigrali prednost sedmih golov (26:19), lepega kapitala pa nato v končnici tekme niso zapravili.
V mariborski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Tadej Sok z devetimi, v koprski pa Matevž Žagar s šestimi goli.
Zasedba Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVA PO TEKMI

Bojan Čotar, trener Kopra: "Čestitke Mariboru Braniku za zasluženo zmago. Pri nas je jasno videti, da sta prejšnji tekmi pustili posledice. Igramo v krču, zato se pripetijo napake in tekmeci so to izkoristili."

Tadej Sok, rokometaš Maribora Branika: "Za nami je res zahtevna tekma. Šlo je za zahtevno gostovanje proti zelo kakovostni ekipi Kopra. Od prve minute smo pokazali igro, ki si jo želimo kazati skozi celotno sezono. Držali smo se dogovorov iz slačilnice in to nas je pripeljalo do zaslužene zmage.”

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC 35:34 (18:15)
Žuran 9, Ćirović 8; Levc in Cvetko po 6.

Igralec tekme: Nik Ćirović (RK Jeruzalem Ormož)


V obračunu ekip, ki v tej sezoni ciljata na preboj v prvo polovico razpredelnice, je smetano pobrala zasedba iz Ormoža. Prleška ekipa je vodila od prve do zadnje minute. Sredi prve polovice tekme si je že priigrala prednost petih golov (12:7, 14:9), tik pred odhodom na veliki odmor povedla z 18:12, a nato popustila in koroški dopustila, da je prepolovila zaostanek (18:15). V začetku drugega polčasa je Slovenj Gradec povsem zadihal za ovratnik Jeruzalemu Ormožu, ki pa je v nadaljevanju le povezal svoje vrste in imel enajst minut pred zadnjim zvokom sirene pet golov prednosti (31:26). A Korošci niso vrgli puške v koruzo, v 56. minuti so se povsem približali (33:32), mir v ormoško hišo pa sta prinesla zadetka Davida Bogadija in Roka Žurana.
Slednji je bil z devetimi goli tudi najbolj učinkovit igralec na tekmi. Enega manj je dosegel Nik Ćirović, v gostujoči pa sta bila najboljša Rok Cvetko in Vid Levc s po šestimi zadetki.
Zasedba iz Ormoža bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Gorenje Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Miha Kolmančič, rokometaš Jeruzalema Ormoža: "Pričakovali smo zahtevno tekmo, Slovenj Gradec je bil vedno močan tekmec. V tej sezoni igrajo tudi v Evropi, zato smo se dobro pripravili. Na tesnem smo s poškodbami, ampak smo koncu uspeli sestaviti ekipo. Mislim, da smo z dobro igro v obrambi dobili tekmo. Nismo pričakovali utrujenosti nasprotne ekipe, saj je igranje v Evropi tista češnja na torti, ki jo vsak igralec želi okusiti. Rešil nas je njihov začetni krč, tako da smo lahko pobegnili na zadostno razliko in vodstvo držali do konca zadnje minute. Zmaga je toliko slajša, saj smo pred začetkom rekli, da je to tekma za Tilna in uspeli smo jo dobiti."

Žiga Lesjak, rokometaš Slovenj Gradca: "Vsekakor se je poznala utrujenost po napornem tednu. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in boleznimi, šele v petek smo končno imeli trening v polni postavi. V Ormožu je vedno zahtevno igrati, zato smo pričakovali, da bo tekma zanimiva in naporna, ampak smo kljub vsemu dali vse od sebe in se borili do zadnjega."

RK DOBOVA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 29:26 (15:14)
Mlakar (4) in Šukić po 7; Sašek in Cirar po 6.

Igralec tekme: Jernej Mlakar (RK Dobova)


Zasedbi iz Posavja je na uvodnih dveh tekmah spodrsnilo proti tekmecema iz Trebnjega in Škofje Loke, tokrat pa je na kolena po hudem boju položila ekipo iz Ivančne Gorice, ki je na uvodnih dveh tekmah obakrat remizirala. V Dobovi se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Večji del obračuna je bila v prednosti domača zasedba, a gostujoča ji je vseskozi dihala za ovratnik. V 51. minuti je bila tekma povsem odprta, nato pa so varovanci domačega trenerja Damjana Radanoviča pri vodstvu s 24:23 naredili delni izid 2:0 in povedli s 26:23, lepo prednost pa zadržali do konca izenačenega obračuna.
V domači ekipi sta blestela Željko Šukić in Klemen Mlakar s po sedmimi goli, v gostujoči pa sta Benjamin Cirar in Klemen Sašek dosegla po šest zadetkov.
Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, zasedba SVIŠ Ivančne Gorice pa bo gostila Trimo Trebnje.

IZJAVI PO TEKMI

Jernej Mlakar, rokometaš Dobove: "Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma, na katero smo se dobro pripravili. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav v obrambi in napadu, a smo se v drugem delu zbrali, odigrali korektno in se zasluženo veselili prvih dveh točk v sezoni. Rad bi pohvalil ekipo za pristop ter občinstvo, ki nam je na koncu pomagalo do zmage."

Denis Zavodnik, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice: "V srečanje smo vstopili slabo in tako ves čas lovili priključek, kar je na gostovanju zahtevna naloga. Gostitelji so zasluženo zmagali, mi pa točke iščemo na prihodnjih tekmah."
LIGA NLB, 3. KROG

Petek, 23. septembra
MRK KRKA : RK KRŠKO 29:23 (16:11)
RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 30:25 (16:11)
RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA 31:35 (19:18)

Nedelja, 25. septembra, ob 18.00
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 3 3 0 0 6
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 4
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 4
4 RD URBANSCAPE LOKA 3 2 0 1 4
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 2 0 1 4
6 RD RIKO RIBNICA 3 2 0 1 4
7 RK SLOVENJ GRADEC 2 1 0 1 2
8 MRK KRKA 2 1 0 1 2
9 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 0 2 1 2
10 RK DOBOVA 3 1 0 2 2
11 RK MARIBOR BRANIK 3 1 0 2 2
12 RD KOPER 3 0 1 2 1
13 RD LL GROSIST SLOVAN 3 0 1 2 1
14 RK KRŠKO 3 0 0 3 0