10. 12. 2022

Ribničani napredovali med najboljših 16 ekip evropskega pokala

Rokometaši Rika Ribnice so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Na povratni tekmi 3. kroga so premagali avstrijski Fivers Margareten s 30:28 (17:16), pred tednom dni na Dunaju pa so slavili s 35:33 (18:20).

Zasedba iz Ribnice se je po dveh zmagah nad dunajsko ekipo prebila med 16 najboljših v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na evropskih tleh. Njena tekmica v osmini finala bo znana po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Ribničani so v prvem polčasu nekaj časa hodili po robu. Dunajčani so v 15. minuti povedli z 10:7 in nadoknadili dva gola primanjkljaja s prve tekme pred tednom dni. V nadaljevanju so gostitelji le vzpostavili ravnotežje na igrišču, v končnici prve polovice tekme pa se po golu Uroša Miličevića na veliki odmor odpravili z vodstvom 17:16.

Do sredine drugega polčasa je bila tekma povsem enakovredna. Nato so na igrišču zagospodarili izbranci domačega trenerja Boruta Mačka in v 52. minuti povedli s 27:24, prednost pa zadržali do konca dvoboja.

Pri Ribnici so bili najbolj učinkoviti Miličević in Ivan Ljaljek s šestimi ter Gašper Hrastnik s petimi goli, vratar Sandro Meštrić pa je zbral 14 obramb.

V nedeljo bodo v tem mednarodnem pokalu nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja, ki bodo ob 18. uri gostovali pri srbskem Partizanu iz Beograda. Velenjčani so na prvi tekmi zmagali z 28:20.